Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Álmuk a világűr Cikkek: 1 - 20

MEGFEJTÉS: Mikor készült a kép?

MEGFEJTÉS: Mikor készült a kép?A páratlan űrgyűjteménnyel rendelkező Schuminszky Nándor öt fordulóban teszi próbára az Űrvilág olvasóinak rejtvényfejtő képességét. Itt a válasz az első kérdésre és a szerencsés nyertes neve.

CanSat Hungary 2024 – döntő

CanSat Hungary 2024 – döntőPénteken és szombaton zajlott a CanSat Hungary 2024 középiskolás csapatverseny nemzeti döntője.

Emlékek Pavlics Ferencről

Emlékek Pavlics FerencrőlAz Apollo-holdautó és más műszaki alkotások fejlesztőjével, a nemrég 96 éves korában elhunyt Pavlics Ferenccel kapcsolatos relikviák egy űrgyűjteményből.

Project TELLER

Project TELLERAz Európai Űrügynökség beválogatta a magyar egyetemisták tudományos kísérletét, a Project TELLER-t a REXUS/BEXUS program rakétájának fedélzetére.

Pár perc súlytalanság – pályázat diákoknak

Pár perc súlytalanság – pályázat diákoknak11 és 18 év közötti diák vagy? Bővítsd tudásodat és szállj versenybe a nyereményekért a MANT diákpályázatán! A beadási határidő: 2024. február 12.

Magyar űrkiállítás Nigériában

Magyar űrkiállítás NigériábanMagyarország abujai nagykövetsége szervezésében, a nigériai Nemzeti Űrkutatási és Fejlesztési Ügynökség által fenntartott Nemzeti Űrmúzeumban.

Irány az űr! 2023 – döntő

Irány az űr! 2023 – döntőSzeptembertől lehetett jelentkezni az idei Kárpát-medencei űrkutatási csapatversenyre. A december 2-án rendezett döntőben öt középiskolás csapat mérte össze tudását.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrkorszak szemináriumok

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrkorszak szemináriumokIdén ősszel is folytatódik a MANT és a BME előadás-sorozata. Most egy októberi és egy novemberi alkalmat ajánlunk. A témák: kisműholdas sikerek és űrbeli sugárdózismérés.

Űrkutatás Napja – Világűr és vállalkozások

Űrkutatás Napja – Világűr és vállalkozásokOktóber 12-én (csütörtökön) 17 órakor kezdődik a hagyományos Űrkutatás Napja rendezvény Budapesten.

Ismét Irány az űr!

Ismét Irány az űr!2023-ban újra itt a Kárpát-medencei űrkutatási csapatverseny középiskolásoknak! Jelentkezés szeptember 1–22. között, az első forduló 29-én indul.

REJTVÉNY: Mikor készült a kép?

REJTVÉNY: Mikor készült a kép?A páratlan űrgyűjteménnyel rendelkező Schuminszky Nándor öt fordulóban teszi próbára az Űrvilág olvasóinak rejtvényfejtő képességét, és jutalmat is felajánlott. Kezdődjön a sorozat!

Adófelajánlás a MANT-nak

Adófelajánlás a MANT-nakHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák a Magyar Asztronautikai Társaságot!

MŰSORAJÁNLÓ: Magyar tévések a NASA-nál

MŰSORAJÁNLÓ: Magyar tévések a NASA-nálVasárnap este az ATV stábjának kalauzolásában az amerikai űrügynökség houstoni központjába látogathatunk.

Elindult a Holdra az első magyar tárgy

Elindult a Holdra az első magyar tárgyA Puli Space időkapszuláján jelentős magyar tudósok munkássága és az Aranycsapat története juthat a Hold felszínére a ma indult amerikai Peregrine űrszondával.

Műholdtalálkozó – belépés csak műholddal!

Műholdtalálkozó – belépés csak műholddal!Középiskolás csapatok mutatják meg egymásnak fejlesztés alatt álló műholdszimulációjukat a második országos CanSat verseny félidejében.

Publikációs lehetőség az Űrtan Évkönyv 2023 kötetben

Publikációs lehetőség az Űrtan Évkönyv 2023 kötetbenAz űrkutatással, űrtevékenységgel kapcsolatos hazai vonatkozású eredményekről vár színvonalas ismeretterjesztő írásokat a jövőre megjelenő 2023-as Űrtan Évkönyvbe a MANT.

A Nagy Találkozó

A Nagy TalálkozóMagasabb fordulatszámra kapcsolt a magyarországi második országos CanSat verseny.

DIÁKPÁLYÁZAT: Pár perc súlytalanság

DIÁKPÁLYÁZAT: Pár perc súlytalanságMutasd be ötleteidet, szállj versenybe a nyereményekért a MANT idei diákpályázatán és rajzpályázatán. A beadási határidő: 2024. február 12.

CanSat Hungary 2024

CanSat Hungary 2024Műhold egy üdítősdobozban – középiskolások, figyelem: indul a második országos CanSat verseny!

Űrtábor – harmincadik alkalommal

Űrtábor – harmincadik alkalommalA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) már 1994 óta szervezi hagyományos nyári Űrtáborát.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Összesen 804 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024