Kínai rakéták

Hyperbola-1: újabb kudarc

Hyperbola-1: újabb kudarcAz előző, második próbálkozást követően most a harmadik indításkor is kudarcot vallott a kínai magánrakéta.

Megint leesik egy...

Megint leesik egy......kínai Hosszú Menetelés-5B rakétafokozat. Az biztos, hogy Magyarország területét nem érheti el.

Újra Hosszú Menetelés-7A

Újra Hosszú Menetelés-7AA tavaly ilyenkor rosszul vizsgázott kínai hordozórakéta most kiköszörülte a csorbát.

Hyperbola-1: a második indítás kudarc

Hyperbola-1: a második indítás kudarcA kínai iSpace cég magánrakétája 2019-ben mutatkozott be. A második indítási kísérlet most nem járt szerencsével.

Kaofen-14

Kaofen-14Alacsony pályás földmegfigyelő műholdat indítottak Kínából, egy Hosszú Menetelés-3B rakétával.

Ceres-1

Ceres-1Ezen a néven mutatkozott be sikeresen egy új kínai kereskedelmi hordozórakéta.

Egyből egy start sikertelen

Egyből egy start sikertelenMa kudarccal végződött egy új típusú, szilárd hajtóanyagú kínai hordozórakéta, a Kuajcsou-11 (Kuaizhou-11, KZ-11) bemutatkozó repülése.

Leesett rakétafokozat

Leesett rakétafokozatNémi aggodalommal figyelték világszerte sok helyen, hogy hol léphet irányítatlanul a légkörbe a nemrég indított kínai Hosszú Menetelés-5B rakéta kiszolgált fokozata.

Bemutatkozott a kínai „űrállomás-szállító” rakéta

Bemutatkozott a kínai „űrállomás-szállító” rakétaMájus 5-én, magyar idő szerint dél körül Vencsangból indult a Hosszú Menetelés-5B első példánya.

Rosszul vizsgázott a Hosszú Menetelés-7 GTO változata

Rosszul vizsgázott a Hosszú Menetelés-7 GTO változataAz ebben a konfigurációban először használt kínai hordozórakéta egy közelebbről nem részletezett célú technológiai kísérleti műholdat állított volna pályára.

Űrnapelempark

ŰrnapelemparkKínában folyik az új, szupernehéz rakéta fejlesztése. Egy nagyszabású projektre is fel szeretnék használni.

Ázsiai mozaik – 2021. március (2. rész)

Ázsiai mozaik – 2021. március (2. rész)Havi sorozatunkban az ázsiai országok űrtevékenységével kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

GYORSHÍR: Zöld út a kínai szuper-nehézrakétának!

GYORSHÍR: Zöld út a kínai szuper-nehézrakétának!A legkorábban 2030-ban kipróbálható új rakéta feladata lesz kínai űrhajósok Holdra és Marsra juttatása.

Új kínai rakéta mutatkozott be

Új kínai rakéta mutatkozott beA Hosszú Menetelés-8 lenne az első többször felhasználható ázsiai rakéta.

Ázsiai mozaik – 2020. november (1. rész)

Ázsiai mozaik – 2020. november (1. rész)Havonta visszatérő sorozatunkban az ázsiai országok űrtevékenységével kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Egy nap, két kudarc

Egy nap, két kudarcSzeptember 12-én nem csak Alaszkából, hanem a kínai Csiucsüanból is sikertelenül végződött egy űrindítás.

Kínai óceánkutató műhold indult

Kínai óceánkutató műhold indultA Hajjang-1D (Haiyang-1D) műholdat egy kétfokozatú, Hosszú Menetelés-2D típusú hordozórakétával állították pályára június 10-én.

CZ-5B teszt: háromból kettő

CZ-5B teszt: háromból kettőMa a Belső-Mongóliában lévő leszállóhelyen sikeresen landolt az automatikus kínai űrhajó. Ezzel a repülés három célja közül kettő teljesült.

Kínai startbaleset indonéz műholddal

Kínai startbaleset indonéz műholddalA Hosszú Menetelés-3B rakétának nem sikerült pályára állítania a Palapa-N1 távközlési műholdat.

Kína további Hold-tervei

Kína további Hold-terveiA Hosszú Menetelés–5 decemberi sikeres indításával megvalósíthatóvá váltak Kína nagyratörő, elsősorban erre a rakétára épülő tervei.
Még több cikk a rovat archívumában

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020