Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

SpaceX Cikkek: 121 - 140

Halványabb Starlinkek

Halványabb StarlinkekA Nemzeti Tudományos Alap (NSF) megállapodott a SpaceX-szel a második generációs Starlinkek zavaró hatásának csökkentéséről, de ezzel nem mindenki elégedett.

Az idei első adag Starlink

Az idei első adag StarlinkA SpaceX internetes műholdseregébe 51 új darabot indítottak, ezúttal Kaliforniából, a Vandenberg támaszpontról.

Dragon CRS-26: visszatért

Dragon CRS-26: visszatértA SpaceX teherűrhajója mintegy 2 tonna rakományt hozott a Nemzetközi Űrállomásról.

Transporter-6

Transporter-6Ahogy végződött az óév, úgy indult az új is: egy Falcon-9 rakéta startjával. A költségmegosztásos indítás során most összesen 114 kisebb-nagyobb űreszköz került alacsony poláris pályákra.

Izraeli műhold Falcon-9-cel

Izraeli műhold Falcon-9-celNem csak a SpaceX, de a világ idei utolsó űrindítása volt az EROS-C3 felbocsátása Kaliforniából.

Starlink: küszöbön a második generáció

Starlink: küszöbön a második generációMég épül az első generációs műholdsereg, de a SpaceX hamarosan megkezdi műholdas internetszolgáltató rendszere második nemzedékének telepítését az űrbe.

OneWeb: 40 műhold a konkurenciával

OneWeb: 40 műhold a konkurenciávalA SpaceX Falcon-9 rakétája indította a londoni székhelyű cég alacsony pályás internetszolgáltató műholdjait.

Dragon CRS-26

Dragon CRS-26A SpaceX teherűrhajója a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) visz ellátmányt és alkatrészeket a NASA megbízásából.

Starshippel a Holdra, másodszorra is

Starshippel a Holdra, másodszorra isA NASA 1,15 milliárd dollárt fizet a SpaceX-nek egy második emberes holdi leszállást végző küldetésért.

A Starlink mint navigációs műholdrendszer?

A Starlink mint navigációs műholdrendszer?Úgy tűnik, akár akarja a SpaceX, akár nem, az alacsony pályás internetszolgáltató műholdrendszerük jelei alkalmasak a hely- és időmeghatározásra.

Starlink: 56 új műhold

Starlink: 56 új műholdA SpaceX internetszolgáltató műholdrendszerének idei második bővítése a floridai Cape Canaveral bázisról indult.

Falcon Heavy két katonai műholddal

Falcon Heavy két katonai műholddalA SpaceX nehézrakétája idén először volt munkában, az amerikai hadsereg megbízásából indított két űreszközt geostacionárius pályára.

És a Marsra mikor megyünk?

És a Marsra mikor megyünk?A népi bölcsesség szerint nem lehet egy fenékkel két lovat megülni. Háromról nem is beszélve. Sikerülhet-e a mutatvány Elon Musknak?

Nemzetbiztonsági piac

Nemzetbiztonsági piacKét, űrindítási szolgáltatásokat nyújtó amerikai vállalat is lépéseket tett a nemzetbiztonság speciális igényeinek jobb kiszolgálása érdekében.

Starlink, második generáció

Starlink, második generációA SpaceX megkezdte internetszolgáltató műholdserege második generációs űreszközeinek a felbocsátását.

Starlink 4-37

Starlink 4-37Két nap alatt három Falcon-9 indításba a végén belefért 54 műhold felbocsátása a SpaceX alacsony pályás internetszolgáltató rendszerébe.

Holdraszállások

HoldraszállásokFolyik a SpaceX Starship űrhajójának fejlesztése, amellyel évtizedünk közepén két űrhajós juthat a Holdra. A fejlesztés nem zökkenőmentes, néhány akadály még legyőzendő, de az érintettek bizakodók.

Eutelsat-10B

Eutelsat-10BA SpaceX legöregebb és az egyik legtöbbet szolgált, de most végleg elhasznált Falcon-9 fokozatával állították pályára Floridából a távközlési műholdat.

Két újabb Galaxy

Két újabb GalaxyAz Intelsat kereskedelmi távközlési műholdjai egy Falcon-9 rakétával álltak pályára.

GYORSHÍR: Repül a Falcon Heavy

GYORSHÍR: Repül a Falcon HeavySikeresen elindult a SpaceX vállalat Falcon Heavy rakétájának negyedik példánya.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Összesen 476 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024