Űrpolitika Cikkek: 141 - 160

A világnak szüksége van a világűrre

A világnak szüksége van a világűrreAz űrkutatás és az űrtevékenység csak nemzetközi együttműködésben képzelhető el – hangsúlyozták a 65. Nemzetközi Világűrkongresszus megnyitóünnepségén.

ISS: lehet 4 évvel több?

ISS: lehet 4 évvel több?Az amerikaiak 2020-ról 2024-ig tolnák ki a Nemzetközi Űrállomás működési idejét. A nemzetközi partnereken a sor, hogy ők is egyetértsenek.

Ázsiai országok közelében

Ázsiai országok közelébenSzámos tudományos előadás mellett egy nemzetközi űrtechnológiai kiállítás is a 64. Nemzetközi Világűrkongresszus szerves része. Folytatjuk beszámolónkat a legnagyobb éves űrkutatási rendezvényről.

Kína készen áll a nemzetközi együttműködésre

Kína készen áll a nemzetközi együttműködésre– mondta Li Jüancsao (Li Yuanchao), a Kínai Népköztársaság alelnöke a 64. Nemzetközi Világűrkongresszus megnyitóünnepségén szeptember 23-án Pekingben.

Kínai-francia űrmegbeszélés

Kínai-francia űrmegbeszélésA múlt héten Pekingben találkoztak a francia és a kínai űrügynökség újonnan kinevezett vezetői.

Ígéret Putyintól

Ígéret PutyintólAz orosz elnök szerint az ország közel 52 milliárd dollárnak megfelelő összeget fektet az űrkutatásba 2020-ig.

Folytatódó bajkonuri feszültség

Folytatódó bajkonuri feszültségA kazah fél a kért 17 helyett legfeljebb csak 12 Proton-M indítást engedélyezett 2013-ra. Vajon mi lehet az űrrepülőtér sorsa a közeljövőben?

Az észak-koreai műhold nem működik

Az észak-koreai műhold nem működikLegalábbis a jelek erre mutatnak – megbízható információt az üzemeltetőktől valószínűleg sosem kapunk.

Űrhajós-látogatás a BME-n

Űrhajós-látogatás a BME-nCsütörtökön Marsha Ivins, ötszörös amerikai űrhajós tartott élvezetes előadást a budapesti Műegyetemen.

Űrhajósok, kiállítók, fogadások

Űrhajósok, kiállítók, fogadásokOktóber 5-én véget ért az idei Nemzetközi Világűrkongresszus. A 63. IAC záróünnepsége során a konferencia zászlaja az olasz szervezőktől a kínai delegációhoz került.

Vissza a jövőbe

Vissza a jövőbeObama elnök évekkel ezelőtti stratégiai irányváltása – a magánszektor bevonása az űrfejlesztésekbe – úgy tűnik, furcsa visszarendeződéshez vezet, a hadsereg saját potenciált fejleszt.

Vezetőváltás az orosz űrügynökség élén

Vezetőváltás az orosz űrügynökség élénVlagyimir Popovkin helyére Oleg Osztapenkót, a védelmi miniszter eddigi helyettesét nevezte ki az orosz miniszterelnök.

Verseny és együttműködés – a világűrkongresszusról jelentjük

Verseny és együttműködés – a világűrkongresszusról jelentjükA versenyzés ma már nem országok közötti versenyzés, hanem inkább ötletek versenyzése, ugyanis több ezer ötlet van arra, hogyan és merre juthatunk a világűrbe – hangzott el a 64. Nemzetközi Világűrkongresszuson.

Minek Nigériának űrprogram?

Minek Nigériának űrprogram?A címben szereplő kérdést brit ellenzéki politikusok tették fel, mivel a nyugat-afrikai ország egyre nagyobb nemzetközi segélyeket fogad el az éhező lakosság segítésére.

Falcon-9 rakéta indíthatja a türkmén műholdat

Falcon-9 rakéta indíthatja a türkmén műholdatA gyártó Thales Alenia Space – némi kitérő és a kínaiakat sújtó amerikai szigorítások után – a SpaceX vállalatot bízta meg a start lebonyolításával.

Iráni majom űrugrása

Iráni majom űrugrásaHétfőn egy kis főemlős járta meg a 120 km-es magasságot, egy szuborbitális repülés során.

A műhold nem fegyver

A műhold nem fegyverLegalábbis az űreszközökre és alkatrészeikre nem vonatkoznak már olyan szigorú exportkorlátozások az Egyesült Államokban, mint eddig.

Észak-koreai rakétaindítás

Észak-koreai rakétaindításA nemzetközi tiltakozásokra és szankciókra fittyet hányva, ismét startkísérletet hajtottak végre Kim Dzsung Un diktatúrájából – ezúttal a hírek szerint sikeresen.

PROGRAMAJÁNLÓ: Amerikai űrhajós Budapesten

PROGRAMAJÁNLÓ: Amerikai űrhajós BudapestenMarsha Ivins december 6-án nyilvános előadást tart a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán, az emberes űrrepülés múltjáról, jelenéről és bizonytalan jövőjéről.

Nemzetközi Világűrkongresszus – Párhuzamos olasz szálak

Nemzetközi Világűrkongresszus – Párhuzamos olasz szálakA 63. Nemzetközi Világűrkongresszussal párhuzamosan több rendezvény is fut: űrgeneráció kongresszusa, ENSZ workshop, akadémiai nap, magyar vacsora. Nápolyi körképünk.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Összesen 343 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022