Lássuk és halljuk egymást Cikkek: 321 - 340

Hat műhold egy Falcon-9 rakétával

Hat műhold egy Falcon-9 rakétávalAz adatátjátszó holdak tulajdonosa az amerikai Orbcomm cég, amely modernizált műholdflottát épít ügyfelei kiszolgálására.

ASTRA hírlevél, július

ASTRA hírlevél, júliusMegjelent a műholdas műsorszórásban élenjáró SES ASTRA hírlevelének 15. száma, amely magyar nyelven is olvasható.

Gólok és műholdak

Gólok és műholdakAki most a brazíliai labdarúgó világbajnokság élő televíziós közvetítéseit nézi, biztos lehet benne, hogy az adás valahol megjárta a műholdakat.

A Sea Launch ismét visszatért

A Sea Launch ismét visszatértAz úszó tengeri platformról 2013 februárja óta most először indítottak űreszközt, az Eutelsat-3B geostacionárius távközlési műholdat.

Két új távközlési műhold

Két új távközlési műholdA SES és a Hispasat űreszközei egy Ariane-5 hordozórakéta segítségével indultak geostacionárius pályájuk felé.

Türksat-4A

Türksat-4AAz új török távközlési hold Proton hordozórakétával állt pályára Bajkonurból.

Ariane-5: viharos indítás

Ariane-5: viharos indításAz európai nehézrakéta idei első startját majdnem elmosta az eső. Végül sikerült a két távközlési hold pályára állítása.

TDRS-L: a NASA új kommunikációs holdja

TDRS-L: a NASA új kommunikációs holdjaA most indult, geostacionárius pályára kerülő műhold segít a kapcsolattartásban a Nemzetközi Űrállomás, a Hubble-űrtávcső és más űreszközök, valamint a földi irányítók között.

Deep Space Network: fél évszázad

Deep Space Network: fél évszázadKarácsonykor múlt ötven éve, hogy formálisan megkezdte működését a NASA követőállomás-hálózata, amelyet Deep Space Network (DSN) néven ismerünk.

Pályán a GSAT-14

Pályán a GSAT-14Az indiai távközlési műhold indításáról szóló hír rutinszerűnek tűnhet, pedig nem az! A mostani sikeres starttal talán elszáll az átok a GSLV hordozórakétáról.

Szélessávú internet az égből

Szélessávú internet az égbőlAz O3b Networks négy új kommunikációs műholdját állították pályára Szojuz rakétával, Francia Guyanából.

Három Gonyec

Három GonyecÚj tagokkal bővült az alacsony pályás orosz polgári adatátjátszó műholdrendszer.

Hello, World!

Hello, World!Ez a nagy átviteli sebességű üzenet érkezett a Földre a Nemzetközi Űrállomásról.

Tavaly növekedett a SES ügyfeleinek száma

Tavaly növekedett a SES ügyfeleinek számaA távközlési műholdakat üzemeltető luxemburgi székhelyű cég szolgáltatásaival világszerte 291 millió, Európában 151 millió háztartásban van jelen.

Két orosz műhold egy Protonnal

Két orosz műhold egy ProtonnalA távközlési műholdakat Bajkonurból állították pályára, magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradóra, éjfél után néhány perccel.

Afganisztán új műholdja – egy régi

Afganisztán új műholdja – egy régiAz ázsiai ország az Afghansat-1 geostacionárius távközlési műholdhoz használtan jutott hozzá.

ASTRA hírlevél

ASTRA hírlevélIdén januárban először jelent meg digitális formában a SES ASTRA közép- és kelet-európai régiós hírlevele.

Interszputnyik

InterszputnyikTalálós kérdés: mivel foglalkozik az a szervezet, amely csütörtökön Budapesten mutatkozott be az érdeklődő szakembereknek?

Falcon-9 rakétával indult a Thaicom-6

Falcon-9 rakétával indult a Thaicom-6Az idei második űrstart alkalmával az amerikai SpaceX vállalat rakétája Floridából állított pályára egy thaiföldi távközlési holdat.

Orosz hajrá az év végén

Orosz hajrá az év végénKét start során négy műholdat állítottak pályára Oroszországból december utolsó napjaiban.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Összesen 660 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020