Álmuk a világűr Cikkek: 1 - 20

Mesterséges intelligencia az űrkutatásban – pályázat diákoknak

Mesterséges intelligencia az űrkutatásban – pályázat diákoknak10 és 18 év közötti diák vagy? Bővítsd tudásodat és szállj versenybe a nyereményekért a MANT diákpályázatán! A beadási határidő: 2022. február 7.

Publikációs lehetőség az Űrtan Évkönyv 2021 kötetben

Publikációs lehetőség az Űrtan Évkönyv 2021 kötetbenAz űrkutatással, űrtevékenységgel kapcsolatos hazai vonatkozású eredményekről vár színvonalas ismeretterjesztő írásokat a jövőre megjelenő 2021-es Űrtan Évkönyvbe a MANT.

PROGRAMAJÁNLÓ: Leszállások a Marson

PROGRAMAJÁNLÓ: Leszállások a MarsonNovember 8-án (hétfőn) 17 órától Horváth András tart érdekesnek ígérkező előadást a Műegyetemen, a MANT Űrkorszak sorozatában.

Emlékfaültetés Gripenekkel

Emlékfaültetés GripenekkelHétfőn megnyílt Budapesten az űrhajóskongresszus, majd űrhajósok emléke előtt tisztelegtek a Városligetben.

PROGRAMAJÁNLÓ: BME űrnapok 2021

PROGRAMAJÁNLÓ: BME űrnapok 2021November 2-án és 3-án űrkutatással kapcsolatos különleges előadásokat és kiállítást szerveznek a Műegyetemen.

Űrhajós-kiválasztás indul!

Űrhajós-kiválasztás indul!A mai nappal megkezdődik az új magyar űrhajós kiválasztásának folyamata.

Készen állunk a 2024-es űrkongresszus megrendezésére

Készen állunk a 2024-es űrkongresszus megrendezéséreA Dubajban zajló idei Nemzetközi Asztronautikai Kongresszuson (IAC) nagy érdeklődés övezte a ma bemutatott magyar pályázatot.

Irány az űr! – meghosszabbított regisztráció

Irány az űr! – meghosszabbított regisztrációA középiskolásoknak szervezett Kárpát-medencei űrkutatási csapatverseny első fordulójának időpontja november 5-én lesz, a csapatok az előző nap éjfélig még jelentkezhetnek.

Az „Űrkorszak” kezdete

Az „Űrkorszak” kezdeteEzúttal nem a Szputnyik-1 1957-es felbocsátására, hanem a MANT új rendezvénysorozatának első alkalmára gondolunk.

PROGRAMAJÁNLÓ: Űrkorszak

PROGRAMAJÁNLÓ: ŰrkorszakEgy új sorozat kezdeteként „A világűr határa (Kármán-vonal?) és az űrturizmus kihívásai” címmel rendez kerekasztal-beszélgetést szeptember 22-én a MANT.

DIÁKPÁLYÁZAT: MI az űrkutatásban

DIÁKPÁLYÁZAT: MI az űrkutatásbanMutasd meg ötleteidet, szállj versenybe a nyereményekért a MANT idei diákpályázatán és rajzpályázatán. A beadási határidő: 2022. február 7.

Budapesten vitatták meg az űrjövőt

Budapesten vitatták meg az űrjövőtA világűrt megjárt mintegy félszáz űrhajós érkezett Budapestre november első napjaiban.

Űrhajósokkal találkoztak diákok a Műegyetemen

Űrhajósokkal találkoztak diákok a MűegyetemenNovember 1–5. között tartja Budapesten 33. kongresszusát a Nemzetközi Űrhajós Szövetség. Ebből az alkalomból a résztvevők több városban is találkoztak diákokkal.

KÖNYVAJÁNLÓ: Magyarország és a világűr

KÖNYVAJÁNLÓ: Magyarország és a világűrMár kapható a könyvesboltokban a magyar űrkutatás és űrtevékenység hagyományait és jelenét átfogóan, mégis látványosan és élvezetesen bemutató exkluzív kiadvány.

Ki jelentkezhet magyar űrhajósnak?

Ki jelentkezhet magyar űrhajósnak?A második magyar űrhajós programja a HUNOR nevet kapta. Milyen feltételeknek kell megfelelni a jelentkezéshez?

Akik jártak a világűrben

Akik jártak a világűrbenA jövő héten nemzetközi űrhajóskongresszust rendeznek Budapesten.

Az Űrkutatás Napján történt

Az Űrkutatás Napján történtHétfőn rendezte a MANT az idei Űrkutatás Napját, amelynek programja három blokkból állt.

Űrkutatás Napja 2021: október 11-én

Űrkutatás Napja 2021: október 11-énIdén október 11-én (hétfőn) délután rendezi a MANT hagyományos, a Nemzetközi Világűrhéthez kapcsolódó űreseményét.

Irány az űr! 2.0

Irány az űr! 2.0A tavalyi siker után idén is kiírták a Kárpát-medencei űrkutatási csapatversenyt középiskolásoknak. Már lehet jelentkezni!

PROGRAMAJÁNLÓ: Szombaton Űrfa-nap

PROGRAMAJÁNLÓ: Szombaton Űrfa-napAz első ilyen rendezvényt szeptember 11-én rendezik a kistarcsai Űrfánál.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Összesen 762 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2021/2022