Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Lássuk és halljuk egymást Cikkek: 481 - 500

JCSAT-16

JCSAT-16A japán távközlési műhold Falcon-9 rakétával indult Floridából, és az első rakétafokozatot is sikerült épségben visszahozni az úszó platformra.

A műhold a piac élén

A műhold a piac élénA műholdas műsorsugárzás újdonságaival megjelent a SES Astra 2016. júliusi elektronikus hírlevele.

Rekordrakomány Ariane-5-tel

Rekordrakomány Ariane-5-telKét távközlési műholdat, közel 11 tonna tömeget állított geostacionárius átmeneti pályára az európai nehézrakéta Francia Guyanából.

Intelsat-31

Intelsat-31Az amerikai távközlési műhold egy orosz Proton hordozórakétával indult a kazahsztáni Bajkonurból.

A távközlés története – dióhéjban

A távközlés története – dióhéjbanA műsorszórás és a távközlés világa az elmúlt 30 év során alapjaiban változott meg. A SES ASTRA infografikája a tegnapi Távközlés Világnapja alkalmából.

A riói olimpia közvetítése

A riói olimpia közvetítéseAz Eurovision és a SES közösen sugározzák a 2016-os nyári játékokat: a műsorszolgáltató transzpondereket bérel az olimpia közvetítéséhez a műhold-üzemeltetőtől.

Új Eutelsat műhold

Új Eutelsat műholdHa nézi majd a riói nyári olimpia közvetítéseit, bizonyára a most pályára állított Eutelsat-65 West A műholdnak is szerepe lesz benne, hogy a kép és a hang eljut az ön tévékészülékéig.

Új európai követőantenna – Ausztráliában

Új európai követőantenna – AusztráliábanA felemelkedő hordozórakétákkal és a műholdakkal való kapcsolattartásra 6 millió euróért épült egy új antenna a nyugat-ausztráliai New Norcia állomáson.

Eutelsat-9B és EDRS-A

Eutelsat-9B és EDRS-AAz európai területek kiszolgálására készült távközlési hold egyben az ESA új geostacionárius adatátjátszó műholdrendszerének első tagja is. Megmagyarázzuk a rövidítést.

Belarusz távközlési hold

Belarusz távközlési holdKínában épült, Kínából is állították pályára a kelet-európai ország geostacionárius távközlési műholdját.

Az első kínai mobil távközlési műhold

Az első kínai mobil távközlési műholdA Tientung-1-01 jelzésű űreszköz augusztus 5-én indult Hszicsangból.

Az ötödik MUOS

Az ötödik MUOSEgy Atlas-5 rakéta állította pályára az amerikai MUOS-5 katonai távközlési műholdat.

Két innovatív műhold egy Falcon-9-cel

Két innovatív műhold egy Falcon-9-celA SpaceX rakétája egyszerre két távközlési műholdat juttatott geostacionárius átmeneti pályára. Máskor általában csak egyet szokott...

Májusban másodszor: Falcon-9

Májusban másodszor: Falcon-9A SpaceX hordozórakétája a Thaicom-8 kereskedelmi távközlési műholdat állította geostacionárius átmeneti pályára Floridából.

Japán távközlési hold Falcon-9 rakétával

Japán távközlési hold Falcon-9 rakétávalA JCSAT-14 Floridából startolt. Az óvatos várakozásokkal ellentétben ismét sikerült épségben visszahozni a tengeren úszó platformra a rakéta első fokozatát.

Papírvékony antenna

Papírvékony antennaA szó szoros értelmében papírvékony, 5 méter átmérőjű antenna űrbeli viselkedését tesztelte az ESA az ESTEC nagy űrszimulátorában.

Repül a SES-9

Repül a SES-9A távközlési műhold egy másik 9-essel, a SpaceX Falcon-9 rakétájával állt pályára Floridából.

Bolíviában is siker az űrtávközlés

Bolíviában is siker az űrtávközlésBolívia első saját távközlési műholdjától idén már havonta 2 millió dollár bevételt várnak, ezért fontolóra vették egy újabb műhold készítését.

Intelsat-29e

Intelsat-29eEgy újfajta, nagy kapacitású távközlési műhold állt pályára az Ariane-5 rakéta idei első, különleges indításával.

Proton start távközlési műholddal

Proton start távközlési műholddalAz európai építésű, orosz tulajdonú, geostacionárius pályára szánt Ekszpressz-AMU1 csütörtökről péntekre virradó éjjel indult Bajkonurból.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Összesen 897 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024