Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Az űrállomás és az USA Cikkek: 681 - 700

Űrhajósfelvétel a NASA-nál

Űrhajósfelvétel a NASA-nálAz amerikai űrhivatal új űrhajós állásokat hirdetett meg. A kiképzés 2009 nyarán indul.

Az Endeavour eddigi útja képekben

Az Endeavour eddigi útja képekbenA huszadik repülését végző amerikai űrrepülőgép nemrég csatlakozott a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Virtuális kirándulás az űrállomáson

Virtuális kirándulás az űrállomásonA NASA honlapján elindított egy szolgáltatást, amelynek segítségével mi is bejárhatjuk a Nemzetközi Űrállomást (ISS).

Az Atlantis útja képekben

Az Atlantis útja képekbenA pénteken leszállt amerikai űrrepülőgép programjának egy-egy pontját villantjuk fel - kevés szöveggel, sok képpel.

Az Atlantis megérkezett az űrállomáshoz

Az Atlantis megérkezett az űrállomáshozElőzőleg a külső hővédő burkolat átvizsgálása során sérülést találtak.

Friss űrhajós hírek

Friss űrhajós hírekMenetrendszerűen elindult a legújabb orosz Progressz teherszállító űrhajó a Nemzetközi Űrállomás felé. Az Atlantis külső üzemanyagratályát megjavították, a héten újra az indítóállásra helyezik az űrrepülőgépet.

Simonyi már Bajkonurban

Simonyi már BajkonurbanA magyar származású űrturista és társai tegnap Bajkonurba érkeztek, készülve az április 7-én esedékes startra.

Orion + Ares = Constellation

Orion + Ares = ConstellationAz űrrepülőgép utáni időkről egyre több részlet tárul fel, s a Holdra történő visszatérés programja és eszközei is nevet kaptak.

Mi várható 2007-ben? (2. rész)

Mi várható 2007-ben? (2. rész)Idén is teljes gőzzel épül tovább a Nemzetközi Űrállomás, és elindul az európai Jules Verne teherűrhajó.

Szerelési munkák az űrállomásnál

Szerelési munkák az űrállomásnálRendben folyik a munka a Nemzetközi Űrállomáson, a Discovery utasai három sikeres űrsétán vannak túl. Mégsem ment minden simán, ezért egy negyedik űrsétát is be kell illeszteni a programba.

Visszatért az Endeavour

Visszatért az EndeavourAz amerikai űrrepülőgép hazai idő szerint este fél hét után három perccel sikeresen leszállt Floridában.

Progressz és Endeavour

Progressz és EndeavourA Nemzetközi Űrállomást (ISS) kiszolgáló huszonhatodik orosz teherűrhajó ma indul Bajkonurból. Közben készül a startra az Endeavour amerikai űrrepülőgép is.

Houston, van egy helyesírási probléma...

Houston, van egy helyesírási probléma...A következő amerikai űrrepülőgép, az Endeavour már az indítóálláson várja augusztus eleji startját. Közben az eseményt köszöntő transzparens szövegébe egy kis hiba csúszott.

Helyzetjelentés az űrállomásról

Helyzetjelentés az űrállomásrólŰrséták, felszerelt napelemek, kritikus számítógéphiba - ez történt a napokban a Nemzetközi Űrállomáson.

Atlantis: március helyett most

Atlantis: március helyett mostFloridából útjára indult az űrrepülőgép a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

Űrrepülőgépes személyzetcsere

Űrrepülőgépes személyzetcsereA Nemzetközi Űrállomáson dolgozó Sunita Williams már az Atlantis STS-117-es repülése során visszatér a Földre.

Orion: már nem 2014

Orion: már nem 2014Mike Griffin nemrégiben egy kongresszusi meghallgatáson a készülő Orion űrhajó programjának legalább fél éves csúszását jelentette be, így az első startra csak 2015 tavaszán kerülhet legkorábban sor.

A NASA végleg áttér a metrikus mértékegységrendszerre

A NASA végleg áttér a metrikus mértékegységrendszerreAz amerikai űrhivatal bejelentette, hogy teljesen áttér az angolszász mértékegységek használatáról a metrikus mértékegységekre.

Sikerült összehajtani a napelemet

Sikerült összehajtani a napelemetA Discovery személyzetéből ketten egy nem tervezett, hat és fél óráig tartó űrséta során végül összecsukták az űrállomás makacs napelemszárnyát.

Még nem indult el a Discovery

Még nem indult el a DiscoveryAz űrrepülőgép „villanyszerelő” utasai a felhős időjárás miatt csak a hétvégén indulhatnak a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Összesen 722 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024