Az Űrállomás és az USA Cikkek: 521 - 540

Az Atlantis útja képekben

Az Atlantis útja képekbenA pénteken leszállt amerikai űrrepülőgép programjának egy-egy pontját villantjuk fel - kevés szöveggel, sok képpel.

Az Atlantis megérkezett az űrállomáshoz

Az Atlantis megérkezett az űrállomáshozElőzőleg a külső hővédő burkolat átvizsgálása során sérülést találtak.

Friss űrhajós hírek

Friss űrhajós hírekMenetrendszerűen elindult a legújabb orosz Progressz teherszállító űrhajó a Nemzetközi Űrállomás felé. Az Atlantis külső üzemanyagratályát megjavították, a héten újra az indítóállásra helyezik az űrrepülőgépet.

Simonyi már Bajkonurban

Simonyi már BajkonurbanA magyar származású űrturista és társai tegnap Bajkonurba érkeztek, készülve az április 7-én esedékes startra.

Orion + Ares = Constellation

Orion + Ares = ConstellationAz űrrepülőgép utáni időkről egyre több részlet tárul fel, s a Holdra történő visszatérés programja és eszközei is nevet kaptak.

Mi várható 2007-ben? (2. rész)

Mi várható 2007-ben? (2. rész)Idén is teljes gőzzel épül tovább a Nemzetközi Űrállomás, és elindul az európai Jules Verne teherűrhajó.

Szerelési munkák az űrállomásnál

Szerelési munkák az űrállomásnálRendben folyik a munka a Nemzetközi Űrállomáson, a Discovery utasai három sikeres űrsétán vannak túl. Mégsem ment minden simán, ezért egy negyedik űrsétát is be kell illeszteni a programba.

Decemberben repül újra a Discovery

Decemberben repül újra a DiscoveryAz űrállomás építésének folytatására december 7-én indítanák az STS-116 jelű küldetést. Ez lehet a Columbia-katasztrófa utáni első éjszakai start.

Minden rendben az Atlantisszal

Minden rendben az AtlantisszalAz űrrepülőgép hétfőn hozzákapcsolódott az űrállomáshoz. A hővédő pajzsról készült részletes felvételeken nem látszik lényeges sérülés nyoma.

Hivatalosan is megvan a név: Orion

Hivatalosan is megvan a név: OrionEddig csak CEV-ként emlegettük a NASA új űrhajóját. Mostantól igazi neve is van. És „mellékesen” azt is tudjuk, ki fogja megvalósítani.

Helyzetjelentés az űrállomásról

Helyzetjelentés az űrállomásrólŰrséták, felszerelt napelemek, kritikus számítógéphiba - ez történt a napokban a Nemzetközi Űrállomáson.

Atlantis: március helyett most

Atlantis: március helyett mostFloridából útjára indult az űrrepülőgép a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

Űrrepülőgépes személyzetcsere

Űrrepülőgépes személyzetcsereA Nemzetközi Űrállomáson dolgozó Sunita Williams már az Atlantis STS-117-es repülése során visszatér a Földre.

Orion: már nem 2014

Orion: már nem 2014Mike Griffin nemrégiben egy kongresszusi meghallgatáson a készülő Orion űrhajó programjának legalább fél éves csúszását jelentette be, így az első startra csak 2015 tavaszán kerülhet legkorábban sor.

A NASA végleg áttér a metrikus mértékegységrendszerre

A NASA végleg áttér a metrikus mértékegységrendszerreAz amerikai űrhivatal bejelentette, hogy teljesen áttér az angolszász mértékegységek használatáról a metrikus mértékegységekre.

Sikerült összehajtani a napelemet

Sikerült összehajtani a napelemetA Discovery személyzetéből ketten egy nem tervezett, hat és fél óráig tartó űrséta során végül összecsukták az űrállomás makacs napelemszárnyát.

Még nem indult el a Discovery

Még nem indult el a DiscoveryAz űrrepülőgép „villanyszerelő” utasai a felhős időjárás miatt csak a hétvégén indulhatnak a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé.

Csúcsforgalom az űrállomásnál

Csúcsforgalom az űrállomásnálAz Atlantis űrhajósai sikeresen felszerelték a Nemzetközi Űrállomás (ISS) új napelemeit, s készülnek a visszaútra. Eközben az orosz Szojuz űrhajósai Bajkonurban a startot várják.

Elindult az Atlantis

Elindult az AtlantisViszontagságos előkészületek, többszöri halasztás után ma elindult az STS-115 jelű űrrepülőgépes küldetés.

Legalább egy napot késik az Atlantis

Legalább egy napot késik az AtlantisAz űrrepülőgép indítását a várható kedvezőtlen időjárás és egy pénteki villámcsapás következményeinek kivizsgálása miatt legalább 24 órával elhalasztották.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Összesen 556 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Kiemelt partnerünk

Űrkörkép 2019