Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Űrhajós-kiválasztás 2021

Európa űrhajósjövője

Európa űrhajósjövőjeEurópai űrügyekről ír a Space Review portál. Jeff Foust cikke a végén érdekes fordulatot vesz: valaki a surranópályán előzhet.

ESA: nagy novemberi bejelentések

ESA: nagy novemberi bejelentésekA miniszteri tanácsülés eredményei és az új űrhajós osztály névsorának közzététele is szerepel a november 23-i programban.

Európai űrhajós-kiválasztás: az első kör lezárult

Európai űrhajós-kiválasztás: az első kör lezárultKözel 1400 jelentkezőt hívnak be hamarosan egy egynapos személyes tesztelésre.

Űrhajósnak pályázók számára határidő-hosszabbítás

Űrhajósnak pályázók számára határidő-hosszabbításAz Európai Űrügynökség (ESA) három héttel, június 18-áig kitolta a határidőt, ameddig a leendő űrhajósjelöltek pályázatait fogadják.

Ki volt (lesz) a második magyar űrhajós?

Ki volt (lesz) a második magyar űrhajós?A címben feltett kérdésre (kérdésekre) nem is olyan egyszerű a válasz, mint gondolnánk.

Már csak hármat kell aludni...

Már csak hármat kell aludni......és indul a jelentkezés az Európai Űrügynökség (ESA) űrhajósválogatására!

JÖN! Idén új űrhajósokat toboroz az ESA

JÖN! Idén új űrhajósokat toboroz az ESAHamarosan, 11 év után először ismét európai űrhajósjelölteket keresnek majd. Már csak néhányat kell aludni, és kiderülnek a részletek!

Tizenhét űrhajósjelölt

Tizenhét űrhajósjelöltEnnyi jelentkezőt választottak ki űrhajósnak az Európai Űrügynökségnél (ESA), a tagországokból tavaly pályázó 22 és félezer közül. Vajon bekerült-e közéjük magyar?

ESA űrhajóstoborzás: a számok

ESA űrhajóstoborzás: a számokAz Európai Űrügynökség (ESA) országokra lebontva közzétette a 2021 nyarán zárult jelentkezés és az első kiválasztási forduló számadatait.

Lezárult az űrhajós-jelentkezés az ESA-nál

Lezárult az űrhajós-jelentkezés az ESA-nálAz Európai Űrügynökség (ESA) űrhajós-kiválasztási felhívása a jelentkezők széles spektrumát fedte le.

ESA Astronaut Carreers Fair

ESA Astronaut Carreers FairOnline „űrhajós állásbörzét” tart csütörtökön az Európai Űrügynökség (ESA).

Megnyílt a jelentkezés űrhajósnak

Megnyílt a jelentkezés űrhajósnakMagyarok számára is elérhetővé vált az álom. Jelentkezzen most, és legyen az Európai Űrügynökség (ESA) űrhajósa!

MOST! Európai űrhajósok kerestetnek

MOST! Európai űrhajósok kerestetnekMindig is szeretett volna űrhajós lenni? Most magyarok számára is itt a lehetőség, jelentkezzen!

ESA évkezdet

ESA évkezdetAz ESA főigazgatója a hagyományoknak megfelelően január közepén tartotta az előző év eredményeit és az idei év terveit áttekintő sajtótájékoztatóját.
Még több cikk a rovat archívumában

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024