Lássuk és halljuk egymást Cikkek: 261 - 280

Belarusz távközlési hold

Belarusz távközlési holdKínában épült, Kínából is állították pályára a kelet-európai ország geostacionárius távközlési műholdját.

Megérkezett a starthelyre a SES-9

Megérkezett a starthelyre a SES-9A luxemburgi székhelyű globális műholdas távközlési szolgáltató legújabb űreszköze várhatóan januárban indul egy Falcon-9 rakétával.

Lehet 20 százalékkal olcsóbban?

Lehet 20 százalékkal olcsóbban?Az Eutelsat versenyképessége növelése érdekében 20%-kal akarja csökkenteni műholdjai költségét. Első lépésként ionhajtóművekkel szerelik fel a műholdjaikat.

Chinasat-1C

Chinasat-1CAz új távközlési műhold szerdai pályára állítása volt idén a 17. űrstart Kínából.

Pályán a LaoSat-1

Pályán a LaoSat-1Kínában épült és onnan is állt pályára az első laoszi mesterséges hold, távközlési céllal.

A kínai piacra épít műholdat a Boeing

A kínai piacra épít műholdat a BoeingEgy biztos: a mobil távközlési műhold nem kínai hordozórakétával indul majd geostacionárius pályára.

Műholdas kommunikáció okostelefonokkal?

Műholdas kommunikáció okostelefonokkal?Tegnap zárult le egy ESA-pályázat. Célja, hogy európai cégek olyan technológiákat alakítsanak ki, melyek segítségével bizonyos okostelefonok műholdas kommunikációt is használhatnának a jövőben.

Hamarosan újra Falcon-9

Hamarosan újra Falcon-9A SpaceX rakétája június végén robbant fel start közben. Még az idei év vége előtt felújíthatják az indításokat.

Kereskedelmi távközlési hold Kínából

Kereskedelmi távközlési hold KínábólAz Apstar-9 televíziós műsorszórást és internetes adatátjátszást végez majd az ázsiai és csendes-óceáni régióban.

Most sikerült: pályán a Mexsat-2

Most sikerült: pályán a Mexsat-2A mexikói kommunikációs hold Atlas-5 rakétával indult Floridából. A Mexsat-1 májusban veszett el egy Proton rakéta balesetében.

Proton start távközlési műholddal

Proton start távközlési műholddalAz európai építésű, orosz tulajdonú, geostacionárius pályára szánt Ekszpressz-AMU1 csütörtökről péntekre virradó éjjel indult Bajkonurból.

Kritikus Falcon-9 start

Kritikus Falcon-9 startA SpaceX rakétájának júniusi kudarca után most először próbálkoztak újabb indítással. Az Orbcomm 11 műholdja állt pályára, és sikerült az első fokozat visszanyerése is!

Újabb Szigony az égen

Újabb Szigony az égenBajkonurból Proton rakétával pályára állt a legújabb Garpun (Szigony) orosz katonai átjátszó műhold.

Telstar-12V

Telstar-12VA kanadai Telesat megbízásából japán H-2A hordozórakétával állt pályára a távközlési hold.

Iridium Next: késik az első start

Iridium Next: késik az első startA mobil távközlési műholdrendszer új generációjának tagjai idén december helyett csak jövő áprilisban kezdhetnek pályára állni.

Ariane-5: idén hatodszor, utoljára

Ariane-5: idén hatodszor, utoljáraAz európai nehézrakéta egy szaúd-arábiai és egy indiai távközlési műholdat állított pályára Kourouból.

Foci minden mennyiségben

Foci minden mennyiségbenMintegy 60 alacsonyabb osztályú olasz labdarúgócsapat stadionjából nézhetők az internetes meccsközvetítések – műholdas segítséggel.

Török távközlési hold Protonnal

Török távközlési hold ProtonnalA Türksat-4B pénteken Bajkonurból startolt.

Ideges az Intelsat

Ideges az IntelsatA távközlésiműhold-üzemeltető cég két geostacionárius űreszköze között, veszélyes közelségben hónapokig „parkolt” egy rejtélyes orosz katonai műhold.

Három A: argentin és ausztrál műhold Ariane rakétával

Három A: argentin és ausztrál műhold Ariane rakétávalAz európai nehézrakéta két geostacionárius távközlési műholdat állított pályára Kourouból.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Összesen 660 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020