Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 1 - 20

Mi várható 2022-ben? (1. rész)

Mi várható 2022-ben? (1. rész)Hagyományos év eleji előretekintésünket kezdjük idén is az emberes űrrepülésekkel kapcsolatban várható eseményekkel.

A veszély nem múlt el

A veszély nem múlt elAz ISS továbbra is szivárog, és amúgy is öregszik. Nagy kérdés, kitart-e addig, amíg a ma még csak körvonalazódó utódai megvalósulhatnak.

Japán űrturisták az ISS-re

Japán űrturisták az ISS-reEgy orosz hivatásos űrhajóssal és két japán utassal elindult a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) a Szojuz MSZ-20 űrhajó.

Visszavonulás a mentőűrhajókba

Visszavonulás a mentőűrhajókbaEgy orosz műhold-megsemmisítési teszt miatt volt hétfőn riadó a Nemzetközi Űrállomáson.

Progressz-járás

Progressz-járásA Nemzetközi Űrállomásnál (ISS) tartózkodó orosz teherűrhajót átirányították korábbi dokkolóhelyéről egy másikra, a művelet több mint egy napig tartott.

Két orosz filmes és egy űrhajós újra a Földön

Két orosz filmes és egy űrhajós újra a FöldönSikeresen landolt a kazah sztyeppén a Szojuz MSZ-18 kabinja.

Elindult a „filmes Szojuz”

Elindult a „filmes Szojuz”Az orosz Szojuz MSZ-19 feldélzetén egy hivatásos űrhajós parancsnoksága mellett két filmkészítő tart a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

GYORSHÍR: Megérkezett a Nauka

GYORSHÍR: Megérkezett a NaukaSikeresen dokkolt a Nemzetközi Űrállomásnál (ISS) az új orosz egység.

Friss hírek a Naukáról

Friss hírek a NaukárólPénteken sikerült megemelni az egyelőre komoly gondokkal küszködő MLM „Nauka” orosz nehéz-űrállomásmodul pályáját mintegy 20 km-rel.

Úton a Nauka modul

Úton a Nauka modulBajkonurból egy Proton-M rakétával állították pályára a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) tartó orosz kutató- és lakómodult és vele egy európai robotkart.

ISS: 2030-ig működhet?

ISS: 2030-ig működhet?Az óév utolsó napján az Egyesült Államok elkötelezte magát a Nemzetközi Űrállomás (ISS) programjának 2030-ig történő meghosszabbítása mellett.

Újra a Födön az űrturisták

Újra a Födön az űrturistákOrosz parancsnokukkal együtt szerencsésen landolt Kazahsztánban a japán divatmilliárdos és kísérője.

Úton az űrállomáshoz a Pricsal

Úton az űrállomáshoz a PricsalA Nemzetközi Űrállomásra (ISS) szánt legújabb orosz modult egy módosított Progressz teherűrhajó viszi magával.

Progressz MSZ-18

Progressz MSZ-18Bajkonurból ellátmányt küldtek a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Az ISS jövője

Az ISS jövőjeA NASA átengedi a LEO pályát a magánszektornak, a nemzetközi partnereknek más prioritásaik vannak, de vélt vagy valós műszaki problémák is a Nemzetközi Űrállomás borús jövőjét vetítik előre.

Forgatási helyszín

Forgatási helyszínFolyik a filmforgatás a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén. A munka számos kérdést vet fel, néhányról egy űrarcheológus fogalmazta meg gondolatait a Spece Review portálon.

Váratlan izgalmak az ISS-en

Váratlan izgalmak az ISS-enAz orosz Nauka modul érkezése után furcsa vészhelyzet alakult ki a Nemzetközi Űrállomáson.

Ég veled, Pirsz!

Ég veled, Pirsz!Közel két évtizednyi szolgálat után ma eltávolították az orosz Pirsz modult a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).

Gondban a Nauka?

Gondban a Nauka?Egyelőre meg nem erősített hírek szerint a tegnap felbocsátott új orosz űrállomásmodul üzemanyagrendszerével valami nincs rendben.

Progressz MSZ-17

Progressz MSZ-17A Bajkonurból indított legújabb orosz teherűrhajó a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) visz ellátmányt.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Összesen 347 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2021/2022