Űrpolitika Cikkek: 1 - 20

Ázsiai mozaik – 2022. szeptember (1. rész)

Ázsiai mozaik – 2022. szeptember (1. rész)Havi sorozatunkban az ázsiai, csendes-óceáni és közel keleti térség országainak űrtevékenységével kapcsolatos információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek, de talán nem érdektelenek.

Európai mozaik – 2022. július (2. rész)

Európai mozaik – 2022. július (2. rész)Sorozatunk első részében rakétaügyekkel foglalkoztunk. Mást álljon itt két űrtudományi hír.

Amerika űrjövője

Amerika űrjövőjeEgy szakértő véleménye szerint a NASA általa szűkösnek tartott költségvetése nem elég a nagyratörő célok megvalósításához.

Rogozin helyett Boriszov

Rogozin helyett BoriszovMenesztették Dmitrij Rogozint a Roszkoszmosz éléről.

Ázsiai mozaik – 2022. május (1. rész)

Ázsiai mozaik – 2022. május (1. rész)Havi sorozatunkban az ázsiai és csendes-óceáni térség országainak űrtevékenységével kapcsolatos információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek. Először kínai és koreai hírek.

Ázsiai mozaik – 2022. április (2. rész)

Ázsiai mozaik – 2022. április (2. rész)Havi sorozatunk második részében ausztrál, indiai, japán és koreai híreket olvashatnak.

Az ISS végnapjai

Az ISS végnapjaiAz orosz–ukrán háború végleg megpecsételheti a Nemzetközi Űrállomás sorsát, fejti ki a Space News véleménycikkének szerzője.

A OneWeb perspektívái

A OneWeb perspektíváiEddig Szojuzokat használtak, most kénytelenek más rakéták után nézni, hogy a maradék 220 műholdjukat pályára állíthassák.

Nagyon valószínűtlen...

Nagyon valószínűtlen......hogy az európai–orosz ExoMars 2022 küldetés elindulhat idén a Marshoz.

GYORSHÍR: Az oroszok távoznak Kourou-ból

GYORSHÍR: Az oroszok távoznak Kourou-bólAz európai uniós szankciókra válaszul a Roszkoszmosz felfüggeszti az együttműködést a Francia Guyanában levő űrközponttal.

Holdbéli KRESZ

Holdbéli KRESZEgy amerikai űrpolitikai szakértő szerint a holdi tevékenységek szabályozott keretek között tartására a földi polgári repülést szabályozó ICAO-hoz hasonló nemzetközi szervezetre lenne szükség.

A fejünkre eshet

A fejünkre eshetA visszahulló hordozórakéta-fokozatok veszélyére hívja fel a figyelmet kanadai kutatók tanulmánya.

Ázsiai mozaik – 2022. június

Ázsiai mozaik – 2022. júniusHavi sorozatunkban az ázsiai és csendes-óceáni térség országainak űrtevékenységével kapcsolatos információkat találnak, melyek önálló cikkekhez túl rövidek.

Ázsiai mozaik – 2022. május (2. rész)

Ázsiai mozaik – 2022. május (2. rész)Kétrészes cikkünk első részben kínai és koreai híreket olvashattak, következzen most néhány indiai és japán vonatkozású információ májusból.

Űrdiplomácia és űrkitüntetések

Űrdiplomácia és űrkitüntetésekV4 űrügyi szakpolitikai vezetők találkozója Budapesten, miniszteri elismerések átadása az űrkutatás terén végzett tevékenységért.

Műholdszállítás a háború árnyékában

Műholdszállítás a háború árnyékábanOrosz és ukrán speciális repülőgépek estek ki a rakétafokozatok és műholdak szállításának különleges feladatából a háború miatt.

ExoMars: felfüggesztve

ExoMars: felfüggesztveEddig sem volt sok kétség efelől, de az ESA hivatalossá tette: az ukrajnai háború miatt nem indul el idén a Marsra az oroszokkal együttműködésben elkészített űrszonda.

OneWeb: lesz start vagy nem?

OneWeb: lesz start vagy nem?Magyar idő szerint péntekről szombatra virradó éjjel lenne a távközlési szolgáltató újabb 36 műholdjának felbocsátása Bajkonurból. A jelek szerint nem lesz.

A háború űrveszteségei

A háború űrveszteségeiSorra érkeznek a hírek az űrszektort érintő nemzetközi szankciókról és az orosz válaszintézkedésekről.

Háború, szankciók, űregyüttműködés

Háború, szankciók, űregyüttműködésAz Ukrajnában kezdett katonai műveletek nyomán számos ország, így az Egyesült Államok is válaszintézkedéseket jelentett be Oroszországgal szemben.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Összesen 343 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022