Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Álmuk a világűr Cikkek: 1 - 20

Idén Győrbe látogat a MANT Űrtábor

Idén Győrbe látogat a MANT ŰrtáborHa nyár, akkor Űrtábor – már három évtizede.

Virtuális űrutazás magyar fejlesztéssel

Virtuális űrutazás magyar fejlesztésselA SpaceBuzz teljes egészében hazai fejlesztésű és gyártású VR űrkabinját használhatják az iskolások, hogy átéljék a Föld körüli utazás élményét.

MEGFEJTÉS: Egy csipetnyi magyar föld

MEGFEJTÉS: Egy csipetnyi magyar földA páratlan űrgyűjteménnyel rendelkező Schuminszky Nándor öt fordulóban tette próbára az Űrvilág olvasóinak rejtvényfejtő képességét. Itt a válasz az utolsó kérdésre – és most nincs nyertes...

MEGFEJTÉS: Két űrhajó

MEGFEJTÉS: Két űrhajóA páratlan űrgyűjteménnyel rendelkező Schuminszky Nándor öt fordulóban teszi próbára az Űrvilág olvasóinak rejtvényfejtő képességét. Itt a válasz a negyedik kérdésre és a szerencsés nyertes neve.

MEGFEJTÉS: Plakát

MEGFEJTÉS: PlakátA páratlan űrgyűjteménnyel rendelkező Schuminszky Nándor öt fordulóban teszi próbára az Űrvilág olvasóinak rejtvényfejtő képességét. Itt a válasz a harmadik kérdésre és a szerencsés nyertes neve.

MEGFEJTÉS: Egy év halasztás

MEGFEJTÉS: Egy év halasztásA páratlan űrgyűjteménnyel rendelkező Schuminszky Nándor öt fordulóban teszi próbára az Űrvilág olvasóinak rejtvényfejtő képességét. Itt a válasz a második kérdésre és a szerencsés nyertes neve.

MEGFEJTÉS: Mikor készült a kép?

MEGFEJTÉS: Mikor készült a kép?A páratlan űrgyűjteménnyel rendelkező Schuminszky Nándor öt fordulóban teszi próbára az Űrvilág olvasóinak rejtvényfejtő képességét. Itt a válasz az első kérdésre és a szerencsés nyertes neve.

CanSat Hungary 2024 – döntő

CanSat Hungary 2024 – döntőPénteken és szombaton zajlott a CanSat Hungary 2024 középiskolás csapatverseny nemzeti döntője.

Emlékek Pavlics Ferencről

Emlékek Pavlics FerencrőlAz Apollo-holdautó és más műszaki alkotások fejlesztőjével, a nemrég 96 éves korában elhunyt Pavlics Ferenccel kapcsolatos relikviák egy űrgyűjteményből.

Project TELLER

Project TELLERAz Európai Űrügynökség beválogatta a magyar egyetemisták tudományos kísérletét, a Project TELLER-t a REXUS/BEXUS program rakétájának fedélzetére.

Idei űrkitüntetések

Idei űrkitüntetésekJúnius 28-án a Külgazdasági és Külügyminisztériumban átadták az idei Bay Zoltán-díjat és a Magyar Űrkutatásért Érdemérmet.

Űrnemzedékek találkozója

Űrnemzedékek találkozója Június 7-én Balatonfüreden rendezték meg az Első Hazai Űrkongresszust, amelynek kiemelt célja volt a fiatalok bevonása az űrtudományokba.

REJTVÉNY: Egy csipetnyi magyar föld

REJTVÉNY: Egy csipetnyi magyar földA páratlan űrgyűjteménnyel rendelkező Schuminszky Nándor öt fordulóban teszi próbára az Űrvilág olvasóinak rejtvényfejtő képességét, és jutalmat is felajánlott. Itt az utolsó kérdés!

REJTVÉNY: Két űrhajó

REJTVÉNY: Két űrhajóA páratlan űrgyűjteménnyel rendelkező Schuminszky Nándor öt fordulóban teszi próbára az Űrvilág olvasóinak rejtvényfejtő képességét, és jutalmat is felajánlott. Itt a negyedik kérdés!

REJTVÉNY: Plakát

REJTVÉNY: PlakátA páratlan űrgyűjteménnyel rendelkező Schuminszky Nándor öt fordulóban teszi próbára az Űrvilág olvasóinak rejtvényfejtő képességét, és jutalmat is felajánlott. Itt a harmadik kérdés!

REJTVÉNY: Egy év halasztás

REJTVÉNY: Egy év halasztásA páratlan űrgyűjteménnyel rendelkező Schuminszky Nándor öt fordulóban teszi próbára az Űrvilág olvasóinak rejtvényfejtő képességét, és jutalmat is felajánlott. Itt a második kérdés!

REJTVÉNY: Mikor készült a kép?

REJTVÉNY: Mikor készült a kép?A páratlan űrgyűjteménnyel rendelkező Schuminszky Nándor öt fordulóban teszi próbára az Űrvilág olvasóinak rejtvényfejtő képességét, és jutalmat is felajánlott. Kezdődjön a sorozat!

Adófelajánlás a MANT-nak

Adófelajánlás a MANT-nakHa Ön, egy családtagja vagy ismerőse bizonytalan abban, hogy melyik közhasznú szervezetnek juttassa személyi jövedelemadója 1%-át, akkor válasszák a Magyar Asztronautikai Társaságot!

MŰSORAJÁNLÓ: Magyar tévések a NASA-nál

MŰSORAJÁNLÓ: Magyar tévések a NASA-nálVasárnap este az ATV stábjának kalauzolásában az amerikai űrügynökség houstoni központjába látogathatunk.

Elindult a Holdra az első magyar tárgy

Elindult a Holdra az első magyar tárgyA Puli Space időkapszuláján jelentős magyar tudósok munkássága és az Aranycsapat története juthat a Hold felszínére a ma indult amerikai Peregrine űrszondával.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Összesen 815 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024