Kína a világűrben Cikkek: 181 - 200

GYORSHÍR: Úton a Hold felé a kínai űrszonda

GYORSHÍR: Úton a Hold felé a kínai űrszondaA Csang'e-3 (Chang'e-3) ma magyar idő szerint este fél hétkor startolt Hszicsangból.

Sicsien-16 és Sirius-FM6

Sicsien-16 és Sirius-FM6Pénteken két műhold is indult: egy Kínából, egy Kazahsztánból.

Sikeres rakétateszt Kínában

Sikeres rakétateszt KínábanA készülő Hosszú Menetelés-5 hordozórakéta teszi majd lehetővé a közeljövőben nagyobb tömegű űreszközök, így az „igazi” kínai űrállomás moduljainak pályára állítását.

Kínai fizikaóra az űrből, 60 millió diáknak

Kínai fizikaóra az űrből, 60 millió diáknakA Tienkung-1 űrállomásmodulon tartózkodó második kínai űrhajósnő, Vang Japing kísérleteket végzett és diákok kérdéseire válaszolt élő adásban.

Holnap érik el az űrállomást a kínaiak

Holnap érik el az űrállomást a kínaiakA Sencsou-10 kínai űrhajó három utasa a start után bő 40 órával érkezik a Tienkung-1 kísérleti űrállomásmodulhoz.

Készülődik a következő kínai űrhajó

Készülődik a következő kínai űrhajóA Sencsou-10 hordozórakétája már a helyén van, a három űrhajós a hónap közepén indulhat a kínai űrállomásmodul meglátogatására.

Mi várható 2013-ban? (1. rész)

Mi várható 2013-ban? (1. rész)Hagyományos kétrészes évindítónk első felében az emberes űrhajózási programokkal kapcsolatban várható 2013-as eseményeket gyűjtjük össze.

Kínai tervek 2013-ra

Kínai tervek 2013-raJövőre indulhat a következő emberes űrhajó és a Holdra leszálló űrszonda is.

Kínai dokkolás: kézi vezérléssel is sikerült

Kínai dokkolás: kézi vezérléssel is sikerültA Sencsou-9 űrhajó rövid időre eltávolodott a Tienkung-1 űrállomásmodultól, majd az űrhajósok kézi irányítással is végrehajtották a dokkolást.

GYORSHÍR: Dokkolt a Sencsou-9

GYORSHÍR: Dokkolt a Sencsou-9A kínai űrhajó, fedélzetén három utassal sikeresen hozzákapcsolódott a Tienkung-1 űrállomásmodulhoz.

Készülődik a harmadik kínai holdszonda

Készülődik a harmadik kínai holdszondaA Chang'e-3 december legelején (valószínűleg elsején) indulhat. A Holdra leszálló hatkerekű, 140 kg-os rover már nevet is kapott.

Új kínai rakéta meglepetésstartja

Új kínai rakéta meglepetésstartjaA héten először kipróbált Kuajcsou (Kuaizhou) nevű rakéta első indításának előkészületei titokban folytak.

Visszatértek a Sencsou-10 űrhajósai

Visszatértek a Sencsou-10 űrhajósaiSikeresen véget ért az ötödik kínai emberes űrrepülés.

Már a kínai űrállomáson a három űrhajós

Már a kínai űrállomáson a három űrhajósEzúttal nem élő tévéadásban, de a terveknek megfelelően, sikeresen dokkoltak a kínai űrhajóval a Tienkung-1 űrállomásmodulhoz.

GYORSHÍR: Úton az ötödik kínai emberes űrhajó

GYORSHÍR: Úton az ötödik kínai emberes űrhajóA Sencsou-10, fedélzetén két férfi és egy női űrhajóssal, ma elindult 15 naposra tervezett repülésére a kínai kísérleti űrállomásmodul felé.

Jönnek a „túlméretes” kínai űreszközök

Jönnek a „túlméretes” kínai űreszközökA következő kínai űrállomás moduljai mellett nagyméretű távérzékelő kémműholdak gyártására is igénybe vehetik a Tiencsinben most épülő új üzemcsarnokot.

Földközeli kisbolygó, kínai űrfelvételeken

Földközeli kisbolygó, kínai űrfelvételekenA kínaiak második, már kiszolgált és ráadásprogramját végző holdszondája, a Csang'e-2 (Chang'e-2) igazi meglepetést okozott a Toutatis kisbolygó 3,2 km-es megközelítésével és fényképezésével.

Sencsou-9: teljes siker

Sencsou-9: teljes sikerBelső-Mongóliában három űrhajóssal szerencsésen földet ért a kínai űrhajó visszatérő kabinja.

Kínaiak az űrállomáson

Kínaiak az űrállomásonMármint a kínain... Tegnap sikeresen csatlakozott a Sencsou-9 űrhajó a Tienkung-1 kísérleti űrállomásmodulhoz.

Egy nő, két férfi már repül a kínai űrhajón

Egy nő, két férfi már repül a kínai űrhajónMa, magyar idő szerint 12:37-kor rendben elindult, majd pályára állt a Sencsou-9 űrhajó.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 292 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2021/2022