A hét képe Cikkek: 21 - 40

Körök a jégen

Körök a jégenTavaszonként különös körök tűnnek fel a Bajkál-tó jegén. Most talán magyarázatot sikerült találni a keletkezésükre.

Színes tölcsértorkolat

Színes tölcsértorkolatA különleges technikával feldolgozott képen látványosan tűnnek elő az áramlási vonalak az Egyesült Királyság legnagyobb tölcsértorkolatában.

Aki bújt, aki nem...

Aki bújt, aki nem...A műholdak számára az álcázott tengeralattjáró sem észrevehetetlen, ha az adatokat ügyesen elemzik.

Karácsonyi tükröződés

Karácsonyi tükröződésEgy különös képpel kívánunk boldog karácsonyt olvasóinknak.

Hó és kukorica

Hó és kukoricaNovember végén Észak-Dakotában a hó a kukorica zömének a betakarítása előtt érkezett.

Tíz Nap

Tíz NapA kétéves élettartamra tervezett belga műholdnak már a 10. születésnapját köszönthették alkotói a Napról készített felvételsorozattal.

Quito fejlődése

Quito fejlődéseEcuador fővárosának, a világ második legmagasabban fekvő fővárosának fejlődése a Landsat műholdak felvételein követhető.

A Kuvaiti-öblön átívelő híd

A Kuvaiti-öblön átívelő hídIdén készült el a Kuvait fővárosát az öböl északi partjával összekötő tengeri híd két mesterséges szigettel.

Vissza a pekingi reptérre

Vissza a pekingi reptérreA napokban mutattuk be műholdképeken az újonnan megnyitott pekingi repülőteret. A téma ismét ugyanaz, csak sokkal jobb felbontással!

Mennydörgő füst

Mennydörgő füstA Nemzetközi Űrállomás 56. legénységének egyik tagja teleobjektívjét a Zambézi folyó azon részére fókuszálta, ahol az a lenyűgöző Victoria-vízesésbe torkollik.

A Landsat nem okoz csalódást

A Landsat nem okoz csalódástLátványos Landsat–8 felvételpár a Déli-sarkkör közelében fekvő Csalódás-szigetről, amelyet egy vulkánkitörés jellegzetes alakúvá tett.

Sziklarajz az ausztrál sivatagban

Sziklarajz az ausztrál sivatagbanA világűrből is látható az a hatalmas, két évtizede felfedezett, a földbe karcolt emberalak, amely a Marree-i ember néven vált híressé.

Gigantikus galaxis

Gigantikus galaxisIdén lesz 30 éve, hogy pályára került a NASA és az ESA nevezetes Hubble-űrtávcsöve. A jubileumi évet egy látványos spirálgalaxis-felvétellel kezdik.

Város a világ tetején

Város a világ tetejénVan egy település Dél-Amerikában, Peruban, több mint 5000 m magasan, ahol ötvenezren laknak. Mi vonzza őket oda?

Madagaszkár kétféleképpen

Madagaszkár kétféleképpenA Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről két különböző fényképezőgéppel örökítették meg a világ negyedik legnagyobb szigetét.

Drakula várkastélya

Drakula várkastélyaA NASA ICESat–2 műholdja azt a dél-erdélyi tájat örökítette meg, ahová a legenda és Bram Stoker regénye Drakula személyét helyezte.

Előbukkant a spanyol Stonehenge

Előbukkant a spanyol StonehengeTöbb mint fél évszázadon át víz borította, de a tartós szárazság miatt előbukkant. A változás műholdakról is látható.

A visszahúzódás határán

A visszahúzódás határánA dél-alaszkai Columbia-gleccser a világ egyik leggyorsabban visszahúzódó gleccsere, melynek fogyása az utóbbi években lassulni látszik.

Tengeri csillag

Tengeri csillagA múlt héten Pekingtől délre felavatták a „legek repülőterét”. Sentinel-2 műholdképeken a különleges terminál és az építkezés folyamata.

Égő olajfinomító

Égő olajfinomítóŰrfelvételen a szaúdi olajlétesítmény elleni hétvégi dróntámadás következménye: sűrű, fekete füstfelhő.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Összesen 879 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019