Kína a világűrben Cikkek: 41 - 60

Ázsiai mozaik – 2021. július (1. rész)

Ázsiai mozaik – 2021. július (1. rész)Havi sorozatunkban az ázsiai országok űrtevékenységével kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek. Mi újság a kínai űrállomáson?

Ázsiai mozaik – 2021. június

Ázsiai mozaik – 2021. júniusHavi sorozatunkban az ázsiai országok űrtevékenységével kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Belakják az űrállomást

Belakják az űrállomástHárom kínai űrhajós csütörtökön elindult az épülő új kínai modulűrállomásra, ahová rövid repülés után szerencsésen meg is érkeztek.

Kínai szelfi a Marsról

Kínai szelfi a MarsrólA Kínai Nemzeti Űrügynökség ma új képeket közölt a Mars felszínéről, köztük olyat is, amelyen mind a leszállóegység, mind a marsjáró egyszerre látható.

Ázsiai mozaik – 2021. május (2. rész)

Ázsiai mozaik – 2021. május (2. rész)Havi sorozatunk előző részében japán és kínai űrhajósokról, illetve a kínai teherűrhajóról írtunk, most pedig a Holdról és a Naprendszer legtávolabbi „sarkáról” lesz szó.

Pályán a kínai teherűrhajó

Pályán a kínai teherűrhajóA most indított Tiencsou-2 a Tienho űrállomásmodulhoz viszi a majdani első legénység ellátmányát.

Az első kínai képek a Mars felszínéről

Az első kínai képek a Mars felszínérőlNégy nappal a Csuzsung marsjáró sikeres leszállása után közzétették az első helyszíni felvételeket is.

Kína is a Marson

Kína is a MarsonMagyar idő szerint ma éjjel elérte a Mars felszínét a Tienven-1 űrszonda leszállóegysége. Kína a harmadik űrnemzet, amely sima leszállást hajtott végre a vörös bolygón.

Pályán a kínai modulűrállomás első eleme (3. rész)

Pályán a kínai modulűrállomás első eleme (3. rész)Háromrészes cikksorozatunk befejező részében a tervezett tudományos programokból szemezgetünk.

Pályán a kínai modulűrállomás első eleme (1. rész)

Pályán a kínai modulűrállomás első eleme (1. rész)A Tienho (Tianhe) nevű, több mint 20 tonna tömegű hermetikus modul indításával megkezdődött az ázsiai ország kétévesre tervezett Föld körüli építési programja.

GYORSHÍR: Kínai szuborbitális űrrepülőgép(ecske)

GYORSHÍR: Kínai szuborbitális űrrepülőgép(ecske)Július 16-án a kínai Csiucsüan űrrepülőtérről egy szuborbitális útvonalon mozgó, kisméretű, kísérleti űrrepülőgépet indítottak.

Az ötödik Tienlien-1

Az ötödik Tienlien-1Újabb műholdat indított Kína a geostacionárius adatátjátszó rendszerébe, amellyel az alacsony pályás űreszközök – például az emberes űrhajók és az űrállomás – folyamatos kommunikációját biztosítják a Földdel.

GYORSHÍR: Úton az első kínai űrállomás-személyzet

GYORSHÍR: Úton az első kínai űrállomás-személyzetMagyar idő szerint ma hajnalban startolt a Sencsou-12, fedélzetén három kínai űrhajóssal.

Startállásban a kínai személyszállító űrhajó

Startállásban a kínai személyszállító űrhajóA csiucsüani űrközpontban kitolták a függőleges szerelőcsarnokból a legújabb Hosszú Menetelés-2F rakétát, a rászerelt Sencsou-12 űrhajóval.

Ázsiai mozaik – 2021. május (1. rész)

Ázsiai mozaik – 2021. május (1. rész)Havi sorozatunkban az ázsiai országok űrtevékenységével kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

GYORSHÍR! Legördült a kínai marsjáró

GYORSHÍR! Legördült a kínai marsjáróKezdődhet az utazás! Egy héttel a sima leszállást követően legurult a Marsra a kínaiak Csuzsung (Zhurong) marsjárműve.

Kínai sikerek

Kínai sikerekKína küldöttsége beszámolt a Hold és a Mars kutatásában elért eredményeikről, elsősorban a Csang’e–5 és a Tienven–1 küldetésekről.

Ázsiai mozaik – 2021. április

Ázsiai mozaik – 2021. áprilisHavi sorozatunkban az ázsiai országok űrtevékenységével kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.

Pályán a kínai modulűrállomás első eleme (2. rész)

Pályán a kínai modulűrállomás első eleme (2. rész)Háromrészes sorozatunk első részében nagy vonalakban megismerkedtünk a Tienkung űrállomás fő moduljával. Most lássuk a másik két nehéz modult és az összeszerelés menetrendjét.

Ázsiai mozaik – 2021. március (2. rész)

Ázsiai mozaik – 2021. március (2. rész)Havi sorozatunkban az ázsiai országok űrtevékenységével kapcsolatos olyan információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, ám talán mégsem érdektelenek.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 292 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2021/2022