Űrpolitika Cikkek: 201 - 220

Nemzetközi Űrállomás: beszállhatna Kína is?

Nemzetközi Űrállomás: beszállhatna Kína is?Az Európai Űrügynökség (ESA) főigazgatója szerint érdemes volna megfontolni, hogy bevegyék a kínaiakat és a dél-koreaiakat is az űrállomást üzemben tartó nemzetközi együttműködésbe.

Vita az amerikai űrkutatás jövőjéről

Vita az amerikai űrkutatás jövőjéről 2010. március 15., Hayden Planetárium, New York. A program meghirdetésekor még nem tudták, hogy az elnök törölni szeretné a Constellation programot.

Megint 2014

Megint 2014Alig pár hetes a bejelentés a magánszféra bevonásáról a NASA űrtevékenységébe, az űrügynökségnél máris elkészült egy lehetséges ütemterv, egy elgondolás az „Obama-program” lebonyolítására.

A tett halála a tökölődés II.

A tett halála a tökölődés II.Kétségtelen, hogy fordulópontra jutott az amerikai űrkutatás, ami vitára sarkallja a téma iránt érdeklődőket. Íme egy markáns álláspont: az Obama-adminisztrációnak, Amerikának halvány fogalma sincs, hogy mit kezdjen az űrkutatással.

GYORSHÍR: Leállítják a Constellation programot

GYORSHÍR: Leállítják a Constellation programotMa hivatalosan is bejelentették, hogy a Fehér Háznak a NASA számára kidolgozott 2011-es költségvetési javaslata nem tartalmazza a Holdra való visszatérés programjának folytatását.

Embereket a Marsra!

Embereket a Marsra!A Mars Society petíciós kampányt indított, hogy meggyőzze az amerikai elnököt a cél fontosságáról.

Orosz tervek három évtizedre

Orosz tervek három évtizedreA Moszkva mellett augusztus második felében tartott repülési ás űrkutatási szalon (MAKSZ-2009) alkalmával nyilvánosságra hozták Oroszországnak az emberes űrrepüléssel kapcsolatos terveit.

Dél-Korea űrtörténelmet írt

Dél-Korea űrtörténelmet írtMa végrehajtották az ázsiai ország területéről az első műholdindítást.

Charles Bolden lesz a NASA új vezetője

Charles Bolden lesz a NASA új vezetőjeA jelölt űrhajósként négyszer járt a Föld körül, kétszer űrrepülőgép parancsnokaként. Szakmai körökben személyét kitűnő választásnak tartják.

A NASA 2010-es költségvetése

A NASA 2010-es költségvetéseAz Obama-adminisztráció első űrköltségvetését vegyes érzelmekkel fogadták. Az elnök augusztusig független bizottsággal vizsgáltatja át az emberes űrrepülés jövőre vonatkozó terveit, előkészületeit.

Megyünk – nem megyünk – megyünk – nem megyünk…

Megyünk – nem megyünk – megyünk – nem megyünk…Obama elnök újabb bejelentést tett az amerikai űrprogramok jövőjéről: Megyünk a Marsra! Igaz, a Holdra nem...

Felfutóban az indiai űrprogram

Felfutóban az indiai űrprogram2010-ben az ázsiai ország közel 40 százalékkal többet költhet majd űrkutatásra, mint az elmúlt esztendőben!

A „tökölődés” néha a nagy tettek előtti erőgyűjtés

A „tökölődés” néha a nagy tettek előtti erőgyűjtésObama elnök előterjesztése a NASA programjának módosítására sokakat megmozgatott már eddig is, és a jövő űrprogramjainak komoly átgondolására késztet szinte minden érdeklődőt.

Ne sírjunk a Constellation programért

Ne sírjunk a Constellation programértA NASA most leállítandó holdprogramja egy illúzió volt, nem életképes terv. Így hát nem is biztos, hogy kár érte!

NASA Top 15

NASA Top 15Mi az a tizenöt esemény és eredmény, amit az amerikai repülési és űrkutatási hivatal a legfontosabbnak talált 2009-ben?

Észtország az ESA új együttműködő állama

Észtország az ESA új együttműködő államaA balti állam az ötödik, amelyik ilyen előtársulási egyezményt kötött az Európai Űrügynökséggel.

Ötéves űrterv Japánban

Ötéves űrterv JapánbanA nyár elején hozták nyilvánosságra a szigetország űrstratégiáját részletező dokumentumot. A fő irányok: a hazai ipar támogatása, az alkalmazások és a védelmi célú űrprogram fejlesztése.

„Előzetes” az Augustine-bizottság véleményéből

„Előzetes” az Augustine-bizottság véleményébőlBár a NASA emberes űrutazási terveit vizsgáló független bizottság még nem készítette el végleges jelentését, az már biztos, hogy az amerikai űrhivatal költségvetését messzemenően alacsonynak tartják a jelenlegi nagyra törő tervek megvalósításához.

Az Európai Bizottság a gyerekek véleményét kéri...

Az Európai Bizottság a gyerekek véleményét kéri......az űrkutatásról. Günter Verheugen alelnök felhívására június elsejéig várják a 6-14 éves gyerekek válaszait.

Viharos idők?

Viharos idők?Mégis egy évvel kitolhatnák az űrrepülőgépek üzemeltetését? Hat helyett négy űrhajóst szállíthat majd az első Orion űrhajó? Mégsem épül amerikai holdbázis? Ilyen hírek érkeztek az elmúlt napokban az amerikai emberes űrprogram háza tájáról.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Összesen 343 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022