Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Az űrállomás és az USA Cikkek: 181 - 200

Starliner: a mentőrendszer próbája

Starliner: a mentőrendszer próbájaFontos lépésen van túl a Boeing új űrhajója, amellyel jövőre már embereket szeretnének szállítani a Nemzetközi Űrállomáshoz.

HTV-8: távozóban

HTV-8: távozóbanTegnap eltávolodott a Nemzetközi Űrállomástól (ISS), és a Csendes-óceán fölött a sűrű légkörbe lépve hamarosan megsemmisül a nyolcadik japán teherűrhajó.

Betonozás az űrállomáson

Betonozás az űrállomásonAz ISS űrhajósai először állítottak elő cementet súlytalanságban, bizonyítva, hogy az anyag az ottani körülmények közt is megszilárdul.

Szojuz MSZ-15

Szojuz MSZ-15Három főből álló személyzettel úton a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé az utolsó olyan orosz űrhajó, amelyet Szojuz-FG hordozórakétával indítottak.

Marad a felfújt modul

Marad a felfújt modulA három éve a Nemzetközi Űrállomáshoz kapcsolt kísérleti, felfújható modul a 2020-as évek végéig a helyén maradhat.

Robonaut visszatér

Robonaut visszatérTalán észre sem vettük, és elkezdődött az emberes űrrepülés új, immár emberek nélküli korszaka.

Szojuz MSZ-13

Szojuz MSZ-13Az orosz űrhajóval egy-egy orosz, amerikai és olasz űrhajós indult a Nemzetközi Űrállomás felé Bajkonurból.

Privatizált űrállomás?

Privatizált űrállomás?A NASA a múlt héten ambiciózus tervekkel állt elő, ami a Nemzetközi Űrállomás kereskedelmi hasznosítását illeti.

Dragon CRS-17

Dragon CRS-17A SpaceX teherűrhajója Floridából elindult a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

Újabb Hattyú tart a Nemzetközi Űrállomáshoz

Újabb Hattyú tart a Nemzetközi ŰrállomáshozA tizenegyedik menetrendszerű Cygnus teherűrhajó április 17-én startolt, pénteken érkezik az űrállomáshoz.

Cygnus NG-12

Cygnus NG-12A tizenkettedik amerikai Cygnus teherűrhajó november 2-án startolt a Wallops-szigetről.

Hamarosan női űrséta

Hamarosan női űrsétaRendszerint nem szoktunk beszámolni a Nemzetközi Űrállomás (ISS) karbantarására szolgáló külső munkákról, most mégis kivételt teszünk.

Szojuz MSZ-12: hárman haza

Szojuz MSZ-12: hárman hazaVisszaérkezett a Földre egy orosz és amerikai űrhajós, valamint az Egyesült Arab Emírségek első űrutazója. Az ISS-en hatan maradtak, újra európai parancsnokkal.

A Szojuz MSZ-15 űrhajó indítása – élőben

A Szojuz MSZ-15 űrhajó indítása – élőbenA NASA TV élő internetes adását magyar kommentárral követhetik a Galileo Webcast honlapján, szeptember 25-én délután 15 órától.

Dragon CRS-18: visszatérés

Dragon CRS-18: visszatérésEgy hónapot töltött a Nemzetközi Űrállomásnál (ISS), most visszatért a Földre a SpaceX teherűrhajója.

Dragon CRS-18

Dragon CRS-18A SpaceX legújabb teherűrhajója Floridából indult, a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé tart.

Amerikai, kanadai, orosz

Amerikai, kanadai, oroszHárom űrhajós tért vissza a Földre a Nemzetközi Űrállomásról (ISS). Kazahsztán területén landoltak a Szojuz MSZ-11 kabinjában.

A Dragon CRS-17 visszatért

A Dragon CRS-17 visszatértA SpaceX teherűrhajója a NASA megbízásából a Nemzetközi Űrállomásnál (ISS) járt, küldetését befejezve közel 2 tonnányi rakománnyal landolt a Csendes-óceánban.

Tesztbaleset késleltetheti a Crew Dragon repülését

Tesztbaleset késleltetheti a Crew Dragon repülésétA SpaceX űrhajója már túl van az első ember nélküli repülésén, de az űrhajósokkal való próbára még tovább kell várni.

Ruhaprobléma

RuhaproblémaMégsem kerül ma sor az űrtörténelem első „csak női” űrsétájára a Nemzetközi Űrállomáson (ISS).
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 716 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024