Űrvilág.hu űrkutatási hírportál

Az űrállomás és az USA Cikkek: 21 - 40

MEGFEJTÉS: Edzőterem a Föld körül

MEGFEJTÉS: Edzőterem a Föld körülA Nemzetközi Űrállomás lakóinak naponta két–két és fél órás edzésprogramot kell végrehajtaniuk. Megvan második rejtvényfordulónk nyertese.

REJTVÉNY: Edzőterem a Föld körül

REJTVÉNY: Edzőterem a Föld körülÖtfordulós rejtvénysorozatunk második kérdése következik. Egy helyes válasszal a Zrínyi Kiadó nemrég megjelent kötetét, Az űrorvostan alapjait lehet megnyerni!

Crew-6: négyen újra itthon

Crew-6: négyen újra itthonLandolt a SpaceX űrhajójának kabinja, négy űrhajós hat hónap után érkezett vissza a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).

Úton a Crew-7

Úton a Crew-7Négy főből álló nemzetközi csapat tart a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé a SpaceX űrhajójával.

Cygnus NG-19

Cygnus NG-19Egy rakétatípus búcsúja és egy amerikai teherűrhajó indítása a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

Méltó a nevéhez

Méltó a nevéhezBár csak a színét illetően, ami a világűrből is jól látszik. Az ott található légibázis okán időnként az űrhírekben is szerepel a terület.

Axiom Mission-2: négyen elindultak az ISS-re

Axiom Mission-2: négyen elindultak az ISS-reA SpaceX Crew Dragon űrhajójával két amerikai és két szaúdi utas tart a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

A következő Axiom-küldetés

A következő Axiom-küldetésKiderült, hogy az Axiom Space második küldetése két szaúd-arábiai űrhajóssal a fedélzetén május elején indulhat.

Crew-5: négyen újra a Földön

Crew-5: négyen újra a FöldönVisszatért 157 napos küldetéséről a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) a Crew Dragon űrhajó két amerikai, valamint egy-egy japán és orosz utasa.

Crew-6: elindult

Crew-6: elindultKét amerikai, egy orosz és egy arab űrhajóst visz a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) a Crew Dragon űrhajó.

Szojuz MSZ-24

Szojuz MSZ-24Orosz űrhajó indult az Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS), rajta két orosszal és egy amerikaival.

MEGFEJTÉS: Öntsünk tiszta vizet a pohárba

MEGFEJTÉS: Öntsünk tiszta vizet a pohárbaAz ISS 19. számú állandó személyzetének tagjai fogyaszhattak először a fedélzeten izzadságból és vizeletből előállított vizet. Megvan első rejtvényfordulónk nyertese.

REJTVÉNY: Öntsünk tiszta vizet a pohárba

REJTVÉNY: Öntsünk tiszta vizet a pohárbaA most induló ötfordulós rejtvénysorozatunk első kérdésére adott helyes válasszal a Zrínyi Kiadó nemrég megjelent kötetét, Az űrorvostan alapjait lehet megnyerni!

Starliner: a végtelen történet

Starliner: a végtelen történetA Boeing űrhajója idén sem vihet próbarepülésen űrhajósokat a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). A küldetést legalább jövő márciusig (tovább) halasztják.

Katonákat toborozna a Roszkoszmosz?

Katonákat toborozna a Roszkoszmosz?Az orosz űrügynökség szerepét betöltő állami vállalat állítólag önkéntes zászlóaljba keres katonákat.

Dragon CRS-28

Dragon CRS-28Két újabb kigördíthető napelemtáblával és egyéb rakománnyal elindult a SpeceX teherűrhajója a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

A második svéd

A második svédSvédország második űrhajósa kereskedelmi megállapodás alapján jövőre juthat fel a Nemzetközi Űrállomásra. Talán.

Dragon CRS-27

Dragon CRS-27A SpaceX teherűrhajója a NASA megbízásából ellátmányt szállít a Nemzetközi Űrállomásra, de magával visz fél tucat CubeSatot is.

Ázsiai mozaik – 2023. február (2. rész)

Ázsiai mozaik – 2023. február (2. rész)Kétrészes cikksorozatunk záró részében az indiai, szaúdi és ausztrál személyzetes űrprogramokkal foglalkozunk.

Ázsiai mozaik – 2023. január

Ázsiai mozaik – 2023. januárHavi sorozatunkban az ázsiai és csendes-óceáni térségről találnak olyan híreket, melyek önálló cikkhez rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Összesen 712 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

Űrvilág a Faceboookon

Partnerünk

Űrkörkép 2023/2024