Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

SpaceX Cikkek: 1 - 20

Ma hibázott a Falcon-9

Ma hibázott a Falcon-9A hír azért szokatlan, mert a SpaceX hordozórakétája 2015 óta, számtalan start alkalmával hibátlanul teljesítette feladatát.

Nagyszabású takarítási megbízás

Nagyszabású takarítási megbízásA NASA megbízásából a SpaceX lehet az a cég, amely a működési időtartamát kitöltő Nemzetközi Űrállomást a Föld körüli pályáról majdan eltávolító eszközt kifejleszti.

Tovább épül a Starshield

Tovább épül a StarshieldAz újabb nemzetbiztonsági célú amerikai műholdak egy Falcon-9 rakétával indultak Kaliforniából.

Astra-1P

Astra-1PTelevíziós műsorszóró műhold indult geostacionárius átmeneti pályára Floridából egy Falcon-9 rakétával.

Starlink, 2024. május

Starlink, 2024. májusEbben a hónapban volt öt éve, hogy a SpaceX dedikált Falcon-9 indításokkal megkezdte internetszolgáltató műholdrendszerének kiépítését.

Visszatért a Dragon CRS-30

Visszatért a Dragon CRS-30A SpaceX teherűrhajója a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) hozott rakományt, Florida partjai közelében landolt.

Két Galileo hold Falcon-9 rakétával

Két Galileo hold Falcon-9 rakétávalAz európai műholdas helymeghatározó rendszer frissítését ezúttal a SpaceX rakétájára bízták.

Starlink, 2024. március

Starlink, 2024. márciusMárciusban nem kevesebb mint nyolc start nyomán bővült a SpaceX alacsony pályás internetszolgáltató műholdrendszere.

Starship: harmadik tesztrepülés, szép eredménnyel

Starship: harmadik tesztrepülés, szép eredménnyelAz utolsó pillanatban megérkezett hatósági engedély birtokában Texasból elindult a SpaceX óriásrakétájának harmadik orbitális tesztrepülése.

A harmadik próba

A harmadik próbaA népmesékben a harmadik próbálkozás a siker záloga. De vajon mit szeretne elérni a SpaceX a Starship rövidesen várható harmadik kísérleti repülése során?

A Dragonok hulladéka

A Dragonok hulladékaA SpaceX részben újra felhasználható űrhajóinak van egy része, amely a visszatérő kabin leválása után belép a légkörbe – és nem semmisül meg teljesen.

Starlink, 2024. június

Starlink, 2024. júniusErra a hónapra nyolc indítás jutott, és a SpaceX megkezdte két újabb pályacsoport benépesítését internetszolgáltató műholdrendszerének kiépítése során.

GOES-U

GOES-UEgy sorozat vége: elindult az amerikai geostacionárius meteorológiai műholdak GOES-R-rel kezdődött szériájának utolsó darabja, a GOES-U.

Starship IFT-4

Starship IFT-4Az előző, márciusi kísérletet követően a SpaceX óriásrakétája negyedszer indult integrált repülési tesztre Texasból.

Indul a Starshield

Indul a StarshieldAmerikai katonai távközlési és felderítő műholdrendszer épül ezen a néven. A héten volt az első dedikált Falcon-9 indítás.

Starlink, 2024. április

Starlink, 2024. áprilisÁprilisban is gőzerővel folyt a SpaceX alacsony pályás internetszolgáltató műholdrendszerének bővítése, kilenc újabb startot hajtottak végre.

Az első Bandwagon

Az első BandwagonA SpaceX tavaly bejelentett újfajta költségmegosztásos indításai közül az elsőn 11 különféle műhold állt pályára Floridából.

Eutelsat-36D

Eutelsat-36DA geostacionárius távközlési műholdat egy Falcon-9 rakéta indította Floridából.

Crew-7: négyen visszatértek

Crew-7: négyen visszatértekA többnemzetiségű űrhajóscsapat több mint fél évet töltött a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), tegnap szálltak le Florida közelében.

Teherszállító űrrakéták

Teherszállító űrrakétákA rakétatechnika fejlődése következtében elképzelhető, hogy a nem túl távoli jövőben két földi pont között a leggyorsabb út a világűrön keresztül vezet.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Összesen 476 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024