A hét képe Cikkek: 801 - 820

Rejtvényünk megfejtése

Rejtvényünk megfejtéseSzerdán tettük fel a kérdést, hogy mi látható egy űrfelvételen. Lejárt a határidő, itt a megfejtés, és megvan a szerencsés nyertes is!

Rakétanyom az Orionban

Rakétanyom az OrionbanAz Orion csillagkép az asztrofotósok hálás, sokat fényképezett témája. Nemrég mégis valami különös látszott abban az irányban...

Képek a Rosettától

Képek a RosettátólAz újra a Föld közelében járt európai üstököskutató űrszonda felvételeiből néhányat már közzé is tett az ESA.

Chandra és egy szupernóva-maradvány

Chandra  és egy szupernóva-maradványEzen a nemrég nyilvánosságra hozott felvételen megfigyelhető, mi is történik, miután egy csillag szupernóvaként felrobban.

Egy eltűnt tó nyomában

Egy eltűnt tó nyomábanMájusban Chilében, az Andok hegyei közül eltűnt egy tó. A területet a NASA műholdképein láthatjuk, az esemény előtt és után.

A görögországi erdőtűz az Envisat képén

A görögországi erdőtűz az Envisat képénAugusztus végén ismét forrósággal párosuló erős szelek teremtettek kiváló lehetőséget az erdőtüzek kialakulására a Balkán déli részén. A peloponnészoszi tüzeknek már halálos áldozatai is voltak.

Misztikus árnyak az Antarktiszon

Misztikus árnyak az AntarktiszonA japán Daichi műhold felvételén az idén 50 éves Syowa kutatóállomás környékét láthatjuk, kísértetiesen hosszú árnyékokkal.

Tüzek a Kanári-szigeteken

Tüzek a Kanári-szigetekenAz Envisat űrfelvételein is jól látszik a napok óta pusztító tűzvész nyoma.

Tornádó nyoma űrfelvételen

Tornádó nyoma űrfelvételenJúnius 7-én Wisconsinban (USA) tornádó tarolta le az erdők egyes részeit. A Terra műhold felvételén jól látható a pusztítás nyoma.

A Fiastyúk infravörösben...

A Fiastyúk infravörösben......pontosabban színesben. A Spitzer-űrtávcső felvételeiből összeállított képet ugyanis élénk színekkel látták el, hogy még nagyobb hatással legyen az érdeklődő közönségre.

REJTVÉNY: Mi látható a képen?

REJTVÉNY: Mi látható a képen?Újonnan induló rejtvényrovatunkban űrfelvételekkel kapcsolatos kérdéseket teszünk fel, és a fejtörés izgalma mellett még nyerni is lehet. Figyelem, az első megfejtés beküldésére alig több mint 2 nap áll rendelkezésre!

Mély Chandra felvétel a Cas A szupernóva- maradványról

Mély Chandra felvétel a Cas A szupernóva- maradványrólA röntgen-űrteleszkóppal 2004-ben egymillió másodpercig figyelték a Cassiopeia A szupernóva-maradványt és számos érdekességre bukkantak.

Földkelte, földnyugta

Földkelte, földnyugtaA Hold körül keringő japán Kaguya űrszonda most nyilvánosságra hozott nagyfelbontású képei a híres Apollo-felvételek hangulatát idézik.

Fekete tűznyomok Görögországban

Fekete tűznyomok GörögországbanAugusztus végének óriási erdőtüzei pár hétre maradandó nyomot hagytak a dél-görög tájban: óriási, feketére-barnára égett vidékek csúfítják el a peloponnészoszi tájat.

Hogy készült ez a kép?

Hogy készült ez a kép?A kérdést a minap a Bigelow Aerospace cég, a Genesis műholdak üzemeltetője tette fel honlapja látogatóinak.

Két kép - tizenhat év

Két kép - tizenhat évA régiekről ritkábban, inkább az új műholdakról szólnak a hírek. A tavasszal leállított Meteosat-5-re kicsit megkésve, az első és utolsó felvételével emlékezünk.

Képek a Phoenix indításáról

Képek a Phoenix indításárólAugusztus 4-én sikerrel elindult a Phoenix, az alábbiakban az indítás képeiből válogatunk.

Galaxis rózsaszínben

Galaxis rózsaszínbenAz ismert fényes, közeli spirálgalaxis, az M81 ezúttal a NASA három űrtávcsövének felvételeiből készített képen látható.

Árnyék a Hold felé

Árnyék a Hold feléMiért mutatott az Atlantis 2001-es indításakor a füstfelhő árnyéka pont a telihold felé?

Kövessük az európai műholdakat (is)!

Kövessük az európai műholdakat (is)!Egyes európai érdekeltségű, Föld körül keringő űreszközök könnyű nyomon követésére az ESA létrehozott egy internetes honlapot.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
Összesen 997 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022