A hét képe Cikkek: 781 - 800

MEGFEJTÉS: Időkapszula

MEGFEJTÉS: IdőkapszulaAz első LAGEOS műhold, amelyen a távoli jövőben élő embereknek szóló üzenetet tartalmazó táblákat elhelyezték, 1976. május 4-én állt pályára. De ki nyerte a megfejtésért a jutalomkönyvet?

MEGFEJTÉS: Reggeli Fény

MEGFEJTÉS: Reggeli Fény1978. január 24-én az irányítatlanul visszatérő szovjet Kozmosz-954 műhold radioaktív törmelékkel szórta tele a Kanada északnyugati területeit. Cikkünkből kiderül az ehhez kapcsolódó rejtvénykérdésünk megfejtése.

Rejtvényünk megfejtése (6)

Rejtvényünk megfejtése (6)Melyik az a hegycsúcs a Hawaii-szigeteken, amely egy sor nagyteljesítményű csillagászati távcsőnek ad otthont? A válasz és a nyertes(ek) személye is kiderül a cikkből.

Önarckép a Földdel

Önarckép a FölddelA felvétel alapján az „arckép” megnevezés persze túlzás, hiszen sokminden látszik rajta, csak épp az űrhajós, Clayton Anderson arcvonásai nem...

Rejtvényünk megfejtése (5)

Rejtvényünk megfejtése (5)Legutóbbi rejtvényképünk a New York-i Szabadságszobrot mutatta egy IKONOS műholdfelvételen. Ezúttal nem csak ezt, hanem a felvétel készítésének napszakát is ki kellett találni.

A legközelebbi aktív galaxis

A legközelebbi aktív galaxisKülönböző hullámsávokban készült földi és űrcsillagászati képekből összeállították a Centaurus A gyönyörű hamis színes képét.

A legnépszerűbb Cassini-képek

A legnépszerűbb Cassini-képekA Szaturnuszról, gyűrűiről és holdjairól az elmúlt négy év alatt másfél ezer sajtóközlemény-fotót publikáltak. Lehetetlen mindet észrevenni vagy mindre emlékezni...

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (4)

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (4)Mostani rejtvényképünkön egy várost kell felismerni. A beküldési határidő már 2008-ra esik: a megfejtéseket január 4-éig várjuk.

Rejtvényünk megfejtése (3)

Rejtvényünk megfejtése (3)Harmadik rejtvényképünk ismét egy Landsat műholdfelvétel volt. A határidő lejártával megtudhatjuk, hogy mit ábrázol, s hogy ki a szerencsés nyertes.

Rejtvényünk megfejtése (2)

Rejtvényünk megfejtése (2)Lejárt második rejtvényünk megfejtésének beküldési határideje. Köszönjük az érdeklődést! Itt a megfejtés és a nyertes neve.

REJTVÉNY: Időkapszula

REJTVÉNY: IdőkapszulaAz emberiség szeret üzeneteket küldeni a jövőbe. Márpedig ha jövő, akkor világűr – legalábbis erről szól a Typotex Kiadónál tavaly megjelent kötet, amelynek egy példányát nyerheti az, aki helyesen válaszol rejtvénykérdésünkre.

REJTVÉNY: Reggeli Fény

REJTVÉNY: Reggeli FényCikkünkben szó esik egy épp 30 évvel ezelőtt történt űreseményről. Az akkor lezuhanó műholdhoz kapcsolódó kérdésre helyesen válaszolók közül egyvalaki megnyerheti a Typotex Kiadó tavaly megjelent kötetét is.

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (6)

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (6)Mostani rejtvényképünkön egy hegycsúcsot kell felismerni, amelynek környékén különleges építmények találhatók. A beküldési határidő február elseje.

Jégmentes foltok a Volgán

Jégmentes foltok a VolgánA kemény oroszországi tél vastag jégpáncélt von a nagyobb folyókra, így a Volgára is. Kivételes helyek mégis vannak, mint azt űrfelvételen is láthatjuk.

Már nem teljesen ismeretlen...

Már nem teljesen ismeretlen......a Merkúr bolygó eddig űrszondával még nem fényképezett oldala. Közzétették a MESSENGER első felvételét, amelyet a bolygó megközelítése során készített.

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (5)

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (5)Újabb rejtvényképünkkel kapcsolatban nem csak a helyszínt kell felismerni. A beküldési határidő január 18.

Rejtvényünk megfejtése (4)

Rejtvényünk megfejtése (4)Negyedik rejtvényképünk egy európai főváros részletét mutatta. A határidő lejártával megtudhatjuk, hogy melyikét, s azt is, hogy kié a felajánlott díj. Sőt a sok jó megfejtésre való tekintettel további jutalmakat is kisorsoltunk.

A Jupiter felhői - ahogy a New Horizons látta

A Jupiter felhői - ahogy a New Horizons láttaA Plútó felé tartó amerikai űrszonda felvételén az óriásbolygó felhőzetének hihetetlen változatossága tárul elénk.

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (3)

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (3)Legújabb rejtvényképünk révén Afrikába látogatunk. A megfejtés beküldési határideje 2007. december 21.

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (2)

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (2)Újabb kérdésünkben is arra keressük a választ, hogy milyen táj látható egy űrfelvételen, amelyet ezúttal egy űrrepülőgépről készítettek. A megfejtésre most több gondolkodási időt hagyunk.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
Összesen 997 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022