Kína a világűrben Cikkek: 221 - 240

Nemzetközi Űrállomás: beszállhatna Kína is?

Nemzetközi Űrállomás: beszállhatna Kína is?Az Európai Űrügynökség (ESA) főigazgatója szerint érdemes volna megfontolni, hogy bevegyék a kínaiakat és a dél-koreaiakat is az űrállomást üzemben tartó nemzetközi együttműködésbe.

Fobosz-Grunt: 2011-re halasztva

Fobosz-Grunt: 2011-re halasztvaA Mars felé idén ősszel indítani kívánt orosz űrszonda nem készül el időre, ezért meg kell várnia a két év múlva ígérkező újabb indítási ablakot.

Földet ért a három kínai

Földet ért a három kínaiBelső-Mongólia sztyeppéin landolt a harmadik emberes kínai űrhajó leszállókabinja.

A megtörtént jövő

A megtörtént jövőEgy véletlen folytán még a start előtt felkerült az előre megírt élménybeszámoló a Sencsou-7 útjáról a kínai állami hírügynökség honlapjára.

Jegyeket árulnak a kínai űrhajó startjára

Jegyeket árulnak a kínai űrhajó startjáraA Sencsou-7 szűk egy hét múlva esedékes indítására megkezdték a borsos árú belépőjegyek értékesítését Kínában.

Kínából két új távérzékerlő hold indult

Kínából két új távérzékerlő hold indult A következő nagy kínai űresemény az újabb emberes űrrepülés lehet, talán még szeptember vége előtt.

Mi várható 2008-ban? (2. rész)

Mi várható 2008-ban? (2. rész)Idén is tovább épül a Nemzetközi Űrállomás, startolhat az első európai teherszállító űrhajó. Utolsó javításon esik át a Hubble-űrtávcső, és újból repülnek kínai űrhajósok.

A kínai holdszonda és az ESA

A kínai holdszonda és az ESAAz Európai Űrügynökség követőállomásaira is szükség lesz, amikor a Csang'e-1 kínai űrszonda a Hold körüli pályára áll. Cserébe az európai kutatók is hozzáférhetnek a tudományos adatokhoz.

Hamarosan kínai Mars-szonda indul?

Hamarosan kínai Mars-szonda indul?Vége az űrversenynek. Erre kitűnő példa a kínai űrkutatás. A valóban néha túl óvatosnak tűnő fejlődés azonban mégiscsak fejlődés, mely rövidesen megkerülhetetlenné teszi Kínát az űrkutatásban. Hamarosan indul az első kínai Mars-szonda is.

Megkezdődött Kína idei „hosszú menetelése” az űrben

Megkezdődött Kína idei „hosszú menetelése” az űrbenPénteken egy Beidou navigációs műholdat állítottak pályára.

Kínai űrhírek, űrtervek

Kínai űrhírek, űrtervekKínából pénteken sikeresen pályára állítottak egy feltételezhetően katonai célú távérzékelési műholdat. A kínai űrállomás első modulja 2011-ben indulhat.

A kínai holdszonda vége

A kínai holdszonda végeA Csang'e-1 vasárnap irányított módon becsapódott a Hold felszínébe.

Lezajlott az első kínai űrséta

Lezajlott az első kínai űrsétaMost először hagyta el kínai űrhajós (név szerint Csaj Cse-kang) a Föld körüli pályán keringő űrhajót.

Elindult a kínai űrhajó

Elindult a kínai űrhajóHárom űrhajóssal a fedélzetén startolt a Sencsou-7. Kína harmadszor juttatott embereket a világűrbe. A 3-4 napos repülés során űrsétát is terveznek.

Megnevezték a három kínai űrhajóst

Megnevezték a három kínai űrhajóstA Sencsou-7 űrhajó talán már a jövő héten elindulhat, hogy egyik utasa végrehajtsa az első kínai űrsétát.

Újabb kínai holdszonda 2009-ben

Újabb kínai holdszonda 2009-benA legfrissebb jelentések szerint a kínaiak már jövőre útnak indíthatják második űrszondájukat a Hold felé.

A kínai szonda első holdfotója

A kínai szonda első holdfotójaA Holdistennő-1 holdszonda sikerrel elkezdte kutatóprogramját és elküldte az első holdfelszínről készült képeit.

GYORSHÍR: Kína holdszondát bocsátott fel

GYORSHÍR: Kína holdszondát bocsátott felHosszú Menetelés-3A rakéta emelte magasba ma a Csang'e (Chang'e) szondát.

Kína új starthelyet nyit

Kína új starthelyet nyitKína igazi űrhatalommá válása zajlik éppen. A távol-keleti ország a negyedik űrrepülőterének megnyitását jelentette be.

Jang Li-vej az ENSZ-ben

Jang Li-vej az ENSZ-benAz ENSZ bécsi központjának épületében, a Világűrbizottság június 7-16. közötti idei ülésszaka alatt különleges elemmel bővült a ENSZ űrkutatási állandó kiállítása.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Összesen 292 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2021/2022