Lássuk és halljuk egymást Cikkek: 641 - 660

Mobil egészségügyi mentőközpont

Mobil egészségügyi mentőközpont Űrtávközlési megoldásokra épül annak a balesetek helyszínén gyorsan felállítható mentőközpontnak a működése, amelyet Francia Guyanában teszteltek.

Internet 320 km/h sebességnél

Internet 320 km/h sebességnélA francia TGV gyorsvasúthálózat legújabb, keleti szakaszán kísérletképpen drótnélküli internet-szolgáltatást nyújtanak az utasoknak – egyelőre még ingyen.

Megrongálódott malajziai műhold

Megrongálódott malajziai műholdA MEASAT-3a műholdat szerencsétlen módon, pár nappal a tervezett felbocsátás előtt érték komoly sérülések Bajkonurban a múlt szombaton.

Olimpia és űrkutatás (1. rész)

Olimpia és űrkutatás (1. rész)Mi köze lehet az űrkutatásnak az olimpiai játékokhoz? Néhány példát összegyűjtöttünk.

Folytassa, Ariane!

Folytassa, Ariane!A nagyteljesítményű európai hordozórakéta most egy arab és egy ázsiai távközlési műholdat állított pályára.

Ariane alkonyatkor

Ariane alkonyatkorEgy brit katonai távközlési és egy török műsorszóró holdat állítottak pályára Kourouból Ariane-5 rakétával.

TDRS: huszonöt év

TDRS: huszonöt évA TDRS rövidítés sokaknak talán nem mond semmit, a rendszer mégis forradalmasította az adatátvitelt az amerikai űrhajók és műholdak, valamint a földi irányítók között.

Bemutatkozás izraeli műholddal

Bemutatkozás izraeli műholddalAz eddig úszó tengeri platformról indított Zenyit hordozórakéták „kitelepültek” a szárazföldre is.

Egy-egy brazil és vietnami műhold indult

Egy-egy brazil és vietnami műhold indultAz Ariane-5 rakéta Koruouból állította pályára a műsorszóró és távközlési mesterséges holdakat.

Űrtávközléssel a nukleáris biztonság szolgálatában

Űrtávközléssel a nukleáris biztonság szolgálatábanAz Európai Űrügynökség támogatásával kifejlesztett technológiát használja az ENSZ szakosított szervezete, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA).

Pályán az éles szem

Pályán az éles szemElindult a GeoEye-1 kereskedelmi távérzékelő műhold, amellyel 41 cm-es földfelszíni felbontású űrfelvételeket is készítenek majd.

Sikeres Proton indítás: Inmarsat-4-F3

Sikeres Proton indítás: Inmarsat-4-F3Az orosz hordozórakéra kereskedelmi indítása során pályára állt az Inmarsat-4-F3 mobil távközlési műhold. A Briz-M végfokozat ezúttal rendben működött, nem úgy, mint öt hónappal ezelőtt.

Ötödször is Ariane-5

Ötödször is Ariane-5A nagyteljesítményű európai hordozórakéta most egy japán és egy amerikai televíziós műsorszóró műholdat állított pályára.

Újabb sikeres Sea Launch indítás

Újabb sikeres Sea Launch indításA tengeri platformról indult Zenyit rakétával ezúttal egy amerikai televíziós műsorszóró műhold állt Föld körüli pályára.

Hatot egy csapásra

Hatot egy csapásraEgyszerre öt ORBCOMM adatátjátszó műhold, és egy másik amerikai űreszköz is indult csütörtökön orosz hordozórakétával.

Pályán a Chinasat-9

Pályán a Chinasat-9 A legújabb kínai távközlési műholdnak már az olimpiai közvetítések továbbításában is szerepet szánnak.

Úton a Galaxy-18

Úton a Galaxy-18Az Észak-Amerika kábeltelevíziós rendszereinek kiszolgálására indított távközlési műholdat Zenyit hordozórakétával állították pályára.

Kínai kommunikációs műhold indult

Kínai kommunikációs műhold indultA pénteken pályára állított űreszköz első feladata az adatátvitel segítése lesz a következő kínai emberes űrutazás során.

Újszerű mobil távközlési műhold indult

Újszerű mobil távközlési műhold indultAz Atlas-5 rakéta eddigi legnagyobb terhe, az amerikai ICO-G1 hétfőn indult Föld körüli pályára.

Hibázott a Proton rakéta

Hibázott a Proton rakétaFél éven belül immár másodszor nem sikerült a kívánt pályára juttatni egy műholdat az orosz hordozórakéta kereskedelmi startja során.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Összesen 773 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022