Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

A hét képe Cikkek: 821 - 840

Rejtvényünk megfejtése (4)

Rejtvényünk megfejtése (4)Negyedik rejtvényképünk egy európai főváros részletét mutatta. A határidő lejártával megtudhatjuk, hogy melyikét, s azt is, hogy kié a felajánlott díj. Sőt a sok jó megfejtésre való tekintettel további jutalmakat is kisorsoltunk.

A Jupiter felhői - ahogy a New Horizons látta

A Jupiter felhői - ahogy a New Horizons láttaA Plútó felé tartó amerikai űrszonda felvételén az óriásbolygó felhőzetének hihetetlen változatossága tárul elénk.

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (3)

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (3)Legújabb rejtvényképünk révén Afrikába látogatunk. A megfejtés beküldési határideje 2007. december 21.

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (2)

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (2)Újabb kérdésünkben is arra keressük a választ, hogy milyen táj látható egy űrfelvételen, amelyet ezúttal egy űrrepülőgépről készítettek. A megfejtésre most több gondolkodási időt hagyunk.

REJTVÉNY: Mi látható a képen?

REJTVÉNY: Mi látható a képen?Újonnan induló rejtvényrovatunkban űrfelvételekkel kapcsolatos kérdéseket teszünk fel, és a fejtörés izgalma mellett még nyerni is lehet. Figyelem, az első megfejtés beküldésére alig több mint 2 nap áll rendelkezésre!

Mély Chandra felvétel a Cas A szupernóva- maradványról

Mély Chandra felvétel a Cas A szupernóva- maradványrólA röntgen-űrteleszkóppal 2004-ben egymillió másodpercig figyelték a Cassiopeia A szupernóva-maradványt és számos érdekességre bukkantak.

Földkelte, földnyugta

Földkelte, földnyugtaA Hold körül keringő japán Kaguya űrszonda most nyilvánosságra hozott nagyfelbontású képei a híres Apollo-felvételek hangulatát idézik.

Fekete tűznyomok Görögországban

Fekete tűznyomok GörögországbanAugusztus végének óriási erdőtüzei pár hétre maradandó nyomot hagytak a dél-görög tájban: óriási, feketére-barnára égett vidékek csúfítják el a peloponnészoszi tájat.

Hogy készült ez a kép?

Hogy készült ez a kép?A kérdést a minap a Bigelow Aerospace cég, a Genesis műholdak üzemeltetője tette fel honlapja látogatóinak.

Két kép - tizenhat év

Két kép - tizenhat évA régiekről ritkábban, inkább az új műholdakról szólnak a hírek. A tavasszal leállított Meteosat-5-re kicsit megkésve, az első és utolsó felvételével emlékezünk.

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (4)

REJTVÉNY: Mi látható a képen? (4)Mostani rejtvényképünkön egy várost kell felismerni. A beküldési határidő már 2008-ra esik: a megfejtéseket január 4-éig várjuk.

Rejtvényünk megfejtése (3)

Rejtvényünk megfejtése (3)Harmadik rejtvényképünk ismét egy Landsat műholdfelvétel volt. A határidő lejártával megtudhatjuk, hogy mit ábrázol, s hogy ki a szerencsés nyertes.

Rejtvényünk megfejtése (2)

Rejtvényünk megfejtése (2)Lejárt második rejtvényünk megfejtésének beküldési határideje. Köszönjük az érdeklődést! Itt a megfejtés és a nyertes neve.

Rejtvényünk megfejtése

Rejtvényünk megfejtéseSzerdán tettük fel a kérdést, hogy mi látható egy űrfelvételen. Lejárt a határidő, itt a megfejtés, és megvan a szerencsés nyertes is!

Rakétanyom az Orionban

Rakétanyom az OrionbanAz Orion csillagkép az asztrofotósok hálás, sokat fényképezett témája. Nemrég mégis valami különös látszott abban az irányban...

Képek a Rosettától

Képek a RosettátólAz újra a Föld közelében járt európai üstököskutató űrszonda felvételeiből néhányat már közzé is tett az ESA.

Chandra és egy szupernóva-maradvány

Chandra  és egy szupernóva-maradványEzen a nemrég nyilvánosságra hozott felvételen megfigyelhető, mi is történik, miután egy csillag szupernóvaként felrobban.

Egy eltűnt tó nyomában

Egy eltűnt tó nyomábanMájusban Chilében, az Andok hegyei közül eltűnt egy tó. A területet a NASA műholdképein láthatjuk, az esemény előtt és után.

A görögországi erdőtűz az Envisat képén

A görögországi erdőtűz az Envisat képénAugusztus végén ismét forrósággal párosuló erős szelek teremtettek kiváló lehetőséget az erdőtüzek kialakulására a Balkán déli részén. A peloponnészoszi tüzeknek már halálos áldozatai is voltak.

Misztikus árnyak az Antarktiszon

Misztikus árnyak az AntarktiszonA japán Daichi műhold felvételén az idén 50 éves Syowa kutatóállomás környékét láthatjuk, kísértetiesen hosszú árnyékokkal.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52
Összesen 1024 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024