Űrpolitika Cikkek: 341 - 343

Világűrkongresszus - Houston: Florida szenátora harcban a hétszemélyes Űrállomásért

Világűrkongresszus - Houston: Florida szenátora harcban a hétszemélyes ŰrállomásértBill Nelson demokrata szenátor felszólította a NASA-t, hogy vessen véget a háromfős űrállomásról folytatott diskurzusnak és találja meg a módját az eredetileg tervezett hétfős ISS megvalósításának. Ezzel párhuzamosan hangsúlyozta, hogy a leállított hétszemélyes amerikai-európai "űr-mentőcsónak" (CRV) építését is tovább kell folytatni.

A világűr és a mindennapi élet: ahogy a világ ifjúsága látja

A világűr és a mindennapi élet: ahogy a világ ifjúsága látjaAz Európai Űrügynökség (ESA) és az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kultúrális Szervezete (UNESCO) közösen vesz részt a World Space Week (Világűrhét) idei rendezvényein. Ennek csúcspontja lesz a következő hétvégén (október 6 és 7) egy olyan rendezvény amely a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) fókuszál.

Világűrkongresszus - Houston: Elkezdődött...

Világűrkongresszus - Houston: Elkezdődött...Elkezdődött az utóbbi tíz év legnagyobb űrkongresszusa. A mai naptól tizenháromezer mérnök, kutató, űrhajós és diák dolgozik együtt a World Space Congress nevű űrkongresszuson az amerikai Houstonban, a NASA egyik fellegvárában, ahonnan többek között az amerikai űrrepülőgépeket is irányítják.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Összesen 343 cikk.

Gyorskereső

Rovatok

Támogatóink

játékbolt ahol gyerekjáték a vásárlás

Tetszik / Like

Űrkörkép 2021/2022