A hét képe Cikkek: 421 - 440

Karácsonyfa-félsziget

Karácsonyfa-félszigetEzzel az érdekes, radaros módszerrel készült űrképpel kívánunk olvasóinknak békés, boldog karácsonyi ünnepeket.

Kettős krátertó Kanadában

Kettős krátertó KanadábanMintegy 290 millió évvel ezelőtt egy kettős kisbolygó csapódott a Földbe. Az eset az Egyenlítő környékén történt, de a lemeztektonikának köszönhetően a kráterek ma Kanadában vannak.

Az indiai Mars-szonda első képe – a Földről

Az indiai Mars-szonda első képe – a FöldrőlKipróbálták a még mindig a Föld körül, de egyre magasabb pályákon keringő Mars Orbiter Mission (MOM) kameráját.

Történelmi mozaik az Ióról

Történelmi mozaik az IórólAz 1970-es években azt hihettük, hogy már (majdnem) mindent tudunk a Naprendszerről. A Voyager űrszondák aztán alaposan megváltoztatták a képet.

Poros penny

Poros pennyA Curiosity rekordfelbontású képet küldött haza a Marsról – egy pénzérméről.

Műholdas adatok ábrázolása, berlini példán

Műholdas adatok ábrázolása, berlini példánEgy jó kép többet ér minden szövegnél – a távérzékeléssel gyűjtött információ esetén is.

Hová menjünk napozni?

Hová menjünk napozni?A ma már nem működő európai Envisat műhold adataiból kirajzolódik a Föld éves felhőborítottsági térképe.

Marsi napfogyatkozás

Marsi napfogyatkozásA vörös bolygó felszínén dolgozó Curiosity kamerája elcsípte, ahogy a Mars Phobos holdja elhalad a napkorong előtt.

Hűvös vidékre látogatunk

Hűvös vidékre látogatunkLegalább képben enyhítsük a kánikulát! Április eleji űrfelvétel a Bering-tenger fölött látható érdekes felhőzetről.

Amerika éléskamrája űrfelvételen

Amerika éléskamrája űrfelvételenA középnyugati Kansas az Egyesült Államok egyik legjelentősebb mezőgazdasági termelő állama.

Magyar gyermekek sikere a nemzetközi rajzpályázaton

Magyar gyermekek sikere a nemzetközi rajzpályázatonÖt magyar nyertese is volt a harmadik ASTRA Tehetség gyermekrajzversenynek.

Jütu a Holdon

Jütu a HoldonElhagyta a leszálló egységet és önálló életre kelt a kínai Csang'e-3 űrszonda holdjárója.

Tizenöt éves lett a Nemzetközi Űrállomás

Tizenöt éves lett a Nemzetközi ŰrállomásKevés szöveggel, sok képpel ünnepeljük az első modul felbocsátásának évfordulóját.

Csillagdűnék

CsillagdűnékÉrdekes természeti alakzatok Algériából, műholdképen.

Vörös dagály

Vörös dagályAz Arab-félsziget partjainál találhatók a világ legnagyobb tengeri sólepárló telepei, ahol az algavirágzás nem kívánt jelenség.

Start, békaáldozattal

Start, békaáldozattalAz amerikai LADEE holdszonda indításakor egy kétéltű túl közel került a Minotaur-5 rakétához. Nem az eset, hanem az azt megörökítő fénykép az igazi különlegesség.

Az Ayers-szikla űrfelvételen

Az Ayers-szikla űrfelvételenAusztrália egyik jelképe, a környező sivatagból szigetként kiemelkedő homokkő sziklatömb egy koreai műhold képén.

Menekülttábor az űrből

Menekülttábor az űrbőlLakosságszáma alapján Jordánia negyedik legnagyobb városa lehetne – de nem város...

A kanadai olajvonat tüze az űrből

A kanadai olajvonat tüze az űrbőlAmint a hírekben is olvashattuk, július 6-ára virradó éjjel a kanadai Lac-Mégantic városában kisiklott egy nyersolajat szállító vasúti szerelvény. Az okozott hatalmas tűz, amelyben hatvanan is meghalhattak, űrfelvételen is nyomot hagyott.

Jön az ISON

Jön az ISONAz előzetesen az „évszázad üstökösének” kikiáltott égitest, ahogy a Hubble-űrtávcső látta májusban.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
Összesen 997 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022