Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Kontinensünk hajósai Cikkek: 1 - 20

Ők repülhetnek először a legújabb ESA osztályból

Ők repülhetnek először a legújabb ESA osztálybólBejelentették, hogy az alapképzésüket befejező európai űrhajósok közül ki lehet az első kettő, aki eljut a világűrbe.

Axiom-3: visszatérés

Axiom-3: visszatérésA landolás helyén uralkodó kedvezőtlen időjárás miatt egy hetes késéssel, de szerencsésen visszatértek az Axiom Space harmadik privát űrrepülésének résztvevői a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).

Hivatalos: lengyel űrhajós az Axiommal

Hivatalos: lengyel űrhajós az AxiommalAz Axiom Space, Lengyelország és az ESA megállapodott arról, hogy a texasi cég szervezésében hamarosan egy lengyel űrhajós dolgozhat a Nemzetközi Űrállomáson (ISS).

Európai mozaik – 2023. július (1. rész)

Európai mozaik – 2023. július (1. rész)Sorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek. Most néhány űrhajóssal ismerkedhetnek meg.

Európai mozaik – 2023. május

Európai mozaik – 2023. májusSorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

A második svéd

A második svédSvédország második űrhajósa kereskedelmi megállapodás alapján jövőre juthat fel a Nemzetközi Űrállomásra. Talán.

Európai mozaik – 2023. január (2. rész)

Európai mozaik – 2023. január (2. rész)Havonta jelentkező sorozatunkban befejező részében személyi és űrtávközlési híreket olvashatnak.

Amerikai szemmel

Amerikai szemmelMilyennek látja Európa űrpolitikáját és az európai űrambíciókat Jeff Foust, a Space Review portál főszerkesztője?

Európai űrhajós-kiválasztás: az első kör lezárult

Európai űrhajós-kiválasztás: az első kör lezárultKözel 1400 jelentkezőt hívnak be hamarosan egy egynapos személyes tesztelésre.

Űrhajósnak pályázók számára határidő-hosszabbítás

Űrhajósnak pályázók számára határidő-hosszabbításAz Európai Űrügynökség (ESA) három héttel, június 18-áig kitolta a határidőt, ameddig a leendő űrhajósjelöltek pályázatait fogadják.

Európai mozaik – 2024. április

Európai mozaik – 2024. áprilisSorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Európai mozaik – 2023. október (1. rész)

Európai mozaik – 2023. október (1. rész)Sorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Európai mozaik – 2023. július (2. rész)

Európai mozaik – 2023. július (2. rész)Sorozatunkban második részében olasz űrhajósokkal és egy lengyel jelölttel ismerkedhetnek meg.

Európai mozaik – 2023. június

Európai mozaik – 2023. júniusSorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Európai mozaik – 2023. március–április

Európai mozaik – 2023. március–áprilisSorozatunkban az ESA és az európai országok űrtevékenységének olyan híreivel jelentkezünk, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Az ESA és a kínaiak

Az ESA és a kínaiakA közelmúltban két hír is napvilágot látott az Európai Űrügynökség kínaiakkal való együttműködése kapcsán.

Tizenhét űrhajósjelölt

Tizenhét űrhajósjelöltEnnyi jelentkezőt választottak ki űrhajósnak az Európai Űrügynökségnél (ESA), a tagországokból tavaly pályázó 22 és félezer közül. Vajon bekerült-e közéjük magyar?

ESA űrhajóstoborzás: a számok

ESA űrhajóstoborzás: a számokAz Európai Űrügynökség (ESA) országokra lebontva közzétette a 2021 nyarán zárult jelentkezés és az első kiválasztási forduló számadatait.

Lezárult az űrhajós-jelentkezés az ESA-nál

Lezárult az űrhajós-jelentkezés az ESA-nálAz Európai Űrügynökség (ESA) űrhajós-kiválasztási felhívása a jelentkezők széles spektrumát fedte le.

40 éve történt: A román űrrepülés (2. rész)

40 éve történt: A román űrrepülés (2. rész)Az előző részben bemutattuk a román űrhajósok kiválogatásának furcsaságait. Most röviden ismertetjük Prunariu űrrepülési programját, majd áttekintjük az azóta eltelt 40 év román űrtevékenységét.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6
Összesen 119 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024