Az Űrállomás és az USA

Dragon CRS-28

Dragon CRS-28Két újabb kigördíthető napelemtáblával és egyéb rakománnyal elindult a SpeceX teherűrhajója a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

A második svéd

A második svédSvédország második űrhajósa kereskedelmi megállapodás alapján jövőre juthat fel a Nemzetközi Űrállomásra. Talán.

Dragon CRS-27

Dragon CRS-27A SpaceX teherűrhajója a NASA megbízásából ellátmányt szállít a Nemzetközi Űrállomásra, de magával visz fél tucat CubeSatot is.

Ázsiai mozaik – 2023. február (2. rész)

Ázsiai mozaik – 2023. február (2. rész)Kétrészes cikksorozatunk záró részében az indiai, szaúdi és ausztrál személyzetes űrprogramokkal foglalkozunk.

Ázsiai mozaik – 2023. január

Ázsiai mozaik – 2023. januárHavi sorozatunkban az ázsiai és csendes-óceáni térségről találnak olyan híreket, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Dragon CRS-26: visszatért

Dragon CRS-26: visszatértA SpaceX teherűrhajója mintegy 2 tonna rakományt hozott a Nemzetközi Űrállomásról.

Idei ISS-elsőségek

Idei ISS-elsőségekMozgalmas éven van túl a Nemzetközi Űrállomás (ISS), és 2023 sem ígérkezik kevésbé érdekesnek.

Űrséták hete

Űrséták heteKét nap alatt két helyszínen három pár űrhajós végzett munkát az űrállomások külső részén.

Beragadt napelemek

Beragadt napelemekA hétfőn indított Cygnus NG-18 teherűrhajó két kör alakú napelemtáblája közül csak az egyik nyílt ki. Vizsgálják, hogy meg lehet-e vele biztonságosan közelíteni a Nemzetközi Űrállomást.

Ázsiai mozaik – 2022. október (1. rész)

Ázsiai mozaik – 2022. október (1. rész)Havi sorozatunkban az ázsiai és csendes-óceáni térségről találnak olyan híreket, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Axiom Mission-2: négyen elindultak az ISS-re

Axiom Mission-2: négyen elindultak az ISS-reA SpaceX Crew Dragon űrhajójával két amerikai és két szaúdi utas tart a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

A következő Axiom-küldetés

A következő Axiom-küldetésKiderült, hogy az Axiom Space második küldetése két szaúd-arábiai űrhajóssal a fedélzetén május elején indulhat.

Crew-5: négyen újra a Földön

Crew-5: négyen újra a FöldönVisszatért 157 napos küldetéséről a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) a Crew Dragon űrhajó két amerikai, valamint egy-egy japán és orosz utasa.

Crew-6: elindult

Crew-6: elindultKét amerikai, egy orosz és egy arab űrhajóst visz a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) a Crew Dragon űrhajó.

Mi várható 2023-ban? (1. rész)

Mi várható 2023-ban? (1. rész)Hagyományos év eleji sorozatukat idén is az emberes űrrepülés „jövőbeli híreinek” összegyűjtésével kezdjük.

Helyettesítő Szojuz indul

Helyettesítő Szojuz indulMegszületett a döntés: a Nemzetközi Űrállomásnál (ISS) levő, hőtőanyag-szivárgással érintett orosz űrhajó utasaiért egy másik Szojuzt küldenek.

Dragon CRS-26

Dragon CRS-26A SpaceX teherűrhajója a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) visz ellátmányt és alkatrészeket a NASA megbízásából.

GYORSHÍR: A Cygnus az űrállomásnál

GYORSHÍR: A Cygnus az űrállomásnálA Northrop Grumman Cygnus NG-18 teherűrhajójának napelemeit csak félig sikerült kinyitni, de azért így is megoldják a csatlakozást a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

Cygnus NG-18

Cygnus NG-18Amerikai teherűrhajóval tart utánpótlás a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Crew-4: négyen újra a Földön

Crew-4: négyen újra a FöldönVisszatért 170 napos űrküldetéséről a Crew Dragon személyzete, köztük három amerikai és egy európai űrhajós.
Még több cikk a rovat archívumában

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022