A hét képe Cikkek: 621 - 640

Papír-űrrepülőgépek

Papír-űrrepülőgépekMost megvannak! Egy szemfüles fotós floridai portyázása során lencsevégre kapta a NASA legújabb, szupertitkos üdvöskéjét. A forradalmi elgondolás, ha beválik, forradalmasíthatja majd az űrszállítmányozást.

Gesztus a konkurenciának

Gesztus a konkurenciánakAz amerikai LRO szonda új képei ezúttal a szovjet holdfelfedező eszközök sikereiről is „bizonyítékot szolgáltattak”.

STS-131: Űrsikló és legénysége

STS-131: Űrsikló és legénységeZajlik a Kennedy Űrközpontban a Discovery felkészítése az indulásra. A legénység eközben folytatja a felszállást megelőző felkészülést. A kijelölt startdátum továbbra is 2010. április 5.

Ködös völgyek Brit Columbiában

Ködös völgyek Brit ColumbiábanEgy űrfelvétellel köszöntöttük a téli olimpia kezdetét, s most egy másikkal búcsúztatjuk a ma véget érő sportesemény-sorozatot.

A téli olimpia helyszíne az űrből

A téli olimpia helyszíne az űrbőlIdén a kanadai Vancouver ad otthont a téli olimpiai és paralimpiai játékoknak.

Karácsonyi hóesés Texasban

Karácsonyi hóesés TexasbanDecember végén az Egyesült Államok déli részén hó borította be a tájat.

Haitit figyelik a műholdak

Haitit figyelik a műholdakA karib-tengeri ország fővárosát és környékét sújtó nagyerejű földrengésben akár százezren is életüket veszthették.

Úttörő jelentőségű felvételek a Mars mindkét holdjáról

Úttörő jelentőségű felvételek a Mars mindkét holdjárólA Mars holdjai, a Phobos és a Deimos most először kerültek együtt, egyidejűleg egy kamera látókörébe.

Napfény csillan az olasz csizma orránál

Napfény csillan az olasz csizma orránálA Nemzetközi Űrállomás utasai lefényképezték a Jón- és Tirrén-tengerről visszatükröződő napsugárzást.

Az Űrvilág egy aranybánya...

Az Űrvilág egy aranybánya......képét mutatja be űrfelvételen. A létesítmény Ausztráliában található.

Kozmikus rózsa

Kozmikus rózsaA NASA WISE infravörös űrteleszkópjának felvételét igazán látványosra színezték.

Ültetvények az Orange-folyó mellett

Ültetvények az Orange-folyó mellettA dél-afrikai folyó mentén az öntözött területek látványa az űrfelvételen is feltűnően elüt a környező száraz tájétól.

Földrengés Chilében

Földrengés ChilébenA február 27-én kipattant nagyerejű földrengés körülményeit és hatásait űreszközökkel is vizsgálják. De tényleg elbillent-e a Föld?

Hóban az amerikai főváros (is)

Hóban az amerikai főváros (is)Február elején régen nem látott intenzitású hóvihar érte el Washingtont és környékét.

Köd a Pó völgyében

Köd a Pó völgyébenAz Envisat január 19-én készült felvételén az egész folyóvölgyet köd borítja. Északra az Alpok havas karéja látható.

Egy óriás születése

Egy óriás születése1967. november 9. Általában az ismeretlenség köde veszi körül ezt a dátumot, pedig elmondhatjuk, hogy az űrhajózás egyik legnagyobb piros betűs ünnepe kellene, hogy legyen.

Marsi „szempillák”

Marsi „szempillák”A Marsról készített egyik legújabb felvételen egyesek fákat, mások szempillákat vélnek felfedezni, pedig csak egy érdekes tavaszi felszíni folyamat látványos megnyilvánulásáról van szó.

A fogyókúrázó Sagittarius A*

A fogyókúrázó Sagittarius A*A kutatók előtt régóta ismert tény, hogy a Tejútrendszerünk központi vidékén megbújó nagytömegű fekete lyuk fokozatosan anyagot nyel el. Most viszont úgy tűnik, hogy eddig jelentősen túlbecsülték a behulló anyagmennyiségét.

Vízzel teli vulkáni kaldera

Vízzel teli vulkáni kaldera Az Oroszországhoz tartozó Kuril-szegetek egyik tagján található az a szép természeti alakzat, amelyről az űrfelvétel készült.

Aranyhíd a Titanon

Aranyhíd a TitanonA Titanon levő felszíni tavak egyfolytában a kutatók érdeklődésének homlokterében vannak. Most egy érdekes reflexiót használtak fel szakemberek, hogy a nagyközönség számára még plasztikusabban bemutassák a metántavak létezését.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
Összesen 997 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022