Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

A hét képe Cikkek: 641 - 660

Nappali indítás

Nappali indításNem csak az éjszakai, hanem a nappali Shuttle-indítások is nagyszerű látványt nyújtanak.

Éjszakai indítás

Éjszakai indítás Általánosan elfogadott álláspont, miszerint az éjszakai rakétaindítások a legszebbek. Halmozottan igaz ez a Space Shuttle esetében.

Káoszterület a Marson

Káoszterület a MarsonA bolygó számos helyén láthatók olyan felszíni részletek, ahol látszólag nagy összevisszaságban találhatók különféle méretű sziklák és sík felületű alakzatok.

Az utolsó leszállás

Az utolsó leszállás A Challenger űrrepülőgép 1985. november 6-án teljesítette végső landolását.

Kozmikus rózsa

Kozmikus rózsaA NASA WISE infravörös űrteleszkópjának felvételét igazán látványosra színezték.

Ültetvények az Orange-folyó mellett

Ültetvények az Orange-folyó mellettA dél-afrikai folyó mentén az öntözött területek látványa az űrfelvételen is feltűnően elüt a környező száraz tájétól.

Földrengés Chilében

Földrengés ChilébenA február 27-én kipattant nagyerejű földrengés körülményeit és hatásait űreszközökkel is vizsgálják. De tényleg elbillent-e a Föld?

Hóban az amerikai főváros (is)

Hóban az amerikai főváros (is)Február elején régen nem látott intenzitású hóvihar érte el Washingtont és környékét.

Köd a Pó völgyében

Köd a Pó völgyébenAz Envisat január 19-én készült felvételén az egész folyóvölgyet köd borítja. Északra az Alpok havas karéja látható.

Egy óriás születése

Egy óriás születése1967. november 9. Általában az ismeretlenség köde veszi körül ezt a dátumot, pedig elmondhatjuk, hogy az űrhajózás egyik legnagyobb piros betűs ünnepe kellene, hogy legyen.

Fényes pókháló az űrből

Fényes pókháló az űrbőlA Nemzetközi Űrállomás japán utasa most az éjszakai Moszkvát kapta lencsevégre.

Vulkáni hamuval, kondenzcsíkok nélkül

Vulkáni hamuval, kondenzcsíkok nélkülAz Északi-tenger fölött készített két Envisat űrfelvétel azt mutatja, milyen az ég, ha teljesen leáll a repülőforgalom.

Vulkáni hamu Nyugat-Európa fölött

Vulkáni hamu Nyugat-Európa fölöttAz izlandi Eyjafjöll-vulkán kitöréséből származó hamu miatt ma megbénult a légi közlekedés Európa nyugati részében és Skandináviában.

Papír-űrrepülőgépek

Papír-űrrepülőgépekMost megvannak! Egy szemfüles fotós floridai portyázása során lencsevégre kapta a NASA legújabb, szupertitkos üdvöskéjét. A forradalmi elgondolás, ha beválik, forradalmasíthatja majd az űrszállítmányozást.

Gesztus a konkurenciának

Gesztus a konkurenciánakAz amerikai LRO szonda új képei ezúttal a szovjet holdfelfedező eszközök sikereiről is „bizonyítékot szolgáltattak”.

STS-131: Űrsikló és legénysége

STS-131: Űrsikló és legénységeZajlik a Kennedy Űrközpontban a Discovery felkészítése az indulásra. A legénység eközben folytatja a felszállást megelőző felkészülést. A kijelölt startdátum továbbra is 2010. április 5.

Ködös völgyek Brit Columbiában

Ködös völgyek Brit ColumbiábanEgy űrfelvétellel köszöntöttük a téli olimpia kezdetét, s most egy másikkal búcsúztatjuk a ma véget érő sportesemény-sorozatot.

A téli olimpia helyszíne az űrből

A téli olimpia helyszíne az űrbőlIdén a kanadai Vancouver ad otthont a téli olimpiai és paralimpiai játékoknak.

Karácsonyi hóesés Texasban

Karácsonyi hóesés TexasbanDecember végén az Egyesült Államok déli részén hó borította be a tájat.

Haitit figyelik a műholdak

Haitit figyelik a műholdakA karib-tengeri ország fővárosát és környékét sújtó nagyerejű földrengésben akár százezren is életüket veszthették.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52
Összesen 1023 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024