SpaceX Cikkek: 1 - 20

49 Starlink

49 StarlinkMegint Florida, megint Falcon-9 rakéta, megint a SpaceX internetszolgáltató műholdrendszerének bővítése.

SpaceX évnyitó Starlink holdakkal

SpaceX évnyitó Starlink holdakkalElon Musk cége 49 újabb internetes műhold pályára állításával kezdte a 2022-es évet.

Dragon CRS-24

Dragon CRS-24A SpaceX teherűrhajója a NASA megbízásából, közel 3 tonna rakománnyal a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé tart.

Három napon belül három tervezett start

Három napon belül három tervezett startA SpaceX új rekordokra hajt. Ma 52 Starlink műhold startolt Kaliforniából, de kevesebb mint 3 nap leforgása alatt még két Falcon-9 indítást terveznek Floridából is.

Starlink: egy új szakasz kezdete

Starlink: egy új szakasz kezdeteAz internetszolgáltató műholdrendszer a most felbocsátott 53 új űreszközzel kiépítésének egy következő fázisába lépett.

A váltás előtt visszajöttek

A váltás előtt visszajöttekAddig késlekedett az új Crew Dragon indítása, míg a NASA úgy nem döntött: inkább előbb hozzák vissza az előző Crew-2 küldetés négy tagját a Nemzetközi Űrállomásról.

Űrhajósok sorcseréje

Űrhajósok sorcseréjeKésik a Boeing Starliner űrhajójának próbarepülése, a NASA ezért kicsit átrendezi a személyzetek beosztását.

Visszatért a Dragon CRS-23

Visszatért a Dragon CRS-23A SpaceX menetrendszerű teherűrhajója a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) hozott haza kísérleti mintákat és egyéb rakományt.

Inspiration4: négy civil űrhajós visszatért

Inspiration4: négy civil űrhajós visszatértA Crew Dragon űrtörténelmi repülése négy űrturistával a fedélzetén 71 óra Föld körül töltött idő után véget ért.

Starlink Kaliforniából

Starlink KaliforniábólHosszabb idő után új tagokkal bővül a SpaceX internetszolgáltató műholdrendszere. Ezúttal a Vandenberg Légibázistól startolt 51 Starlink hold.

Transporter-3

Transporter-3Egy sereg kisebb-nagyobb műholddal – az egyiken pedig egy magyar berendezéssel – elindult a SpaceX Falcon-9 rakétája.

Vigyázat, kitérni!

Vigyázat, kitérni!Kína panaszt tett az ENSZ-nél, amiért az űrállomásukkal a közelmúltban kétszer is pályamódosító manőverre kényszerültek veszélyesen közel elrepülő Starlink műholdak miatt.

Pályán a Türksat-5B

Pályán a Türksat-5BKevesebb mint egy évvel az előző után indult a második Türksat-5-ös távközlési műhold, ezúttal is egy Sólyommal.

48 Starlink és 2 BlackSky

48 Starlink és 2 BlackSkyEzek a műholdak voltak a Floridából induló Falcon-9 rakéta orrkúpja alatt.

Crew-3

Crew-3Elindult a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé a legújabb Crew Dragon, fedélzetén három amerikai és egy német űrhajóssal – és magyar detektorokkal is.

Polarizálódó vélemények

Polarizálódó véleményekMeggyűlhet a baja Elon Musknak a környezetvédelmi engedély megszerzésével, ami a technikai problémáknál is nagyobb akadálynak bizonyulhat.

Az Inspiration4 jelentőségéről

Az Inspiration4 jelentőségérőlA „milliárdosok űrversenye” nyáron fej-fej mellett haladt, de őszre a harmadik (és negyedik) versenytárs utcahosszal beelőzött.

Több Crew Dragon kell?

Több Crew Dragon kell?Beindulni látszik az űrrepülési üzlet a SpaceX-nél, így meglehet, hogy bővíteniük kell a többször újra felhasználható emberes űrhajóik flottáját.

GYORSHÍR: Úton az Inspiration4!

GYORSHÍR: Úton az Inspiration4!Föld körüli pályán az első, csak civilekkel repülő űrhajó.

Inspiration4: újabb mérföldkő az űrturizmusban (2. rész)

Inspiration4: újabb mérföldkő az űrturizmusban  (2. rész)A szeptember 16-án induló Inspiration4 repülést bemutató cikkünk befejező részében megismerkedünk a rakétával, az űrhajóval, az utasok kiképzésével és a legnyilvánvalóbb kockázatokkal.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Összesen 280 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2021/2022