A hét képe Cikkek: 1 - 20

Forgalmi dugó

Forgalmi dugóAz aszályos időjárás következtében a vízszint 2023 nyári csökkenése miatt korlátozni kellett a Panama-csatorna áteresztő képességét, ezért feltorlódtak a hajók.

Atlétikai stadion az űrből

Atlétikai stadion az űrbőlPléiades-Neo műholdképen láthatjuk a Budapesten hamarosan kezdődő atlétikai világbajnokság helyszínét.

Méltó a nevéhez

Méltó a nevéhezBár csak a színét illetően, ami a világűrből is jól látszik. Az ott található légibázis okán időnként az űrhírekben is szerepel a terület.

Algavirágzás Dél-Amerikában

Algavirágzás Dél-AmerikábanA fitoplankton nemcsak az óceánokban, tengerekben, tengeröblökben és csatornákban szokott elszaporodni, hanem egyre gyakrabban tavakban is.

Az újjáépítés fényei

Az újjáépítés fényeiA Törökországot sújtó földrengés után a közvilágítás fokozatos helyreállítása az űrfelvételeken is nyomon követhető.

Nyomok a jégen

Nyomok a jégenA furcsa nyomokat a Landsat–9 fényképezte le egy befagyott fjord jegén, Grönland déli részén.

Nem fagyott be...

Nem fagyott be......a Csendes-óceán, bár a Salamon-szigetek egyikéről készített látványos felvételen szinte minden fehérnek látszik.

Tűzhányó az Andokban

Tűzhányó az AndokbanA hegylánc déli részének egyik legveszélyesebb, 3–6 évente kitörő tűzhányóját a Nemzetközi Űrállomás űrhajósai kapták lencsevégre.

Boca Chica a világűrből

Boca Chica a világűrbőlA felvétel a Rio Grande torkolatvidékéről készült, érdekessége, hogy jól látható a képen a SpaceX texasi bázisa.

A Messinai-szoros

A Messinai-szorosA Tirrén-tenger vizén megcsillanó napfény különleges, víz alatti hullámokat tesz láthatóvá a víz felszínén.

Zöldülő sivatag Ausztráliában

Zöldülő sivatag AusztráliábanAusztráliában minden idők egyik legnedvesebb esős évszaka nagy területeken zöldítette ki a sivatagos tájat.

Egy éjszaka Prágában

Egy éjszaka PrágábanHa másképp nem, akkor egy az űrből készült fényképen látogassunk el Csehország fővárosába.

Pollentenger

PollentengerA pollenszemcsék igazán aprók, mégis láthatóvá válnak a világűrből – ha elég sok gyűlik össze belőlük a tenger felszínén.

Gátszakadás előtt és után

Gátszakadás előtt és utánA kahovkai tározó gátja és az elöntött területek Ukrajnában, nagy felbontású műholdképeken.

Árvíz Olaszországban

Árvíz OlaszországbanA heves esőzések május elején pusztító villámárvizet okoztak Olaszország Emilia-Romagna tartományában.

Hubble 33

Hubble 33Látványos csillagászati kép egy legenda születésnapjára.

Égő nemzeti park

Égő nemzeti parkDecember óta pusztít a tűz Argentína egyik nemzeti parkjában. Oka a hőhullám és a tartós aszály.

A leghosszabb szállítószalag

A leghosszabb szállítószalagA világűrből is jól látható a Nyugat-Szahara területén a tengerpartig futó, hosszú, egyenes vonal.

Lélegző óceánok

Lélegző óceánokBár a trópusi esőerdőket joggal tartják a „Föld tüdejének”, a légkörben található oxigén felét előállító fitoplanktonra legalább ennyire illik ez a megjelölés.

A Himalája lábánál

A Himalája lábánálAkár Tibet is rászolgálhatna az „ezer tó országa” névre. A Himalájától északra fekvő tavakban jelentős édesvíz-készlet halmozódik fel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
Összesen 991 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022