Lássuk és halljuk egymást Cikkek: 401 - 420

Tengerről startolt az Intelsat-19

Tengerről startolt az Intelsat-19A Sea Launch vállalat csendes-óceáni indítóplatformjáról egy Zenyit-3SL hordozórakéta állította pályára a távközlési műholdat. A start sikeres volt, de az egyik napelemtábla kinyitásán még dolgozni kell...

Japán és vietnami távközlési hold indult

Japán és vietnami távközlési hold indultA pályára állítás feladatát egy európai Ariane-5 hordozórakéta hajtotta végre, teljes sikerrel.

Francia gyártású műhold indult Kínából

Francia gyártású műhold indult KínábólAz Apstar-7 egy hongkongi cég üzemeltetésével tévéadásokat, internetkapcsolatot biztosít majd a közel-keleti, ázsiai és csendes-óceáni térségben.

Intelsat-22: távközlési hold Proton rakétával

Intelsat-22: távközlési hold Proton rakétávalVasárnap sikeresen pályára állították Bajkonurból a legújabb, geostacionárius pályára készülő távközlési mesterséges holdat.

Ezer ember ivóvize és a műholdas távközlés

Ezer ember ivóvize és a műholdas távközlésAlban egy dél-franciaországi község a Midi-Pyrénées régióban, ahol az ivóvízellátásban nagy szerepet kap az űrtechnika.

LightSquared: engedély visszavonva

LightSquared: engedély visszavonvaHosszú huzavona után (vagy inkább közben) az amerikai hatóságok most mégsem engedélyezik, hogy a szélessávú mobil internetkapcsolatot ígérő, de a GPS-es helymeghatározás biztonságát veszélyeztető szolgáltatás elinduljon.

SpaceX: további megrendelések

SpaceX: további megrendelésekAz amerikai űrhajózási magánvállalat újabb két kereskedelmi megrendelést kapott. Az állami megrendelések immáron kisebbségbe kerültek a magáncég indítási kalendáriumában.

TDRS-4: 22 év után temetői pályán

TDRS-4: 22 év után temetői pályánAz utoljára az Atlanti-óceán fölött állomásozó geostacionárius adatátjátszó hold részt vett az utolsó űrrepülőgépes út és számos floridai műholdindítás kiszolgálásában.

Nigériai távközlési műhold indult

Nigériai távközlési műhold indultA nagy teljesítményű, televíziós programokat, távoktatást kínáló és kiegészítő (EGNOS) navigációs jeleket is sugárzó Nigcomsat-1R kínai hordozórakétával állt Föld körüli pályára hétfőn.

Globalstar: műholdcsere a start előtt

Globalstar: műholdcsere a start előttA műholdas mobil kommunikációs rendszert üzemeltető amerikai cég a december végén indítandó hat holdjából egyet az utolsó pillanatban kicserél.

Még két csütörtöki start, orosz rakétákkal

Még két csütörtöki start, orosz rakétákkalA Nimiq-6 kanadai távközlési hold Proton rakétával indult Bajkonurból. Néhány órával előtte egy orosz katonai kémműholdat állítottak pályára Pleszeckből, Szojuz-U hordozórakétával.

Yahsat-1B

Yahsat-1BAz arab távközlési műhold kedden Proton-M hordozórakétával állt pályára Bajkonurból.

Zavar az adásban

Zavar az adásbanArab távközlésiműhold-üzemeltetők panaszkodnak, hogy működésüket egyre jobban akadályozzák a térségben a szándékos zavarások.

Lezuhan egy orosz műhold – ezúttal irányítottan

Lezuhan egy orosz műhold – ezúttal irányítottanA tavaly nyáron indított nagyméretű Express AM-4 távközlési műhold nem tudta elérni a geostacionárius pályát. Orosz irányítói egy héten belül megsemmisítik, a Csendes-óceán lakatlan területe felé irányítják.

MUOS, Atlas, Centaur

MUOS, Atlas, CentaurAz amerikai és szövetséges haderők számára készült új mobil távközlési műholdrendszer első tagja egy Atlas-5 rakétával és a kétszázadik Centaur végfokozattal állt pályára Floridából.

Műhold négy földrésznek

Műhold négy földrésznekA SES-4 távközlési hold Proton rakétával indult Bajkonurból. A startot tavaly decemberről halasztották januárra, majd mostanra.

Fejlett amerikai katonai távközlési hold indult

Fejlett amerikai katonai távközlési hold indultA WGS-4 a floridai Cape Canaveral 37B jelű startállásából emelkedett a magasba, egy Delta-4 rakéta tetején.

Hat Globalstar hold az év végére is

Hat Globalstar hold az év végére isEgy Szojuz hordozórakéta múlt heti balesete ellenére Bajkonurból elindították a műholdas mobil távközlési rendszer frissítésére szánt űreszközöket.

Kettős start Protonnal

Kettős start ProtonnalAz orosz nehézrakéta egy izraeli és egy orosz távközlési holdat indított vasárnap Bajkonurból.

AsiaSat-7

AsiaSat-7Egy Proton-M rakéta állította pályára pénteken az új távközlési műholdat.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Összesen 660 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020