Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Lássuk és halljuk egymást Cikkek: 801 - 820

Elindult a Sirius-4

Elindult a Sirius-4Szombatról vasárnapra virradó éjjel orosz Proton rakétával Bajkonurból egy svéd távközlési hold startolt.

Négy új Globalstar műhold indult

Négy új Globalstar műhold indultFolytatódik a mobil távközlési rendszer öregedő mesterséges holdjainak lecserélése.

Műsorok műholdról mobilra

Műsorok műholdról mobilraAz ESA támogatásával olyan technológiai fejlesztés indult, amelynek segítségével majd multimédiás tartalmak juthatnak el egészen a mobil távközlési eszközökig.

Kínai műsorszóró műhold indult

Kínai műsorszóró műhold indultA Chinasat-6B geostacionárius pályáról televíziós műsorokat juttat el az ország legtávolabbi vidékeire is.

Új Globalstar holdak Szojuz rakétával

Új Globalstar holdak Szojuz rakétávalEgyszerre négy mobil távközlési műhold indult kedden Bajkonurból.

Az Ariane-5 megmutatta erejét

Az Ariane-5 megmutatta erejétEgy európai és egy amerikai távközlési holddal javította meg a hordozórakéta a csúcsot: eddig még nem juttatott pályára ilyen nagy tömegű terhet.

Sikeres az idei első Ariane indítás

Sikeres az idei első Ariane indításKourouból vasárnap egy brit és egy indiai távközlési műhold startolt.

Kína nigériai műholdat épít

Kína nigériai műholdat építKína afrikai gazdasági terjeszkedésének egyik érdekes eredményeként Kína a Nigériával való gazdasági (elsősorban olajipari) együttműködésért cserében vállalta, hogy Nigéria számára kommunikációs holdat épít.

Kettő meg kettő

Kettő meg kettőA Times című napilapban nemrég jelent meg, hogy Londonban hamarosan üzembe helyeznek egy speciális űrrendszert, amely segítségével meg tudják figyelni a gyanús állampolgárok viselkedését.

A Kiku-8 a Föld körül

A Kiku-8 a Föld körülSikeresen startolt és napelemeit is kinyitotta a legújabb japán űrkísérlet keretében felbocsátott műhold.

Ariane-5: idén ötödször

Ariane-5: idén ötödszörA geostacionárius pályára szánt Skynet-5B és Star One-C1 távközlési műholdakkal emelkedett magasba az európai hordozórakéta.

Ariane: az idei negyedik start

Ariane: az idei negyedik startKét távközlési műholdat állított Föld körüli pályára Dél-Amerikából az európai hordozórakéta.

Ariane: újabb kettős műholdindítás

Ariane: újabb kettős műholdindításAz európai hordozórakéta augusztus 15-én egy amerikai távközlési és egy japán műsorszóró műholdat állított pályára Kourouból.

Egy igazán hosszú menetelés

Egy igazán hosszú menetelésKína hordozórakéta-családja, a Hosszú Menetelés századik indítása során egy televíziós műsorszóró műholdat állítottak pályára.

Nigériai műhold indult Kínából

Nigériai műhold indult KínábólA NIGCOMSAT-1 távközlési hold Kínában készült, kínai hordozórakétával állt pályára és a kínaiak működtetik majd.

Új kanadai távközlési hold indult

Új kanadai távközlési hold indultAz ANIK-F3 jelzésű műholdat Proton hordozórakéta állította pályára Bajkonurból.

Iráni rakétaindítás

Iráni rakétaindításIráni bejelentés szerint elérte a világűrt a vasárnap indított saját fejlesztésű rakétájuk.

Hatalmas robbanás vetette szét a Sea Launch rakétáját

Hatalmas robbanás vetette szét a Sea Launch rakétájátA Zenyit-3SL rakéta egy úszó tengeri platformról próbált pályára állítani egy távközlési holdat.

Lézeres kapcsolat műhold és repülőgép között

Lézeres kapcsolat műhold és repülőgép közöttAz ESA geostacionárius pályán levő Artemis holdja a világon elsőként próbálta ki a kétutas optikai adatátvitelt egy repülőgéppel.

Malajziai műhold indult

Malajziai műhold indultOrosz Proton hordozórakéta állította pályára a MEASAT-3 távközlési mesterséges holdat.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Összesen 903 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024