Az Űrállomás és Oroszország Cikkek: 1 - 20

Szivárgó hűtőfolyadék

Szivárgó hűtőfolyadékEgy éven belül már harmadszor fordul elő hasonló jelenség a Nemzetközi Űrállomásnál (ISS).

MEGFEJTÉS: Edzőterem a Föld körül

MEGFEJTÉS: Edzőterem a Föld körülA Nemzetközi Űrállomás lakóinak naponta két–két és fél órás edzésprogramot kell végrehajtaniuk. Megvan második rejtvényfordulónk nyertese.

Nő lesz az első fehérorosz űrhajós

Nő lesz az első fehérorosz űrhajósEddig egyetlen ország volt, melynek első űrhajósa nem férfi, hanem nő volt. Ez az ország Nagy-Britannia, a hölgyet pedig Helen Sharmannek hívták.

Progressz MSZ-24

Progressz MSZ-24Bajkonurból bocsátották fel a Nemzetközi Űrállomás (ISS) kiszolgálására szánt orosz teherűrhajót.

Progressz MSZ-23

Progressz MSZ-23Menetrendszerű orosz teherűrhajó indult Bajkonurból a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

Konsztantyin Ciolkovszkij visszatért

Konsztantyin Ciolkovszkij visszatértNem a rakétatechnikát és az űrrepülést megalapozó orosz tudósról, hanem a róla elnevezett Szojuz MSZ-22 űrhajóról van szó.

Crew-5: négyen újra a Földön

Crew-5: négyen újra a FöldönVisszatért 157 napos küldetéséről a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) a Crew Dragon űrhajó két amerikai, valamint egy-egy japán és orosz utasa.

Úton az üres Szojuz

Úton az üres SzojuzMa éjjel Bajkonurból elindult az orosz Szojuz MSZ-23 „csereűrhajó”, hogy majd azzal hozzák le a megsérült Szojuz MSZ-22 utasait a Nemzetközi Űrállomásról.

Progressz MSZ-21: távozott

Progressz MSZ-21: távozottA sérült hűtőrendszerű orosz teherűrhajót leválasztották a Nemzetközi Űrállomásról (ISS), hogy végül megsemmisüljön a sűrű légkörben.

Progressz MSZ-22

Progressz MSZ-22A legújabb orosz teherűrhajó két nap múlva dokkol automatikus üzemmódban a Nemzetközi Űrállomás (ISS) Zvezda moduljának a keringési irány szerinti hátsó részén.

Jó itthon...

Jó itthon......mondta Frank Rubio, miután két orosz társával landolt a Szojuz MSZ-23 kabinjában.

Szojuz MSZ-24

Szojuz MSZ-24Orosz űrhajó indult az Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS), rajta két orosszal és egy amerikaival.

REJTVÉNY: Edzőterem a Föld körül

REJTVÉNY: Edzőterem a Föld körülÖtfordulós rejtvénysorozatunk második kérdése következik. Egy helyes válasszal a Zrínyi Kiadó nemrég megjelent kötetét, Az űrorvostan alapjait lehet megnyerni!

Katonákat toborozna a Roszkoszmosz?

Katonákat toborozna a Roszkoszmosz?Az orosz űrügynökség szerepét betöltő állami vállalat állítólag önkéntes zászlóaljba keres katonákat.

Elkészült a Kihívás

Elkészült a KihívásAz űrhajózás napján mutatták be a világűrben játszódó, és részben a Nemzetközi Űrállomáson forgatott filmet.

Kazahsztán lefoglalta Bajkonurt?

Kazahsztán lefoglalta Bajkonurt?A kazah média beszámolói szerint emellett megtiltották, hogy az orosz startközpont igazgatója elhagyja az országot.

Crew-6: elindult

Crew-6: elindultKét amerikai, egy orosz és egy arab űrhajóst visz a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) a Crew Dragon űrhajó.

Külső behatás

Külső behatásElőzetesen ezt állapította meg a Roszkoszmosz a Progressz MSZ-21 teherűrhajó furcsa sérülésének kiváltó okáról.

Egy Progressz dokkolt, a másikkal baj van

Egy Progressz dokkolt, a másikkal baj vanAz október óta a Nemzetközi Űrállomásnál (ISS) levő Progressz MSZ-21 teherűrhajó hűtőrendszeréből ugyanúgy elillant a nyomás, mint nemrég a Szojuz MSZ-22 emberes űrhajóéból.

Mi várható 2023-ban? (1. rész)

Mi várható 2023-ban? (1. rész)Hagyományos év eleji sorozatukat idén is az emberes űrrepülés „jövőbeli híreinek” összegyűjtésével kezdjük.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Összesen 387 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022