Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

HUNOR

Irány az űr! 2023 – döntő

Irány az űr! 2023 – döntőSzeptembertől lehetett jelentkezni az idei Kárpát-medencei űrkutatási csapatversenyre. A december 2-án rendezett döntőben öt középiskolás csapat mérte össze tudását.

Sikeresen lezajlott a Magyar Űrkutatási Fórum 2023

Sikeresen lezajlott a Magyar Űrkutatási Fórum 2023Május 3–5. között Sopronban tartották a hazai űrkutató szakma kétévente esedékes tudományos konferenciáját.

HUNOR fejlemények

HUNOR fejleményekNégyre szűkült a magyar űrhajósjelöltek listája és új, folyamatosan nyitott pályázati felhívás alapján lehet javasolni kísérleteket a jövendő új magyar űrhajós programjába.

16,923 milliárd

16,923 milliárdEnnyi eurós tagállami befizetésekkel vág neki az Európai Űrügynökség (ESA) a következő három évnek.

Axiom Space: magyar együttműködés

Axiom Space: magyar együttműködésŰrkutatási együttműködési megállapodást kötött a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint az Axiom Space vállalat.

Bekapcsolódás a HUNOR-ba

Bekapcsolódás a HUNOR-baFelhívás jelent meg emberes űrrepülés keretében alkalmazandó tudományos kísérletek, technológiai fejlesztések és ismeretterjesztési tevékenységek kidolgozására.

Ki jelentkezhet magyar űrhajósnak?

Ki jelentkezhet magyar űrhajósnak?A második magyar űrhajós programja a HUNOR nevet kapta. Milyen feltételeknek kell megfelelni a jelentkezéshez?

Űrtábor – harmincadik alkalommal

Űrtábor – harmincadik alkalommalA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) már 1994 óta szervezi hagyományos nyári Űrtáborát.

Bemutatkozott a magyar űrhajóscsapat

Bemutatkozott a magyar űrhajóscsapatSzakály András, Schlégl Ádám, Cserényi Gyula és Kapu Tibor kezdik meg az űrhajóskiképzést a HUNOR program keretében.

Tervezd meg a következő magyar űrhajós programját! – pályázat diákoknak

Tervezd meg a következő magyar űrhajós programját! – pályázat diákoknak11 és 18 év közötti diák vagy? Bővítsd tudásodat és szállj versenybe a nyereményekért a MANT diákpályázatán! A beadási határidő: 2023. február 6.

DIÁKPÁLYÁZAT: Tervezd meg a következő magyar űrhajós programját!

DIÁKPÁLYÁZAT: Tervezd meg a következő magyar űrhajós programját!Mutasd be ötleteidet, szállj versenybe a nyereményekért a MANT idei diákpályázatán és rajzpályázatán. A beadási határidő: 2023. február 6.

Huszonhatan vannak még versenyben...

Huszonhatan vannak még versenyben......a következő magyar űrhajós pozíciójáért. Új hírek a HUNOR programról.

Új fázisába lépett a HUNOR

Új fázisába lépett a HUNORA magyar űrhajós programról tartottak ma tájékoztatót.

Űrhajós-kiválasztás indul!

Űrhajós-kiválasztás indul!A mai nappal megkezdődik az új magyar űrhajós kiválasztásának folyamata.
Még több cikk a rovat archívumában

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024