Kontinensünk hajósai

Hivatalos: lengyel űrhajós az Axiommal

Hivatalos: lengyel űrhajós az AxiommalAz Axiom Space, Lengyelország és az ESA megállapodott arról, hogy a texasi cég szervezésében hamarosan egy lengyel űrhajós dolgozhat a Nemzetközi Űrállomáson (ISS).

Európai mozaik – 2023. július (1. rész)

Európai mozaik – 2023. július (1. rész)Sorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek. Most néhány űrhajóssal ismerkedhetnek meg.

Európai mozaik – 2023. május

Európai mozaik – 2023. májusSorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

A második svéd

A második svédSvédország második űrhajósa kereskedelmi megállapodás alapján jövőre juthat fel a Nemzetközi Űrállomásra. Talán.

Európai mozaik – 2023. január (2. rész)

Európai mozaik – 2023. január (2. rész)Havonta jelentkező sorozatunkban befejező részében személyi és űrtávközlési híreket olvashatnak.

Amerikai szemmel

Amerikai szemmelMilyennek látja Európa űrpolitikáját és az európai űrambíciókat Jeff Foust, a Space Review portál főszerkesztője?

Európai űrhajós-kiválasztás: az első kör lezárult

Európai űrhajós-kiválasztás: az első kör lezárultKözel 1400 jelentkezőt hívnak be hamarosan egy egynapos személyes tesztelésre.

Űrhajósnak pályázók számára határidő-hosszabbítás

Űrhajósnak pályázók számára határidő-hosszabbításAz Európai Űrügynökség (ESA) három héttel, június 18-áig kitolta a határidőt, ameddig a leendő űrhajósjelöltek pályázatait fogadják.

40 éve történt: A román űrrepülés (1. rész)

40 éve történt: A román űrrepülés (1. rész)1981. május 14-én startolt a Szojuz-40, fedélzetén az első – és eddig egyetlen – román űrhajóssal.

Már csak hármat kell aludni...

Már csak hármat kell aludni......és indul a jelentkezés az Európai Űrügynökség (ESA) űrhajósválogatására!

Európai mozaik – 2023. július (2. rész)

Európai mozaik – 2023. július (2. rész)Sorozatunkban második részében olasz űrhajósokkal és egy lengyel jelölttel ismerkedhetnek meg.

Európai mozaik – 2023. június

Európai mozaik – 2023. júniusSorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Európai mozaik – 2023. március–április

Európai mozaik – 2023. március–áprilisSorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Az ESA és a kínaiak

Az ESA és a kínaiakA közelmúltban két hír is napvilágot látott az Európai Űrügynökség kínaiakkal való együttműködése kapcsán.

Tizenhét űrhajósjelölt

Tizenhét űrhajósjelöltEnnyi jelentkezőt választottak ki űrhajósnak az Európai Űrügynökségnél (ESA), a tagországokból tavaly pályázó 22 és félezer közül. Vajon bekerült-e közéjük magyar?

ESA űrhajóstoborzás: a számok

ESA űrhajóstoborzás: a számokAz Európai Űrügynökség (ESA) országokra lebontva közzétette a 2021 nyarán zárult jelentkezés és az első kiválasztási forduló számadatait.

Lezárult az űrhajós-jelentkezés az ESA-nál

Lezárult az űrhajós-jelentkezés az ESA-nálAz Európai Űrügynökség (ESA) űrhajós-kiválasztási felhívása a jelentkezők széles spektrumát fedte le.

40 éve történt: A román űrrepülés (2. rész)

40 éve történt: A román űrrepülés (2. rész)Az előző részben bemutattuk a román űrhajósok kiválogatásának furcsaságait. Most röviden ismertetjük Prunariu űrrepülési programját, majd áttekintjük az azóta eltelt 40 év román űrtevékenységét.

Megnyílt a jelentkezés űrhajósnak

Megnyílt a jelentkezés űrhajósnakMagyarok számára is elérhetővé vált az álom. Jelentkezzen most, és legyen az Európai Űrügynökség (ESA) űrhajósa!

MOST! Európai űrhajósok kerestetnek

MOST! Európai űrhajósok kerestetnekMindig is szeretett volna űrhajós lenni? Most magyarok számára is itt a lehetőség, jelentkezzen!
Még több cikk a rovat archívumában

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022