Az Űrállomás és az USA

Hatóanyag csontvesztés ellen

Hatóanyag csontvesztés ellenAmerikai kutatók az ISS-en egy mesterségesen előállított vegyülettel kezeltek egereket, az állatoknál jelentősen csökkent a csontok súlytalanság okozta degradációja.

Az Etna oldalnézetben

Az Etna oldalnézetbenA Nemzetközi Űrállomás külső részére erősített kamera kétszeresen is szokatlan nézőpontból fényképezte le a tűzhányót.

Szivárgó hűtőfolyadék

Szivárgó hűtőfolyadékEgy éven belül már harmadszor fordul elő hasonló jelenség a Nemzetközi Űrállomásnál (ISS).

MEGFEJTÉS: Edzőterem a Föld körül

MEGFEJTÉS: Edzőterem a Föld körülA Nemzetközi Űrállomás lakóinak naponta két–két és fél órás edzésprogramot kell végrehajtaniuk. Megvan második rejtvényfordulónk nyertese.

REJTVÉNY: Edzőterem a Föld körül

REJTVÉNY: Edzőterem a Föld körülÖtfordulós rejtvénysorozatunk második kérdése következik. Egy helyes válasszal a Zrínyi Kiadó nemrég megjelent kötetét, Az űrorvostan alapjait lehet megnyerni!

Crew-6: négyen újra itthon

Crew-6: négyen újra itthonLandolt a SpaceX űrhajójának kabinja, négy űrhajós hat hónap után érkezett vissza a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).

Úton a Crew-7

Úton a Crew-7Négy főből álló nemzetközi csapat tart a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé a SpaceX űrhajójával.

Cygnus NG-19

Cygnus NG-19Egy rakétatípus búcsúja és egy amerikai teherűrhajó indítása a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

Méltó a nevéhez

Méltó a nevéhezBár csak a színét illetően, ami a világűrből is jól látszik. Az ott található légibázis okán időnként az űrhírekben is szerepel a terület.

Axiom Mission-2: négyen elindultak az ISS-re

Axiom Mission-2: négyen elindultak az ISS-reA SpaceX Crew Dragon űrhajójával két amerikai és két szaúdi utas tart a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

Dragon CRS-29

Dragon CRS-29A SpaceX teherűrhajója ellátmányt és kísérleti eszközöket visz a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

A megsemmisítő eszköz

A megsemmisítő eszközA NASA pályázati felhívást tett közzé a Nemzetközi Űrállomást (ISS) megsemmisítő modul építésére. A szerződés típusát a fejlesztő választhatja meg.

Jó itthon...

Jó itthon......mondta Frank Rubio, miután két orosz társával landolt a Szojuz MSZ-23 kabinjában.

Szojuz MSZ-24

Szojuz MSZ-24Orosz űrhajó indult az Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS), rajta két orosszal és egy amerikaival.

MEGFEJTÉS: Öntsünk tiszta vizet a pohárba

MEGFEJTÉS: Öntsünk tiszta vizet a pohárbaAz ISS 19. számú állandó személyzetének tagjai fogyaszhattak először a fedélzeten izzadságból és vizeletből előállított vizet. Megvan első rejtvényfordulónk nyertese.

REJTVÉNY: Öntsünk tiszta vizet a pohárba

REJTVÉNY: Öntsünk tiszta vizet a pohárbaA most induló ötfordulós rejtvénysorozatunk első kérdésére adott helyes válasszal a Zrínyi Kiadó nemrég megjelent kötetét, Az űrorvostan alapjait lehet megnyerni!

Starliner: a végtelen történet

Starliner: a végtelen történetA Boeing űrhajója idén sem vihet próbarepülésen űrhajósokat a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). A küldetést legalább jövő márciusig (tovább) halasztják.

Katonákat toborozna a Roszkoszmosz?

Katonákat toborozna a Roszkoszmosz?Az orosz űrügynökség szerepét betöltő állami vállalat állítólag önkéntes zászlóaljba keres katonákat.

Dragon CRS-28

Dragon CRS-28Két újabb kigördíthető napelemtáblával és egyéb rakománnyal elindult a SpeceX teherűrhajója a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

A második svéd

A második svédSvédország második űrhajósa kereskedelmi megállapodás alapján jövőre juthat fel a Nemzetközi Űrállomásra. Talán.
Még több cikk a rovat archívumában

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022