SpaceX

Dragon CRS-28

Dragon CRS-28Két újabb kigördíthető napelemtáblával és egyéb rakománnyal elindult a SpeceX teherűrhajója a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

Starlink: újabb 52 műhold Kaliforniából

Starlink: újabb 52 műhold KaliforniábólTöretlenül folytatódik a SpaceX műholdseregének bővítése.

Két adag tartalék

Két adag tartalékA OneWeb és az Iridum együtt, egy Falcon-9 rakétával juttatta pályára saját távközlési műholdrendszerének tartalék példányait.

Elmérgesedő vita

Elmérgesedő vitaKörnyezetvédő csoportok beperelik az USA Szövetségi Légügyi Hatóságát (FAA), amiért engedélyezték a Starship indítását.

Starlink 5-9: start Floridából

Starlink 5-9: start FloridábólAz Egyesült Államok keleti partvidékéről 56 új műholddal bővítették a SpaceX szélessávú internetes szolgáltatást nyújtó alacsony pályás műholdseregét.

Starlink: 56 műhold Floridából

Starlink: 56 műhold FloridábólEgy héten belül a negyedik SpaceX start ismét a Starlink műholdsereg bővítését szolgálta.

Két távközési hold Falcon-9-cel

Két távközési hold Falcon-9-celA közepes magasságú pályára szánt új generációs O3b internetszolgáltató műholdak Floridából indultak.

Robbanással végződött a Starship próbarepülése

Robbanással végződött a Starship próbarepüléseA SpaceX óriásrakétájával és űrjárművével ma először kísérelték meg a kijutást a Föld körüli pályára.

Transporter-7, magyar műholddal

Transporter-7, magyar műholddalA SpaceX legújabb költségmegosztásos startja alkalmával a több tucatnyi kis műhold között egy magyar készítésű is volt.

Közeledik az első Starship próbarepülés

Közeledik az első Starship próbarepülésMinden jel arra mutat, hogy a SpaceX texasi bázisáról április második felében indíthatják izgalommal várt első Föld körüli útjára a cég Starship–Super Heavy rendszerét.

22 új Starlink

22 új StarlinkMásodik generációs V2 Mini műholdakkal bővítette a SpaceX saját alacsony pályás internetszolgáltató rendszerét.

Elindult az Arabsat legújabb műholdja

Elindult az Arabsat legújabb műholdjaAz Airbus még 2020 augusztusában írta alá a műhold megépítésére vonatkozó szerződést az Arabsattal.

Starlink V2 Mini műholdak Floridából

Starlink V2 Mini műholdak FloridábólA SpaceX internetszolgáltató műholdserege második generációs űreszközökkel bővült.

A SpaceX második kaliforniai indítóállása

A SpaceX második kaliforniai indítóállásaElon Musk cége hamarosan használatba veheti a Vandenberg támaszpont nevezetes 6-os starthelyét is. Az 1960-as évekig visszanyúló történet dióhéjban.

Starlink 2-9: start Kaliforniából

Starlink 2-9: start KaliforniábólA SpaceX most ismét a Vandenberg bázis területéről bocsátott fel 51 műholdat alacsony pályás internetszolgáltató rendszerébe.

Falcon Heavy, idén másodszor

Falcon Heavy, idén másodszorEgy óriás távközlési műholdat és két kisebb utastársát állította szinte közvetlenül geostacionárius pályára a SpaceX nagyrakétája.

Starlink 3-5

Starlink 3-5Kaliforniából 46 Starlink műholdat indított a SpaceX egy Falcon-9 rakétával.

21 második generációs Starlink hold

21 második generációs Starlink holdFloridából ismét bővítették a SpaceX internetszolgáltató műholdrendszerét, ezúttal megint az újabb, V2 mini sorozatból indult 21 példány.

A következő Axiom-küldetés

A következő Axiom-küldetésKiderült, hogy az Axiom Space második küldetése két szaúd-arábiai űrhajóssal a fedélzetén május elején indulhat.

A Falcon-9 megtette...

A Falcon-9 megtette......azt, amit annak idején az űrrepülőgépektől reméltek, több szempontból is túlteljesítve a Shuttle-korszakot.
Még több cikk a rovat archívumában

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022