Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

SpaceX Cikkek: 461 - 476

Jöhet a második

Jöhet a második A SpaceX magánvállalat Falcon-9 típusú hordozórakétája legkorábban szeptember közepén indulhat útnak másodszor az égbe.

Ha egy üzlet beindul...

Ha egy üzlet beindul...A Falcon-9 rakétával nemrég sikeresen bemutatkozott SpaceX indíthatja majd az Iridium műholdas mobiltelefonos rendszer új mesterséges holdjait, közel félmilliárd dollárért.

Elindult az első Falcon-9 rakéta

Elindult az első Falcon-9 rakéta Sikeresen mutatkozott be az amerikai SpaceX vállalat nagyméretű hordozórakétája.

Régi-új indítóállás

Régi-új indítóállásAz első Falcon-9 rakéta felszállásával új életre fog kelni egy korábban sokat használt, ám a közelmúltban mellőzött indítópad.

Egy megvalósuló nagyszerű lehetőség

Egy megvalósuló nagyszerű lehetőségAz Ares-I és az Orion űrhajó helyett a Falcon-9 új amerikai hordozórakéta és a Dragon űrhajó még ebben az évben több kísérleti űrrepülést hajt végre.

Sikeres a Falcon-1 ötödik startja

Sikeres a Falcon-1 ötödik startjaA magánrakéta a korábbi felemás tesztek után most először „élesben” bizonyított: egy malajziai távérzékelési műholdat állított pályára.

Falcon-1: a negyedik próba sikerült

Falcon-1: a negyedik próba sikerültA SpaceX vállalat hordozórakétáját az előző három sikertelen kísérlet után újra elindították.

A Falcon-1 elindult, de ...

A Falcon-1 elindult, de ...A műholdindítások olcsóbbá tételét célul kitűző SpaceX vállalat hordozóeszköze második alkalommal sem működött tökéletesen.

A történelmi út vége

A történelmi út végeAz elsőnek indított Falcon-9 rakéta végfokozata és a Dragon űrhajó modellje vasárnap visszatért és elégett a légkörben.

Egy nagyszerű kezdet

Egy nagyszerű kezdetA Space Exploration Technologies (SpaceX) magánvállalat Falcon-9 rakétájának első, szinte teljesen sikeres tesztrepülése valószínűleg egy új korszak nagyszerű kezdete volt.

Május előtt nem indul az első Falcon-9

Május előtt nem indul az első Falcon-9A SpaceX magánfejlesztésű rakétájának bemutatkozását legalább egy hónappal elhalasztották.

Falcon-9: sikeres a rakéta statikus tesztje

Falcon-9: sikeres a rakéta statikus tesztjeA SpaceX néhány másodpercre bekapcsolta az indítóhelyen felállított rakéta első fokozatának kilenc Merlin-1C hajtóművét. Az első start áprilisra várható.

Dupla próba: közeledik az első Falcon-9 startja

Dupla próba: közeledik az első Falcon-9 startjaA SpaceX új, nagyobb teljesítményű hordozórakétájának idénre tervezett bemutatkozása során a cég fejlesztés alatt álló saját Dragon űrhajójának egy kezdeti változatát állítanák pályára.

Magán-teherűrhajókkal az űrállomáshoz

Magán-teherűrhajókkal az űrállomáshozAz amerikai űrhivatal két magáncéggel kötött szerződést, hogy 2010 után az ő űrhajóikkal láthassák el a Nemzetközi Űrállomást.

Harmadszor sem működött jól a magánrakéta

Harmadszor sem működött jól a magánrakétaA SpaceX vállalat Falcon-1 rakétájának eddigi mérlege: három indítási kísérlet, három kudarc. De nem adják fel!

Az olcsó magánrakéta első startja nem sikerült

Az olcsó magánrakéta első startja nem sikerültA SpaceX vállalat Falcon-1 hordozórakétája röviddel a felemelkedés után a Csendes-óceánba zuhant.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Összesen 476 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024