Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Adatvédelmi tájékoztató

Tájékoztató frissítésének dátuma: 2018. május 25.

Az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletével (GDPR) összhangban jelezzük az alábbiakat.

Az Űrvilág.hu űrkutatási hírportál ingyenes hírlevelet biztosít mindazok számára, akik az e-mail címük megadásával feliratkoznak rá.

HÍrlevélre feliratkozók adatai
A kezelt adatok köre: e-mail cím
Az adatkezelés célja: a megadott e-mail címre küldjük el a napi hírlevelünket. Az e-mail cím esetében nem szükséges, hogy személyes adatot adatot tartalmazzon. Így nem szükséges, hogy az e-mail cím az adott személy nevét tartalmazza. A hírlevélre feliratkozó teljesen szabadon dönt arról, ha olyan e-mail címet ad meg, amely a tényleges kilétére utaló információkat tartalmaz.
Az adatkezelés jogalapja: a felhasználó hozzájárulása
Az adatkezelés időtartama: A megadott személyes adatot a hozzájárulás visszavonásáig kezeljük. Hozzájárulását a hírlevélre feliratkozó bármikor visszavonhatja az urvilag@urvilag.hu címre küldött e-mailben, vagy a http://www.urvilag.hu/hirlevel oldalon a "Leiratkozás" gombra való kattintással.

Az Űrvilág technikai tárhelyszolgáltatója a Webonic Kft. Az Űrvilág által kezelt személyes adatok a technikai tárhelyszolgáltató tárhelyén találhatóak. A hírlevelünkre történő feliratkozással a hírlevélt kérő személyek hozzájárulnak ahhoz, hogy e-mail címüket a tárhelyszolgáltatónkon futó, biztonságosan védett adatbázisban tároljuk. A megadott e-mail címhez az Űrvilág.hu adminisztrátori jogkörrel rendelkező személyein és a tárhelyszolgáltató rendszergazdán kívül más nem fér hozzá. A hírlevélre feliratkozók e-mail címét harmadik félnek nem adjuk át. A hírlevélre feliratkozók e-mail címét csak és kizárólag arra használjuk, hogy az Űrvilág.hu által előző napon megjelent hírek linkjét és rövid tartalmát egy automatizált üzenetben eljuttassuk számukra.

A hírlevél feliratkozóinak az adatkezeléssel kapcsolatos jogai

  • tájékoztatás kéréshez való jog;
   helyesbítéshez való jog,
   törléshez való jog;
   zároláshoz való jog;
   tiltakozáshoz való jog.
 • Tárolás és biztonság

  Adatkezelő az általa használt informatikai infrastruktúra megtervezése, kialakítása és üzemeltetése során kiemelten gondoskodik arról, hogy az általa kezelt személyes adatok védettek legyenek:

  • a jogosulatlan hozzáférés;
   megváltoztatás;
   továbbítás és nyilvánosságra hozatal;
   törlés vagy megsemmisítés;
   valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés;
   továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
 • Tárhelyszolgáltatónk adatai
  Neve: Webonic Kft.
  Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Budai út 14.
  Weboldala: www.webonic.hu
  E-mail címe: ugyfelszolgalat@webonic.hu
  Telefonszáma: +36-22-78-76-74

  Névtelen statisztikai adatok

  Az Űrvilág.hu űrkutatási hírportál statisztikai célú adatgyűjtésre a Google Analytics szolgáltatását használja. A szolgáltatásnak mi semmilyen személyes adatot nem adunk át, és a szolgáltatástól semmilyen személyes adatot nem kapunk.

  Gyorskereső

  Rovatok

  Támogatóink

  Űrvilág a Faceboookon

  Partnerünk

  Űrkörkép 2023/2024