Hazai kutatóhelyek és űripar Cikkek: 341 - 360

PROGRAMAJÁNLÓ: Indul az égbolt legpontosabb felmérése

PROGRAMAJÁNLÓ: Indul az égbolt legpontosabb felmérése Az ESA 2013-ban induló Gaia asztrometriai űrszondájának programjáról lesz előadás Székesfehérvárott, október 30-án.

Űrtan Évkönyv 2012: publikációs lehetőség hazai kutatóknak

Űrtan Évkönyv 2012: publikációs lehetőség hazai kutatóknakAz űrkutatással kapcsolatos bármely tudományágban elért, hazai vonatkozású eredményekről vár színvonalas ismeretterjesztő írásokat a jövőre megjelenő 2012-es Űrtan Évkönyvbe a MANT.

Magyar vacsora a Világűrkongresszuson

Magyar vacsora a VilágűrkongresszusonA MANT egy közös (önköltséges) vacsorára hívja a Nápolyban hamarosan megrendezendő 2012-es Nemzetközi Világűrkongresszus magyar résztvevőit.

Európai űrkutatási pályázatok

Európai űrkutatási pályázatokMegjelent az EU 7. Kutatás-fejlesztési Keretprogramjának (FP7) legújabb űrkutatási témájú pályázati felhívása.

Űrtábor és előadások Kecskeméten

Űrtábor és előadások KecskemétenA Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 2012-ben is megrendezi nyári Űrtáborát. Július első hetében Kecskeméten nyilvános előadások is lesznek – nem csak táborlakóknak!

Kepler-eredmények első kézből – Veszprémben

Kepler-eredmények első kézből – VeszprémbenA Kepler Asztroszeizmológiai Tudományos Konzorcium Balatonalmádiban rendezendő nemzetközi konferenciájához kapcsolódóan nyilvános ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak az érdeklődők Veszprémben, június 18-án este.

DOSIS-3D

DOSIS-3DMagyar részvétel az Európai Űrügynökség (ESA) újabb nagyszabású programjában a Nemzetközi Űrállomáson.

Masat-1 szakmai nap

Masat-1 szakmai napAz űrhajózás napján bemutatkozott az első magyar műhold, és a tiszteletére kibocsátott emlékérme és alkalmi postabélyeg is.

PROGRAMAJÁNLÓ: A Masat-1 napja

PROGRAMAJÁNLÓ: A Masat-1 napja„Eredmények és tapasztalatok a Masat-1 projektben„ címmel információs napot tartanak április 12-én Budapesten, a BME Q épületében. Aznap jelenik meg az elő magyar műholdat köszöntő emlékérme és postabélyeg is.

Lehetőség a magyar űriparnak

Lehetőség a magyar űriparnakAz EUMETSAT információs napot rendez március 29-én Darmstadtban, ahol a hazai cégek és kutatóintézmények is tájékozódhatnak az aktuális pályázati lehetőségekről.

TECHDOSE – újabb magyar ballonkísérlet a svéd űrbázisról

TECHDOSE – újabb magyar ballonkísérlet a svéd űrbázisrólIdén is sor került az Európai Űrügynökség oktatási programja keretében a BEXUS sztartoszférikus ballon felbocsátásra a Svédországban található ESRANGE űrbázisról. A BEXUS 14 és 15 ballonokat indították útjukra, melyek egyikén kapott helyett a magyar TECHDOSE diákkísérletünk is.

Fejlesztések a Magyar Űripari Klaszternél

Fejlesztések a Magyar Űripari KlaszternélA harmincegy tagot számláló klaszter miskolci tagvállalatainak fejlesztéseit európai uniós forrásokból is támogatják.

ESA parabolarepülés, magyar részvétellel

ESA parabolarepülés, magyar részvétellelSzegedi kutatók kemo-hidrodinamikai instabilitásokat tanulmányoztak az Európai Űrügynökség 56. parabolarepülési kampánya során.

Űranyagtudomány Miskolcon

Űranyagtudomány MiskolconSikeresen megvédte doktori disszertációját az Admatis Kft. kutató munkatársa, Somosvári Béla.

BioDos: magyar diákok asztrobiológiai ballonkísérlete

BioDos: magyar diákok asztrobiológiai ballonkísérleteAsztrobiológiai ballonkísérletet végez egy mérnökhallgatókból álló csoport a Német Légügyi és Űrkutatási Hivatal (DLR) és a Svéd Nemzeti Űrkutatási Bizottság (SNSB) egyetemistáknak meghirdetett programjában.

Európai bolygókutatási konferencia Budapesten

Európai bolygókutatási konferencia Budapesten„Workshop on Mars – Connecting Planetary Scientists in Europe” címmel háromnapos konferenciát tartanak június 5-7. között.

PECS információs nap

PECS információs napAz Európai Űrügynökség és a Magyar Űrkutatási Iroda április 19-én információs napon mutatja be a megváltozott pályázási lehetőségeket a hazai intézmények szakembereinek.

Magyar kísérlet az ESA REXUS rakétaprogramjában

Magyar kísérlet az ESA REXUS rakétaprogramjábanIdén elsőként magyar hallgatói csoport is fejleszt tudományos kísérletet a Német Légügyi és Űrkutatási Központ (DLR), valamint a Svéd Nemzeti Űrkutatási Bizottság (SNSB) által szervezett REXUS (Rocket EXperiment for University Students) rakétaprogram keretében.

PROGRAMAJÁNLÓ: Ifjúsági Fórum április 13-án

PROGRAMAJÁNLÓ: Ifjúsági Fórum április 13-ánA Magyar Asztronautikai Társaság és a Magyar Űrkutatási Iroda idén, immár tizedik alkalommal, ismét megrendezi az Ifjúsági Fórumot.

GYORSHÍR: HA5MASAT az éterben!

GYORSHÍR: HA5MASAT az éterben!Sikeresen vették a ma délelőtt 11:00-kor felbocsátott első önálló magyar készítésű űreszköz, a Masat-1 jeleit.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Összesen 668 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2020