A hét képe Cikkek: 661 - 680

Egy hurrikán két arca

Egy hurrikán két arcaA Jimena nevű hurrikán szeptember első napjaiban érte el Mexikót. Egy műholdfelvételt, valamint a vihar „keresztmetszetét” is láthatjuk.

Összeolvadó galaxisok

Összeolvadó galaxisokAz NGC 6240-ről készült látványos felvétel egy hatalmas kozmikus ütközés végső állapotát mutatja.

Friss műholdkép Spanyolország közepéről

Friss műholdkép Spanyolország közepérőlA július végén pályára állított spanyol Deimos-1 távérzékelő mesterséges hold elkészítette első felvételeit.

A Spitzer első „meleg” képei

A Spitzer első „meleg” képeiA Spitzer a „meleg” megfigyelések új területét nyitotta meg a csillagkeletkezéstől a csillagok haláláig.

A Spitzer felvétele egy spirálgalaxisról

A Spitzer felvétele egy spirálgalaxisról A NASA Spitzer-űrteleszkópja lélegzetelállító felvételt készített egy „csavart alakú galaktikus szörnyről”, melynek belsejében egy szem alakú objektum ragyog.

Egy szupernóva aszimmetrikus maradványa

Egy szupernóva aszimmetrikus maradványaEgy szomszéd galaxisban, a Kis Magellán-felhőben található csillagrobbanás-maradvány formája nem hasonlít ahhoz, amit az ilyen objektumoktól megszoktunk.

Lítiumbánya Argentínában

Lítiumbánya ArgentínábanAz ország északnyugati részén fekvő kiszáradt tómeder mellett lítiumot termelnek ki.

A Kaguya utolsó HDTV képei

A Kaguya utolsó HDTV képeiA Holdba való becsapódása előtt a japán űrszonda még készített néhány nagyfelbontású felvételt, amelyeket most nyilvánosságra hoztak.

Furcsa körök a Bajkál-tó jegén

Furcsa körök a Bajkál-tó jegénIdén április végén a Nemzetközi Űrállomásról készített fotókon különös, 4,4 km-es átmérőjű alakzat tűnt fel a tó jegén.

A komodói sárkány élőhelye az űrből

A komodói sárkány élőhelye az űrbőlAz 1980-ban alapított Komodói Nemzeti Park Indonéziában található.

Délutáni felhők az esőerdő fölött

Délutáni felhők az esőerdő fölöttAz esőerdőkben sem esik állandóan az eső. A száraz évszakban érdekes felhőminták is kialakulhatnak az Amazonas vidékén.

A legújabb meteorológiai hold első képe

A legújabb meteorológiai hold első képeA június végén indult amerikai GOES-14 felvételén a kezdődő szezon első hurrikánjai is láthatók.

Óriás homoksziget Ausztrália partjainál

Óriás homoksziget Ausztrália partjainálA Fraser-sziget a Föld legnagyobb homokszigete. Japán űrfelvételek segítségével látogatunk oda.

Rózsaszínű tó Tanzániában

Rózsaszínű tó TanzániábanA japán Daichi (ALOS) földmegfigyelő mesterséges hold tavaly augusztusi felvételét mutatjuk be.

Napfogyatkozás geostacionárius pályáról

Napfogyatkozás geostacionárius pályárólAz „évszázad napfogyatkozása” szerdán Ázsiából és a Csendes-óceán térségéből volt látható. Az űrfelvételen épp Tajvant fedi az árnyékfolt.

Vulkánkitörés a Kuril-szigeteken

Vulkánkitörés a Kuril-szigetekenA Szaricsev-vulkán június közepi kitörése látványosan átalakította a táj képét az Oroszországhoz tartozó kis lakatlan csendes-óceáni Matua-szigeten.

Kiribati az elmerülés határán

Kiribati az elmerülés határánA Csendes-óceánban fekvő korallzátonyok egyike sem emelkedik magasabbra, mint a tengerszint felett 2 méter.

Késő tavaszi algaörvények az óceánban

Késő tavaszi algaörvények az óceánbanA Csendes-óceán északnyugati részén, a japán Hokkaido mellett szép mintákat örökítettek meg űrfelvételen.

Lerombolt híd Hondurasban

Lerombolt híd HondurasbanKözép-Amerikát erős földrengés rázta meg május végén. A hondurasi El Progreso városában levő híd egy szakasza is összeomlott, amint az egy friss műholdfelvételen is látható.

Buenos Aires az űrből

Buenos Aires az űrbőlArgentína fővárosát és környékét mutatja az európai Envisat földmegfigyelő mesterséges hold április elején készült felvétele.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
Összesen 997 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022