Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Az űrállomás és az USA Cikkek: 81 - 100

Kevés az űrhajós

Kevés az űrhajósA NASA űrhajóscsapatának létszáma hamarosan az ISS kiszolgálásához és az Artemis-programhoz minimálisan szükséges szint alá csökkenhet.

Mi várható 2022-ben? (1. rész)

Mi várható 2022-ben? (1. rész)Hagyományos év eleji előretekintésünket kezdjük idén is az emberes űrrepülésekkel kapcsolatban várható eseményekkel.

A veszély nem múlt el

A veszély nem múlt elAz ISS továbbra is szivárog, és amúgy is öregszik. Nagy kérdés, kitart-e addig, amíg a ma még csak körvonalazódó utódai megvalósulhatnak.

A NASA leendő űrhajósai

A NASA leendő űrhajósaiTízen kerültek be az amerikai űrügynökség új űrhajósosztályába, akiknek januárban meg is kezdődik a kiképzése.

Rálátás az űrállomásra

Rálátás az űrállomásraIlyennek látszott az ISS november elején, miközben a távozó Crew Dragon teljesen körberepülte.

Újabb Crew Dragon repülések

Újabb Crew Dragon repülésekA NASA számít arra, hogy az évtized végéig kiterjesztik az ISS működését, ezért újabb kereskedelmi űrrepüléseket szándékozik lekötni. Új közreműködőkre is számítanak.

A váltás előtt visszajöttek

A váltás előtt visszajöttekAddig késlekedett az új Crew Dragon indítása, míg a NASA úgy nem döntött: inkább előbb hozzák vissza az előző Crew-2 küldetés négy tagját a Nemzetközi Űrállomásról.

Űrhajósok sorcseréje

Űrhajósok sorcseréjeKésik a Boeing Starliner űrhajójának próbarepülése, a NASA ezért kicsit átrendezi a személyzetek beosztását.

Több Crew Dragon kell?

Több Crew Dragon kell?Beindulni látszik az űrrepülési üzlet a SpaceX-nél, így meglehet, hogy bővíteniük kell a többször újra felhasználható emberes űrhajóik flottáját.

Starliner: lépj vissza a start mezőre/mezőről

Starliner: lépj vissza a start mezőre/mezőrőlA Boeing űrhajójának újabb, eredetileg július végére tervezett tesztrepülésére bizonytalan ideig még várni kell.

Dragon CRS-24: visszatért

Dragon CRS-24: visszatértHazatért a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) a SpaceX teherűrhajója.

ISS: 2030-ig működhet?

ISS: 2030-ig működhet?Az óév utolsó napján az Egyesült Államok elkötelezte magát a Nemzetközi Űrállomás (ISS) programjának 2030-ig történő meghosszabbítása mellett.

Dragon CRS-24

Dragon CRS-24A SpaceX teherűrhajója a NASA megbízásából, közel 3 tonna rakománnyal a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé tart.

Városi fények

Városi fényekA városi fényeket az ISS-ről készített felvételek alapján elemezve egy amerikai kutató arra a következtetésre jutott, hogy a városfejlődés során hasonló struktúrák jelennek meg.

Visszavonulás a mentőűrhajókba

Visszavonulás a mentőűrhajókbaEgy orosz műhold-megsemmisítési teszt miatt volt hétfőn riadó a Nemzetközi Űrállomáson.

Crew-3

Crew-3Elindult a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé a legújabb Crew Dragon, fedélzetén három amerikai és egy német űrhajóssal – és magyar detektorokkal is.

Az ISS jövője

Az ISS jövőjeA NASA átengedi a LEO pályát a magánszektornak, a nemzetközi partnereknek más prioritásaik vannak, de vélt vagy valós műszaki problémák is a Nemzetközi Űrállomás borús jövőjét vetítik előre.

Visszatért a Dragon CRS-23

Visszatért a Dragon CRS-23A SpaceX menetrendszerű teherűrhajója a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) hozott haza kísérleti mintákat és egyéb rakományt.

Dragon CRS-23

Dragon CRS-23A SpaceX újabb teherűrhajója a NASA megbízásából ellátmányt szállít a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Cygnus NG-16

Cygnus NG-16A Northrop Grumman teherűrhajója 3,8 tonnányi rakománnyal elindult a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 716 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024