Lássuk és halljuk egymást Cikkek: 641 - 659

Irán két éven belül távközlési holdat indít

Az iráni kormány a közelmúltban az olasz Carlo Gavazzi Space céggel írta alá azt a szerződést, amely szerint Irán első távközlési holdját az itáliai űripari vállalat készíti.

Problémák a Nimiq 2-vel

Problémák a Nimiq 2-velA Telesat Canada február 20-án problémákat észlelt Nimiq 2 nevű műholdján. Az egyik legfontosabb kanadai közvetlen műsorszóró hold egy közelebbről meg nem nevezett tápellátási rendellenességéről beszélnek.

Szigorúan titkos orosz műhold

Oroszország egy Molnyija M rakétával a pleszecki űrkikötőből sikeresen pályára állított egy titkos katonai műholdat, melynek a start után a Kozmosz-2393 jelzést adták.

Pályán az NSS-6 távközlési műhold

Pályán az NSS-6 távközlési műholdDecember 18-án kora hajnalban az európai Arianespace cég hordozórakétája sikeresen pályára állította a New Skies Satellites cég legújabb - NSS-6 nevű - távközlési műholdját.

Eutelsat I-F4: megérdemelt nyugdíj

Eutelsat I-F4: megérdemelt nyugdíjDecember első hetében befejezte szolgálatszerű működétés az egyik első olyan európai távközlési műhold, amely egész kontinensünket képes volt ellátni. Az Eutelsat I-F4 még mint ECS-4 (European Communications Satellites - Európai Távközlési Műholdak) került pályára 1987-ben. Utoljára 2002 december 1.-én kapott parancsot az irányítóktól.

250.000 INMARSAT terminál!

250.000 INMARSAT terminál!A műholdas (elsősorban mobil) távközlési szolgáltatásokat nyújtó INMARSAT szervet szeptember 20-án sajtóhírben jelentette be, hogy különféle termináljainak száma elérte a negyedmilliót.

Új Intelsat szolgáltatás Kolumbiában

Az Intelsat távközlési szervezet elindította nagysebességű, szélessávú, műholdas távközlési szolgáltatását Kolumbiában.

Pályára állt az Echostar 8 műsorszóró műhold

Pályára állt az Echostar 8 műsorszóró műholdAugusztus 22.-én 05:15 UTC-kor egy orosz Proton K/DM3 rakéta startolt Bajkonurból, fedélzetén az amerikai Echostar 8 műsorszóró műholddal. A műholdat a 110 fok nyugat geostacionárius pozícióba juttatták.

Pályán a legújabb Eutelsat műhold

Pályán a legújabb Eutelsat műholdA Lockheed Martin és az Amerikai Légihaderő együttesen mintegy 1 milliárd dollárt invesztált az Atlas hordozórakéta-család legújabb tagjába, az Atlas-5-be. A hordozórakéta első startjára 2002. augusztus 21-én, helyi idő szerint 18:05-kor került sor Floridában, a rakomány a Hot Bird-6 távközlési műhold volt.

Internet az égi karosszékben

Internet az égi karosszékbenA műholdas mobil kommunikációs szolgáltatásairól ismert Inmarsat a közelmultban jelentette be legújabb szolgáltatását, a Swift64-et, mellyel immár a felhők felett is élvezhetjük az Internet előnyeit.

A BA teszteli a legújabb égi műholdas szolgáltatást

A BA teszteli a legújabb égi műholdas szolgáltatástA világ egyik kiemelkedő légitársasága a British Airways. A BA most London - New York járatán megkezdte a Boeing Connexion nevű szélessávú műholdas szolgáltatásának vizsgálatát.

Nézze karosszékből a Columbia startját!

Nézze karosszékből a Columbia startját!Az ESA TV-től kapott információink szerint a Columbia indítása digitális műholdvevővel élőben lesz nézhető az Atlantic Bird 1 műholdról.

Hat parányi távközlési, technológiai és oktatási műhold

Hat parányi távközlési, technológiai és oktatási műholdEgyszerre hat műhold került pályára Bajkonurból. A dolog érdekessége, hogy az Oroszország által Kazahsztántól bérelt indítóhelyről, egy orosz-ukrán vegyesvállalat rakétája vitt pályára amerikai-orosz, argentín, német, olasz, és szaudi űreszközöket, - látványosan demonstrálva az űrtevékenység határokon átívelő jellegét.

Az óceánban végezte az eddigi legnagyobb európai távközlési hold

Az óceánban végezte az eddigi legnagyobb európai távközlési holdNem sikerült magasabb pályára állítani a hordozórakéta hibájából immár egy hete alacsony pályán ragadt ASTRA 1K-t. Ennek eredményeként a nagyméretű műhold annyira lefékeződött, hogy hajnalban a Csendes-óceánba zuhant.

Akik nélkül nehezebb lenne műholdjainkkal kommunikálni

Akik nélkül nehezebb lenne műholdjainkkal kommunikálniMa már képesek vagyunk legértékesebb műholdjainkkal, vagy a Nemzetközi Űrállomással akkor is kapcsolatot tartani, amikor azokat a földi követőállomások nem látják. Ezt egy speciális műholdrendszer - a TDRSS - teszi lehetővé. A rendszer legújabb tagja ezen a héten került keringési pályára.

Inmarsat részvénycsomag eladás?

Egy fontos bejelentés

Műholdcsere - azaz Satellite Exchange

Holnap Kaliforniában egy vadonatúj konferencia és kiállítás debütál. Címe International Satellite and Communication exchange (ISCe - Nemzetközi Műholdas és Távközlési csere). Célja, hogy felhívja a figyelmet a legelterjedtebb és az emberiség számára mindennapi életében legnagyobb hasznot hajtó műholdas technológiák használatára, és lehetőségek szerinti KOMBINÁLT használatára.

Kazahsztán: 200 településen újabb 400 VSAT műholdas-terminál!

A Gilat Satellite Networks Ltd-t összesen négyszáz VSAT berendezést szállít Kazahsztán legnagyobb műholdas távközlési rendszer üzemeltetőjének, az Astel OJSC-nek. A két teljes, egyenként kétszáz VSAT-terminált tartalmazó műholdas távközlési hálózatot az Astel OJSC a KazPost (Kazah Állami Posta), és az Állami Nyugdíjközpont számára építi, a telefonvonalakban igencsak hiányt szenvedő ázsiai országban.

A közvetlen műsorszóró piac az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok DBS (Direct Broadcast Satellites - közvetlen műsorszóró műholdas) iparága még az év vége előtt egy lélektani küszöbhöz érkezik azzal, hogy szolgáltatásait hamarosan már a húszmilliomodik háztartásban fogják igénybevenni.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Összesen 660 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020