Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 1 - 20

Űrturistajegy, közvetlenül a „termelőtől”

Űrturistajegy, közvetlenül a „termelőtől”Az orosz Roszkoszmosz leányvállalata, a Glavkoszmosz közvetlenül értékesítene férőhelyeket a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) tartó Szojuz űrhajókra.

A Kihívás főszereplője

A Kihívás főszereplőjeElőbb egy orosz filmszínésznő és a film rendezője, később egy japán milliárdos látogathat év végén a Nemzetközi Űrállomásra.

Szojuz MSZ-17: landolás Kazahsztánban

Szojuz MSZ-17: landolás KazahsztánbanKét orosz és egy amerikai űrhajós tért ma haza a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).

Áprilisi csúcsforgalom

Áprilisi csúcsforgalomEbben a hónapban űrhajósok és űrhajók jönnek-mennek a Nemzetközi Űrállomásnál (ISS).

A NASA újra jegyet vált a Szojuzra

A NASA újra jegyet vált a SzojuzraAmi az elmúlt évtizedben az egyetlen lehetőség volt, ma B-terv, a NASA mégis élni kíván a lehetőséggel.

Négy orosz újonc

Négy orosz újoncÚj kiválasztottakkal bővült a Roszkoszmosz űrhajósjelöltjeinek csapata, mind a négyen férfiak.

Az oroszok beelőznek

Az oroszok beelőznekAz amerikaiak az ISS-en forgatandó film terveit szövögetik. Az oroszok viszont talán hamarabb készíthetik el saját filmjüket.

Szojuz MSZ-17

Szojuz MSZ-17Két orosz és egy amerikai űrhajóssal a fedélzetén Bajkonurból elindult a Szojuz MSZ-17 űrhajó, hogy váltást szállítson a Nemzetközi Űrállomás (ISS) állandó személyzetéhez.

ISS: lassan meglesz a lyuk

ISS: lassan meglesz a lyukHetek óta keresik az apró lyukat, ahol szivárog a Nemzetközi Űrállomás (ISS) levegője. Mostanra eljutottak a Zvezda modulig.

Szökik a levegő?

Szökik a levegő?A Nemzetközi Űrállomáson valóban lehet egy apró lyuk, szeretnék is megtalálni a pontos helyét, de már majdnem egy éve tudnak a problémáról...

Hamarosan távozik a Pirsz

Hamarosan távozik a PirszA Nemzetközi Űrállomás (ISS) eltávolításra ítélt orosz modulját egy űrséta alkalmával készítették fel a közelgő elválásra.

Orosz tervek űrállomásügyben

Orosz tervek űrállomásügybenNemrég a magyar sajtóban is hullámokat vetett a bejelentés, miszerint 2024-ben Oroszország kiszállna a Nemzetközi Űrállomás programjából.

Szojuz MSZ-18

Szojuz MSZ-18Bajkonurból két orosz és egy amerikai űrhajós indult a Nemzetközi Űrállomás (ISS) legénységének leváltására.

A NASA űrhajósa a következő Szojuzon

A NASA űrhajósa a következő SzojuzonAmerikai részről Mark Vande Hei repül majd április elején a Szojuz MSZ-18 fedélzetén a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

A „Pirsz-vontató” úton az ISS-hez

A „Pirsz-vontató” úton az ISS-hezA Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé indított orosz Progressz MSZ-16 teherűrhajóra fontos feladat vár repülése végén.

Mi várható 2021-ben? (1. rész)

Mi várható 2021-ben? (1. rész)Több éves hagyomány, hogy január elején rövid előretekintést adunk a következő évben várható fontos űreseményekről.

Szojuz MSZ-16: hárman visszatértek

Szojuz MSZ-16: hárman visszatértek196 napos küldetésük zárásaként Kazahsztánban landolt két orosz és egy amerikai űrhajós.

A Szojuz MSZ-17 űrhajó indítása – élőben

A Szojuz MSZ-17 űrhajó indítása – élőbenA NASA TV élő internetes adását magyar kommentárral követhetik a Galileo Webcast honlapján, október 14-én reggel 7 órától.

Nauka

NaukaBő két évtizede készül, nemrég vasúton szállították Moszkvából Bajkonurba – ez a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) szánt orosz többcélú kutatómodul.

Progressz MSZ-15

Progressz MSZ-15Elindult a Nemzetközi Űrállomás (ISS) kiszolgálására küldött 76. orosz teherűrhajó. Szokatlan feladata is lesz (talán).
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Összesen 327 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020