Az Űrállomás és az USA Cikkek: 581 - 600

Hazatért a Discovery

Hazatért a DiscoveryA Floridában Földet ért űrrepülőgép utasai az eddigi legbonyolultabb űrállomás-szerelési munkán vannak túl, ami ráadásul távolról sem ment gond nélkül.

Tovább maradnak, többet dolgoznak

Tovább maradnak, többet dolgoznakA Discovery űrrepülőgép küldetését meghosszabbította a NASA, és egy külön űrsétát iktattak be péntekre, a kinyitás közben megsérült napelem javítására.

Az eddigi legbonyolultabb szerelés

Az eddigi legbonyolultabb szerelésHat amerikai és egy olasz űrhajóssal leghamarabb kedden indulhat a Discovery űrrepülőgép (STS-120) a Nemzetközi Űrállomás felé.

Az emberes űrrepülés haszontalan...

Az emberes űrrepülés haszontalan......Steven Weinberg, a híres Nobel-díjas amerikai fizikus szerint.

Visszatért az Endeavour

Visszatért az EndeavourAz amerikai űrrepülőgép hazai idő szerint este fél hét után három perccel sikeresen leszállt Floridában.

Progressz és Endeavour

Progressz és EndeavourA Nemzetközi Űrállomást (ISS) kiszolgáló huszonhatodik orosz teherűrhajó ma indul Bajkonurból. Közben készül a startra az Endeavour amerikai űrrepülőgép is.

Houston, van egy helyesírási probléma...

Houston, van egy helyesírási probléma...A következő amerikai űrrepülőgép, az Endeavour már az indítóálláson várja augusztus eleji startját. Közben az eseményt köszöntő transzparens szövegébe egy kis hiba csúszott.

Helyzetjelentés az űrállomásról

Helyzetjelentés az űrállomásrólŰrséták, felszerelt napelemek, kritikus számítógéphiba - ez történt a napokban a Nemzetközi Űrállomáson.

Atlantis: március helyett most

Atlantis: március helyett mostFloridából útjára indult az űrrepülőgép a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

Űrrepülőgépes személyzetcsere

Űrrepülőgépes személyzetcsereA Nemzetközi Űrállomáson dolgozó Sunita Williams már az Atlantis STS-117-es repülése során visszatér a Földre.

Sikeres napelemjavítás az űrállomáson

Sikeres napelemjavítás az űrállomásonA végül szombatra halasztott űrséta során sikerült kijavítani a Nemzetközi Űrállomás sérült napelemtábláját, amelyet teljesen ki is nyitottak.

A sérülésmentes Discovery az űrállomásnál

A sérülésmentes Discovery az űrállomásnálAz űrrepülőgépek felszállását követően immár megszokott módon merül fel a két rutinkérdés: mi történt a főtank szigetelésével és mi van a sikló hővédelmével?

Földet ért a Szojuz TMA-10

Földet ért a Szojuz TMA-10Az orosz űrhajóval a Nemzetközi Űrállomás 15. állandó legénysége és az első malajziai űrhajós tért haza.

Űrhajósfelvétel a NASA-nál

Űrhajósfelvétel a NASA-nálAz amerikai űrhivatal új űrhajós állásokat hirdetett meg. A kiképzés 2009 nyarán indul.

Az Endeavour eddigi útja képekben

Az Endeavour eddigi útja képekbenA huszadik repülését végző amerikai űrrepülőgép nemrég csatlakozott a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Virtuális kirándulás az űrállomáson

Virtuális kirándulás az űrállomásonA NASA honlapján elindított egy szolgáltatást, amelynek segítségével mi is bejárhatjuk a Nemzetközi Űrállomást (ISS).

Az Atlantis útja képekben

Az Atlantis útja képekbenA pénteken leszállt amerikai űrrepülőgép programjának egy-egy pontját villantjuk fel - kevés szöveggel, sok képpel.

Az Atlantis megérkezett az űrállomáshoz

Az Atlantis megérkezett az űrállomáshozElőzőleg a külső hővédő burkolat átvizsgálása során sérülést találtak.

Friss űrhajós hírek

Friss űrhajós hírekMenetrendszerűen elindult a legújabb orosz Progressz teherszállító űrhajó a Nemzetközi Űrállomás felé. Az Atlantis külső üzemanyagratályát megjavították, a héten újra az indítóállásra helyezik az űrrepülőgépet.

Simonyi már Bajkonurban

Simonyi már BajkonurbanA magyar származású űrturista és társai tegnap Bajkonurba érkeztek, készülve az április 7-én esedékes startra.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Összesen 629 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020