Álmuk a világűr

Az Űrkutatás Napján történt

Az Űrkutatás Napján történtHétfőn rendezte a MANT az idei Űrkutatás Napját, amelynek programja három blokkból állt.

Űrkutatás Napja 2021: október 11-én

Űrkutatás Napja 2021: október 11-énIdén október 11-én (hétfőn) délután rendezi a MANT hagyományos, a Nemzetközi Világűrhéthez kapcsolódó űreseményét.

Irány az űr! 2.0

Irány az űr! 2.0A tavalyi siker után idén is kiírták a Kárpát-medencei űrkutatási csapatversenyt középiskolásoknak. Már lehet jelentkezni!

PROGRAMAJÁNLÓ: Szombaton Űrfa-nap

PROGRAMAJÁNLÓ: Szombaton Űrfa-napAz első ilyen rendezvényt szeptember 11-én rendezik a kistarcsai Űrfánál.

MANT Űrtábor – 2021-ben is virtuálisan

MANT Űrtábor – 2021-ben is virtuálisanA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 1994 óta rendezi meg az Űrtábort az űrkutatás iránt érdeklődő fiataloknak.

Irány az űr! – döntő

Irány az űr! – döntőSzombaton győztest hirdettek a MANT szervezésében megrendezett, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által támogatott „Irány az űr!” Kárpát-medencei Középiskolai Űrkutatási Csapatversenyen.

A tizedik nemzet a világűrben – kiegészítés

A tizedik nemzet a világűrben – kiegészítésSchuminszky Nándor „kukacoskodó” gondolatai a közelmúltban a szovjet–mongol űrrepülés 40. évfordulója kapcsán megjelent kétrészes cikkünkkel kapcsolatban.

JÖN! Idén új űrhajósokat toboroz az ESA

JÖN! Idén új űrhajósokat toboroz az ESAHamarosan, 11 év után először ismét európai űrhajósjelölteket keresnek majd. Már csak néhányat kell aludni, és kiderülnek a részletek!

75 éve érintette meg Bay Zoltán a Holdat

75 éve érintette meg Bay Zoltán a HoldatA radarkísérlet a magyar űrtevékenység és a radarcsillagászat kezdete is.

Turistaút a kedvenc égitestedre – pályázat diákoknak

Turistaút a kedvenc égitestedre – pályázat diákoknak10 és 18 év közötti diák vagy? Bővítsd tudásodat és szállj versenybe a nyereményekért a MANT diákpályázatán, amelynek idei témája egy kicsit fantasztikus. Beadási határidő: február 15.

Irány az űr! – meghosszabbított regisztráció

Irány az űr! – meghosszabbított regisztrációA középiskolásoknak szervezett Kárpát-medencei űrkutatási csapatverseny első fordulójának időpontja november 5-én lesz, a csapatok az előző nap éjfélig még jelentkezhetnek.

Az „Űrkorszak” kezdete

Az „Űrkorszak” kezdeteEzúttal nem a Szputnyik-1 1957-es felbocsátására, hanem a MANT új rendezvénysorozatának első alkalmára gondolunk.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrkorszak

PROGRAMAJÁNLÓ: ŰrkorszakEgy új sorozat kezdeteként „A világűr határa (Kármán-vonal?) és az űrturizmus kihívásai” címmel rendez kerekasztal-beszélgetést szeptember 22-én a MANT.

Bay Zoltán-emlékülés Gyulaváriban

Bay Zoltán-emlékülés GyulaváribanA nevezetes holdradarkísérlet 75. évfordulójának évében, július 24-én szülőhelyén idézték fel Bay Zoltán emlékét és eredményeit.

SpaceBuzz: űrhajós program gyermekeknek

SpaceBuzz: űrhajós program gyermekeknekHelybe jöhet az űrutazás élménye – Magyarországon is!

Falcon-9 rakétaindítás – rádióamatőr szemmel

Falcon-9 rakétaindítás – rádióamatőr szemmelAz elmúlt hónapokban sokat lehetett olvasni a SpaceX Starlink műholdseregéről, látványos élő közvetítéseket adnak a rakétáik indításáról és a már megszokott 60 darabos műholdcsomag pályára állításáról.

Ajánlja adója 1 százalékát a MANT-nak!

Ajánlja adója 1 százalékát a MANT-nak!Ha Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák a Magyar Asztronautikai Társaságot!

Marsi tájak a vásznon

Marsi tájak a vásznonBaján született művész, Barics Sándor festi a Mars káprázatos tájait.

Jelentkezz gyakornoknak az ESA-hoz!

Jelentkezz gyakornoknak az ESA-hoz!Az Európai Űrügynökség (ESA) idei Young Graduate Trainee programjának toborzása a hagyományoktól eltérően nem tavaly novemberben kezdődött, hanem mostantól új, februári kezdéssel indult.

Virtuális európai CanSat verseny, magyar résztvevővel

Virtuális európai CanSat verseny, magyar résztvevővelAz Európai Űrügynökség (ESA) 2021-es versenyében a magyar PremSat csapat is részt vehet.
Még több cikk a rovat archívumában

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020