Álmuk a világűr

Magyar diákcsapat az idei CanSat versenyen

Magyar diákcsapat az idei CanSat versenyenA Team-Vita csapat beszámolója a 2022-es ESA CanSat versenyről.

PROGRAMAJÁNLÓ: MANT Űrtábor 2022

PROGRAMAJÁNLÓ: MANT Űrtábor 2022Egy hét űrélmény vár minden érdeklődő 13–18 éves diákra 2022. július 3–9. között Székesfehérváron, a Magyar Asztronautikai Társaság 2022-es űrtáborában.

Virtuális űrutazás

Virtuális űrutazásKözel ezer diák vehet részt VR-űrutazáson a SpeceBuzz Hungary program keretében.

Irány az űr! – megvan a győztes

Irány az űr! – megvan a győztesA múlt heti döntővel lezárult az Irány az űr! Kárpát-medencei középiskolai űrkutatási csapatverseny.

ESA űrhajóstoborzás: a számok

ESA űrhajóstoborzás: a számokAz Európai Űrügynökség (ESA) országokra lebontva közzétette a 2021 nyarán zárult jelentkezés és az első kiválasztási forduló számadatait.

Mesterséges intelligencia az űrkutatásban – pályázat diákoknak

Mesterséges intelligencia az űrkutatásban – pályázat diákoknak10 és 18 év közötti diák vagy? Bővítsd tudásodat és szállj versenybe a nyereményekért a MANT diákpályázatán! A beadási határidő: 2022. február 7.

Publikációs lehetőség az Űrtan Évkönyv 2021 kötetben

Publikációs lehetőség az Űrtan Évkönyv 2021 kötetbenAz űrkutatással, űrtevékenységgel kapcsolatos hazai vonatkozású eredményekről vár színvonalas ismeretterjesztő írásokat a jövőre megjelenő 2021-es Űrtan Évkönyvbe a MANT.

PROGRAMAJÁNLÓ: Leszállások a Marson

PROGRAMAJÁNLÓ: Leszállások a MarsonNovember 8-án (hétfőn) 17 órától Horváth András tart érdekesnek ígérkező előadást a Műegyetemen, a MANT Űrkorszak sorozatában.

Emlékfaültetés Gripenekkel

Emlékfaültetés GripenekkelHétfőn megnyílt Budapesten az űrhajóskongresszus, majd űrhajósok emléke előtt tisztelegtek a Városligetben.

PROGRAMAJÁNLÓ: BME űrnapok 2021

PROGRAMAJÁNLÓ: BME űrnapok 2021November 2-án és 3-án űrkutatással kapcsolatos különleges előadásokat és kiállítást szerveznek a Műegyetemen.

Megkezdődött az idei MANT Űrtábor

Megkezdődött az idei MANT ŰrtáborEgy hét űrélmény – ezúttal Székesfehérváron. Hétfőn tartották az ünnepélyes megnyitót.

Űrbatyu III: indítás május 7-én

Űrbatyu III: indítás május 7-énA Celldömölk melletti Ság-hegy kialudt vulkáni kráteréből indul szombaton az újabb ballon a „közeli világűr” elérésére.

Almár Iván 90 éves

Almár Iván 90 évesAz ebből az alkalomból csütörtökön tartott ünnepi rendezvény címe A magyar űrtevékenység évtizedei volt.

Egy százaléknyi adó a MANT-nak

Egy százaléknyi adó a MANT-nakHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák a Magyar Asztronautikai Társaságot!

Szegő Károly (1943–2022)

Szegő Károly (1943–2022)Életének 79. évében elhunyt a magyar űrkutatás egyik legkiemelkedőbb egyénisége.

DIÁKPÁLYÁZAT: MI az űrkutatásban

DIÁKPÁLYÁZAT: MI az űrkutatásbanMutasd meg ötleteidet, szállj versenybe a nyereményekért a MANT idei diákpályázatán és rajzpályázatán. A beadási határidő: 2022. február 7.

Budapesten vitatták meg az űrjövőt

Budapesten vitatták meg az űrjövőtA világűrt megjárt mintegy félszáz űrhajós érkezett Budapestre november első napjaiban.

Űrhajósokkal találkoztak diákok a Műegyetemen

Űrhajósokkal találkoztak diákok a MűegyetemenNovember 1–5. között tartja Budapesten 33. kongresszusát a Nemzetközi Űrhajós Szövetség. Ebből az alkalomból a résztvevők több városban is találkoztak diákokkal.

KÖNYVAJÁNLÓ: Magyarország és a világűr

KÖNYVAJÁNLÓ: Magyarország és a világűrMár kapható a könyvesboltokban a magyar űrkutatás és űrtevékenység hagyományait és jelenét átfogóan, mégis látványosan és élvezetesen bemutató exkluzív kiadvány.

Ki jelentkezhet magyar űrhajósnak?

Ki jelentkezhet magyar űrhajósnak?A második magyar űrhajós programja a HUNOR nevet kapta. Milyen feltételeknek kell megfelelni a jelentkezéshez?
Még több cikk a rovat archívumában

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2021/2022