A hét képe Cikkek: 321 - 340

Karácsony-sziget (az egyik)

Karácsony-sziget (az egyik)Az Űrvilág ünnepi jókívánságait most egy űrfelvételbe „csomagoljuk”.

A Szuezi-csatorna északi vége

A Szuezi-csatorna északi végeA csatorna bejáratát és a kikötőket mutató fényképet a Nemzetközi Űrállomásról készítették.

Az Azori-szigetek a radar alatt

Az Azori-szigetek a radar alattAz európai Sentinel-1A műhold képén az Atlanti-óceánban fekvő, Portugáliához tartozó szigetek közül három látható.

A Magellán-felhők a Planck-szonda képén

A Magellán-felhők a Planck-szonda képénA kozmikus mikrohullámú háttérsugárzást vizsgáló Planck-szonda képein minden objektum csak zavart jelent, amelyet a csillagászoknak el kell távolítani az adatokból, hogy előtűnjék a vizsgálat igazi tárgya.

Szfaksz

SzfakszTunézia második legnagyobb városa a Nemzetközi Űrállomásról készített fényképen.

Földi paradicsom az űrből

Földi paradicsom az űrbőlFénykép a Bahama-szigetekről, a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetéről.

München és környéke műholdas radarképen

München és környéke műholdas radarképenA bajor fővárost és környékét az európai Sentinel-1A földmegfigyelő műhold felvételeiből készült képen mutatjuk be.

Balatoni tavasz és nyár

Balatoni tavasz és nyárKözép-Európa legnagyobb tava, a „magyar tenger” a Sentinel-1A műhold radarképein.

GYORSHÍR: Az első képek nagy felbontással

GYORSHÍR: Az első képek nagy felbontássalMeglepetések a Plútóról, a Charonról és a Hydráról – megérkeztek a New Horizons első közeli felvételei.

Kétszer három mégsem négy

Kétszer három mégsem négyA Cuando-folyó (Chobe, Kwando) beleömlik a Zambézibe, valahol Afrika közepén, Kazungulánál. Az űrfelvétel mégsem ezért különleges.

A gravitáció mosolya

A gravitáció mosolyaEgy galaxiscsoport, amely vigyorog, mint a fakutya...

Olvadéktavak a Teknős-hegyeken

Olvadéktavak a Teknős-hegyekenTavak foltjaival tarkított erdős táj Észak-Amerikában, a Terra földmegfigyelő műhold képén.

A Manicouagan-kráter

A Manicouagan-kráterA Sentinel-1A apertúraszintézis elvén működő műholdradarjának felvételeiből készült a kráter hamis színes képe.

El Gouna

El GounaHarminc éve még csak homokos part és korallzátonyok, most üdülőparadicsom Egyiptomban, a Vörös-tengernél. Ilyen volt – ilyen lett, Landsat műholdképeken.

Tiencsin műholdradarral – robbanás előtt és után

Tiencsin műholdradarral – robbanás előtt és utánAz európai Sentinel-1A műhold radarképei alapján az ESA még júniusban bemutatta a kínai nagyvárost és környékét. Akkor még nem tudhattak az augusztusi nagy raktárrobbanásról...

Hínárfarmok

HínárfarmokA távol-keleti konyhában előszeretettel használt ehető tengeri hínárokat az űrből is feltűnő módon termesztik Dél-Koreában.

Kék üveggolyó – újratöltve

Kék üveggolyó – újratöltveA DSCOVR révén hamarosan naponta kapunk olyan képeket a teljes Földről, amilyeneket utoljára 1972-ben az Apollo-17 űrhajósai készíthettek.

A Szahara Algéria közepén

A Szahara Algéria közepénA nemrég felbocsátott európai Sentinel-2A földmegfigyelő műhold szép (hamis) színes képe.

A Sentinel–2A első képei

A Sentinel–2A első képeiA Sentinel–2A már néhány nappal pályára állítása után elkészítette első felvételeit. A Genovai-öböl és Szardínia szerepelt az első célpontok között.

Borneó a radar alatt

Borneó a radar alattAz európai Sentinel-1A műhold képével most Indonéziába „utazunk”.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
Összesen 997 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022