Lássuk és halljuk egymást Cikkek: 341 - 360

Bolíviai műhold indult Kínából

Bolíviai műhold indult KínábólA dél-amerikai ország első távközlési holdja a spanyol gyarmatosítók elleni függetlenségi harc egyik 18. századi hőséről kapta a nevét.

Pályán a Falcon-9 első geostacionárius holdja

Pályán a Falcon-9 első geostacionárius holdjaA SpaceX hordozórakétája a SES-8 kereskedelmi távközlési műholdat helyezte geostacionárius átmeneti pályára.

Az első műholdkövető hajó

Az első műholdkövető hajóTörténelmi fénykép az idén 50 éve indult amerikai Syncom űrtávközlési programot kiszolgáló úszó követőállomásról.

Sicsien-16 és Sirius-FM6

Sicsien-16 és Sirius-FM6Pénteken két műhold is indult: egy Kínából, egy Kazahsztánból.

Már Floridában a Falcon-9 rakéta következő hasznos terhe

Már Floridában a Falcon-9 rakéta következő hasznos terheA SES-8 távközlési műhold legkorábban novemberben indulhat, de előtte még megnyugtatóan tisztázni kell az előző Falcon-9 indításkor tapasztalt kisebb rendellenesség okát.

Űreszközök távirányítása (2. rész)

Űreszközök távirányítása (2. rész)Kissé szárazabb területnek tűnik a szabványok kérdése, az élet azonban most erre is rácáfolt.

A negyvenedik Atlas-5 start

A negyvenedik Atlas-5 startAz amerikai nagyrakéta egy katonai távközlési műholdat állított pályára Floridából.

Ariane-5: két műholddal, idén negyedszer

Ariane-5: két műholddal, idén negyedszerEgy közös katari-európai és egy indiai távközlési holdat vitt magával az európai nehézrakéta Kourouból, Francia Guyanából.

OPALS: lézeres űrtávközlési kísérlet

OPALS: lézeres űrtávközlési kísérletAz amerikai berendezés, amellyel optikai adatátviteli eljárást tesztelnek, még az idén feljuthat a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Felvásárlás Latin-Amerikában

Felvásárlás Latin-AmerikábanA világ egyik vezető műholdas távközlési szolgáltatója, az Eutelsat megveszi a mexikói Satmex vállalatot.

Szélessávú internet az űrből

Szélessávú internet az űrbőlPályára állt az Inmarsat legújabb generációs műholdja, amely a jövőben felbocsátandó társaival együtt, a Global Xpress szolgáltatás révén – az üzemeltetők reményei szerint – nagy lökést adhat a globális műholdas adatátvitelnek.

A harmadik Raduga-1M

A harmadik Raduga-1MEgy új orosz katonai távközlési hold Proton-M rakétával állt pályára Bajkonurból, sikerrel.

Eladják az Artemist

Eladják az ArtemistEddig példa nélküli tranzakció a láthatáron: az ESA egy magáncégnek adja el veterán geostacionárius távközlési holdját, a 2001-ben indított Artemist.

LADEE: sikeres lézeres teszt

LADEE: sikeres lézeres tesztA hónap eleje óta a Hold körül keringő amerikai szonda és a Föld között rekordsebességű, másodpercenként 622 megabites kapcsolatot hoztak létre.

Mozgalmas űrvasárnap

Mozgalmas űrvasárnapTegnapra esett a Falcon-9 rakéta új változatának bemutatkozása, a Proton rakéta visszatérése a júliusi startbaleset óta, és végre dokkolt a Nemzetközi Űrállomáshoz a Cygnus magán-teherűrhajó is.

Űreszközök távirányítása (1. rész)

Űreszközök távirányítása (1. rész)Beszámoló a 6. Tracking, Telemetry and Command Systems for Space Applications című ESA Workshopról, Darmstadtból.

AMOS-4: a Zenyit rakéta visszatérése

AMOS-4: a Zenyit rakéta visszatéréseAz izraeli távközlési műhold szombat éjjel állt pályára Bajkonurból.

Szeptemberben újra Proton

Szeptemberben újra ProtonA július eleji startbaleset vizsgálata lezárult. Szeptember közepén izgulhat a sikeres indításért az Astra-2E távközlési műhold üzemeltetője.

WGS-6: ismét egy amerikai katonai távközlési hold

WGS-6: ismét egy amerikai katonai távközlési holdA Wideband Global SATCOM rendszer hatodik tagja Floridából indult Delta-4 hordozórakétával.

Pályán Európa eddigi legfejlettebb távközlési holdja

Pályán Európa eddigi legfejlettebb távközlési holdjaAz Alphasat I-XL az első, amely az újonnan fejlesztett Alphabus platformra épült. Az ESA technológiai kísérletei is helyet kaptak rajta.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Összesen 660 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020