Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Űrkutatás, űrtevékenység, asztronautika - ezekkel foglalkozunk

Miről és kinek szól az Űrvilág.hu hírportál?

Gyakran hallani, hogy az űrkutatás, az űrtevékenység, az asztronautika nem más, mint néhány ipari-gazdasági nagyhatalom költséges játékszere. A fenti gondolatmenet logikus folytatása, hogy ilyesmivel egy olyan országban, mint Magyarország, végképp értelmetlen foglalkozni, hisz egy sor napi problémával szembesülünk a közlekedésben, az egészségügyben, a környezetvédelemben, a mezőgazdaságban és az oktatásban, és akkor még a munkanélküliségről nem is beszéltünk.

Ez a portál arról szeretne közérthető módon szólni, hogy miért van mégiscsak szüksége mindannyiunknak erre a tevékenységre...

Miért is?
– Mert ma már elképzelhetetlen a telefonálás és a televíziózás távközlési műholdak nélkül.
– Mert a termésbecslés, az árvíz- és katasztrófavédelem napjainkban jelentősen támaszkodik az űrfelvételekre.
– Mert az időjárás-előrejelzés napjainkban már elképzelhetetlen lenne meteorológiai műholdak nélkül.
– Mert a közlekedés és a helymeghatározás mai színvonalon nem működne a navigációs műholdak nélkül.

Végiggondolta-e valaki, hogy az olyan anyagok és eszközök, mint az alufólia, a napelemek, vagy bizonyos speciális processzorok megjelentek-e volna az űrtechnika igényei nélkül? S gondolt-e Ön arra, hogy a fentieken túl az űrtevékenység speciális lehetőséget teremt az oktatásban, sőt üzletet is jelenthet akár egészen kicsi vállalkozásoknak is?

Az űrkutatás, az űrtevékenység tehát mindennapjaink része, s az, hogy ez mégsem tudatosodik bennünk naponta, éppen sikerességét bizonyítja. Fedezze fel tehát Ön is, hogy mit nyújt az asztronautika NEKÜNK, itt a FÖLDÖN!

A szerkesztők

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024