Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

SpaceX Cikkek: 401 - 420

Legközelebb már repülni kell!

Legközelebb már repülni kell!Az amerikai magánűrhajó-fejlesztések első fázisa lezárult, hamarosan dönthetnek arról, a három versenytárs közül ki vagy kik folytathatják.

Dragon CRS-3: visszatérés

Dragon CRS-3: visszatérésA SpaceX automata teherűrhajója visszaérkezett a Földre a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).

Visszatért az első fokozat

Visszatért az első fokozatA Dragon teherűrhajó mostani startja során a SpaceX megint egy lépést tett a Falcon-9 rakéta újrafelhasználhatósága felé.

39A: bérleti megállapodás

39A: bérleti megállapodásA NASA megegyezett a SpaceX vállalattal a floridai Kennedy Űrközpont 39A indítóállásásnak bérbeadásáról.

Élesedik a verseny a katonai megrendelésekért

Élesedik a verseny a katonai megrendelésekértA SpaceX szeretne belépni az amerikai katonai műholdindítások piacára, amelyet most a monopolhelyzetben levő ULA ural.

Falcon-9 rakétával indult a Thaicom-6

Falcon-9 rakétával indult a Thaicom-6Az idei második űrstart alkalmával az amerikai SpaceX vállalat rakétája Floridából állított pályára egy thaiföldi távközlési holdat.

Falcon Heavy: már a kapuban!

Falcon Heavy: már a kapuban!Egyre közeledik a SpaceX űrhajózási magánvállalat első nagyteljesítményű hordozórakétájának szűzfelszállása. Több mint negyed évszázad után újra rendelkezik majd nagyteljesítményű hordozórakétával az emberiség.

Kína lehet a fő vetélytárs

Kína lehet a fő vetélytársAz amerikai SpaceX magáncég szerint a gyors ütemben fejlődő kínai űrprogrammal kell majd igazán versenyezniük a nemzetközi indítási piacon.

Már Floridában a Falcon-9 rakéta következő hasznos terhe

Már Floridában a Falcon-9 rakéta következő hasznos terheA SES-8 távközlési műhold legkorábban novemberben indulhat, de előtte még megnyugtatóan tisztázni kell az előző Falcon-9 indításkor tapasztalt kisebb rendellenesség okát.

Falcon-9 rakéta indíthatja a türkmén műholdat

Falcon-9 rakéta indíthatja a türkmén műholdatA gyártó Thales Alenia Space – némi kitérő és a kínaiakat sújtó amerikai szigorítások után – a SpaceX vállalatot bízta meg a start lebonyolításával.

Az új hétüléses

Az új hétülésesA SpaceX fellebbentette a fátylat a Dragon űrhajó készülő emberes változatáról.

Ezer méter

Ezer méterA SpaceX „második generációs szöcskéje” immáron egy kilométeres magasságba „ugrott fel”.

Dragon CRS-3

Dragon CRS-3Elindult a SpaceX újabb teherűrhajója a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

Akár még három hét kényszerszünet Floridában

Akár még három hét kényszerszünet FloridábanAddig nem startolhat semmi Cape Canaveralről, amíg meg nem javítják az elromlott radarberendezést.

Dragon ernyőteszt

Dragon ernyőtesztA SpaceX a NASA megbízásából emberek szállítására alkalmassá fejlesztendő Dragon űrhajójával sikeres ejtőernyős próbát hajtott végre decemberben.

39A: alakul a jövő?

39A: alakul a jövő?A dolgok jelenlegi állása szerint lassan rendeződhet a floridai Kennedy Űrközpont történelmi indítóállásának jövője. Azt már biztosra vehetjük, hogy a magánszektoré lesz a főszerep.

Pályán a Falcon-9 első geostacionárius holdja

Pályán a Falcon-9 első geostacionárius holdjaA SpaceX hordozórakétája a SES-8 kereskedelmi távközlési műholdat helyezte geostacionárius átmeneti pályára.

Grasshopper: 700 méter fölé és vissza

Grasshopper: 700 méter fölé és visszaA SpaceX újabb lépést tett a Falcon-9 rakéták első fokozatának újra felhasználhatóvá tétele felé.

Mozgalmas űrvasárnap

Mozgalmas űrvasárnapTegnapra esett a Falcon-9 rakéta új változatának bemutatkozása, a Proton rakéta visszatérése a júliusi startbaleset óta, és végre dokkolt a Nemzetközi Űrállomáshoz a Cygnus magán-teherűrhajó is.

Versenyben a katonai űrdollárokért

Versenyben a katonai űrdollárokértA SpaceX magáncég megállapodást írt alá az Amerikai Légierővel, amelynek értelmében vizsgálják a Falcon-9 rakéta hosszú távú felhasználásának lehetőségét fontos katonai műholdak indításához.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Összesen 476 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024