Az Űrállomás és Oroszország

Progressz-járás

Progressz-járásA Nemzetközi Űrállomásnál (ISS) tartózkodó orosz teherűrhajót átirányították korábbi dokkolóhelyéről egy másikra, a művelet több mint egy napig tartott.

Két orosz filmes és egy űrhajós újra a Földön

Két orosz filmes és egy űrhajós újra a FöldönSikeresen landolt a kazah sztyeppén a Szojuz MSZ-18 kabinja.

Elindult a „filmes Szojuz”

Elindult a „filmes Szojuz”Az orosz Szojuz MSZ-19 feldélzetén egy hivatásos űrhajós parancsnoksága mellett két filmkészítő tart a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

GYORSHÍR: Megérkezett a Nauka

GYORSHÍR: Megérkezett a NaukaSikeresen dokkolt a Nemzetközi Űrállomásnál (ISS) az új orosz egység.

Friss hírek a Naukáról

Friss hírek a NaukárólPénteken sikerült megemelni az egyelőre komoly gondokkal küszködő MLM „Nauka” orosz nehéz-űrállomásmodul pályáját mintegy 20 km-rel.

Úton a Nauka modul

Úton a Nauka modulBajkonurból egy Proton-M rakétával állították pályára a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) tartó orosz kutató- és lakómodult és vele egy európai robotkart.

Űrturistajegy, közvetlenül a „termelőtől”

Űrturistajegy, közvetlenül a „termelőtől”Az orosz Roszkoszmosz leányvállalata, a Glavkoszmosz közvetlenül értékesítene férőhelyeket a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) tartó Szojuz űrhajókra.

A Kihívás főszereplője

A Kihívás főszereplőjeElőbb egy orosz filmszínésznő és a film rendezője, később egy japán milliárdos látogathat év végén a Nemzetközi Űrállomásra.

Szojuz MSZ-17: landolás Kazahsztánban

Szojuz MSZ-17: landolás KazahsztánbanKét orosz és egy amerikai űrhajós tért ma haza a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).

Áprilisi csúcsforgalom

Áprilisi csúcsforgalomEbben a hónapban űrhajósok és űrhajók jönnek-mennek a Nemzetközi Űrállomásnál (ISS).

Az ISS jövője

Az ISS jövőjeA NASA átengedi a LEO pályát a magánszektornak, a nemzetközi partnereknek más prioritásaik vannak, de vélt vagy valós műszaki problémák is a Nemzetközi Űrállomás borús jövőjét vetítik előre.

Forgatási helyszín

Forgatási helyszínFolyik a filmforgatás a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén. A munka számos kérdést vet fel, néhányról egy űrarcheológus fogalmazta meg gondolatait a Spece Review portálon.

Váratlan izgalmak az ISS-en

Váratlan izgalmak az ISS-enAz orosz Nauka modul érkezése után furcsa vészhelyzet alakult ki a Nemzetközi Űrállomáson.

Ég veled, Pirsz!

Ég veled, Pirsz!Közel két évtizednyi szolgálat után ma eltávolították az orosz Pirsz modult a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).

Gondban a Nauka?

Gondban a Nauka?Egyelőre meg nem erősített hírek szerint a tegnap felbocsátott új orosz űrállomásmodul üzemanyagrendszerével valami nincs rendben.

Progressz MSZ-17

Progressz MSZ-17A Bajkonurból indított legújabb orosz teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) visz ellátmányt.

Hamarosan távozik a Pirsz

Hamarosan távozik a PirszA Nemzetközi Űrállomás (ISS) eltávolításra ítélt orosz modulját egy űrséta alkalmával készítették fel a közelgő elválásra.

Orosz tervek űrállomásügyben

Orosz tervek űrállomásügybenNemrég a magyar sajtóban is hullámokat vetett a bejelentés, miszerint 2024-ben Oroszország kiszállna a Nemzetközi Űrállomás programjából.

Szojuz MSZ-18

Szojuz MSZ-18Bajkonurból két orosz és egy amerikai űrhajós indult a Nemzetközi Űrállomás (ISS) legénységének leváltására.

A NASA űrhajósa a következő Szojuzon

A NASA űrhajósa a következő SzojuzonAmerikai részről Mark Vande Hei repül majd április elején a Szojuz MSZ-18 fedélzetén a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).
Még több cikk a rovat archívumában

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020