Az Űrállomás és az USA Cikkek: 621 - 640

Leszállt az Endeavour

Leszállt az Endeavour A rossz floridai időjárás keresztülhúzta a NASA számításait, ezért a tartalék kaliforniai leszállóhelyre irányították az űrrepülőgépet.

Űrállomás: Endeavour megy, Progressz jön

Űrállomás: Endeavour megy, Progressz jönTegnap Bajkonurból új orosz teherűrhajó indult a Nemzetközi Űrállomás felé. Eközben küldetésük végeztével készülődnek vissza a Földre az amerikai űrrepülőgép utasai.

Víztisztító-javítás az űrben

Víztisztító-javítás az űrbenA Nemzetközi Űrállomás újonnan felszállított víztisztító berendezése nem működik megfelelően. A vasárnapi javítási kísérlet is vegyes eredménnyel zárult.

Diák-távérzékelés az űrállomásról

Diák-távérzékelés az űrállomásrólAz Endeavour űrrepülőgép mostani útján egy olyan kamerát is magával vitt, amelynek képeit majd mezőgazdasági, környezetvédelmi és oktatási célokra is hasznosítják Amerikában.

Megsemmisült az űrállomásról eldobott tartály

Megsemmisült az űrállomásról eldobott tartály A 635 kg-os űrszemétdarabot tavaly választották le a Nemzetközi Űrállomásról, maradványai most csapódtak a Csendes-óceánba.

Indulhat az Endeavour november közepén

Indulhat az Endeavour november közepénAz űrrepülőgép STS-126 jelű küldetését a Nemzetközi Űrállomáshoz november 15-én indíthatják.

Az Ike hatása az űrig ér

Az Ike hatása az űrig érA Texast fenyegető hurrikán miatt elővigyázatosságból ideiglenesen bezárták a houstoni irányítóközpontot, ezért késik a Progressz teherűrhajó mára tervezett dokkolása az űrállomáshoz.

Újra a Földön a Discovery

Újra a Földön a DiscoveryAz űrrepülőgép hat amerikai és egy japán űrhajóssal rendben leszállt Floridában.

Discovery: az első űrséta, rombolás a Földön

Discovery: az első űrséta, rombolás a FöldönA Discovery űrrepülőgép (STS-124) sikeresen elérte az űrállomást, az űrhajósok már az első kinti munkára készülnek. Kiderült, hogy a start során az indítóállás szokatlanul komolyan megsérült.

Leszállt az Endeavour

Leszállt az EndeavourHosszú, sikeres küldetésen vannak túl az Endeavour űrrepülőgép (STS-123) utasai.

Endeavour: leszállás Kaliforniában?

Endeavour: leszállás Kaliforniában?Az űrrepülőgép STS-126 jelű küldetése rövidesen véget ér. Egyre valószínűbb, hogy a rossz floridai időjárás miatt végül a kaliforniai Edwards Légitámaszponton ér Földet a hét űrhajós.

„Elektronikus orr” az űrállomáson

„Elektronikus orr” az űrállomásonAz Endeavour űrrepülőgép (STS-126) utasai egy olyan új műszert is vittek az űrállomásra, amellyel az esetleg a levegőbe jutó veszélyes gázokat lehet „kiszimatolni”.

Űrsétán elvesztett szerszámostáska

Űrsétán elvesztett szerszámostáskaAz Endeavour űrhajósainak első űrállomáson kívüli szerelőmunkája során ellebegett egy 13 kg-os szerszámoszsák.

Úton az Endeavour

Úton az EndeavourMagyar idő szerint ma hajnalban hét utassal elindult az amerikai űrrepülőgép. Az űrhajósok feladata a Nemzetközi Űrállomás továbbépítése.

Két szavazat az űrállomásról

Két szavazat az űrállomásrólA Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó két amerikai űrhajós nem csak a szavazatait adja le a holnapi elnökválasztáson, de erre biztatja a Földön maradt honfitársait is.

50 éves a NASA (2. rész: A NASA válaszútja)

50 éves a NASA (2. rész: A NASA válaszútja)Cikkünk első részében az elmúlt ötven évből negyvenötnek szemelvényszerű összegzésére koncentráltunk (arra az időszakra, amelyről az öt évvel ezelőtti évfordulós cikksorozatunkban már megemlékeztünk). Most a jelen, a NASA működésének gyökeres átalakítása lesz témánk.

Orion: egy év késés

Orion: egy év késésMég el sem készült az űrrepülőgépek korszaka utáni amerikai űrhajó, máris egy évvel, 2014 szeptemberére elhalasztották a tervezett bemutatkozását.

Hamarosan landol a Discovery

Hamarosan landol a DiscoveryMagyar idő szerint szombaton délutánra tervezik az amerikai űrrepülőgép visszatérését a Földre.

Úton a „japán” Discovery

Úton a „japán” DiscoveryAz amerikai űrrepülőgép a japán Kibo kutatómodul fő egységét szállítja a Nemzetközi Űrállomásra.

Az űrállomásnál az Endeavour

Az űrállomásnál az EndeavourAz űrhajósok előtt két dolgos, szerelési munkákkal teli hét áll.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Összesen 698 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022